Musefelle som ikke dreper

Det er økende interesse for å bruke musefeller som ikke dreper, og som gjør at man enkelt kan ta fellen ut av huset og slippe musen uskadd ut i naturen. Dette er musefeller for levende fangst, og nedenfor presenterer vi noen forskjellige musefeller som passer til dette.

Hvordan fungerer ikke-drepende musefeller?

1) Lokk med agn

På samme måte som tradisjonelle musefeller, lokker du musen inn i fellen med et agn. Det kan være peanøttsmør, er profesjonelt agn eller noe annet. Vi anbefaler ikke ost eller salami, selv om det tradisjonelt sies å være best. Vi har erfart at de matvarene ikke er optimale. Peanøttsmør fungerer mye bedre.

2) Fellen frigjøres og lukker musen inne i fellen

Musen går inn i fellen via en åpning, når musen så nærmer seg maten, utløses fellen, og åpningen lukkes. Da vil ikke musen komme ut, og den er da fanget og klar til å løftes ut og slippes ut i naturen.

3) De mer avanserte fellene kan fange flere mus

De mer avanserte fellene er utformet slik at musen kan gå inn i et nytt rom «på siden» av hovedrommet. Når den kommer inn der, lukkes en annen port, og den er igjen fanget i et siderom. Da åpnes døren til det første rommet slik at fellen er klar til å fange en mus til.

Anbefaling av ikke-dødelige feller

Felle for levende fangst av mus (en om gangen)

Det er en rimelig og veldig god liten felle som fanger musen i live, og det er denne musefellen med levende fangst. I skrivende stund koster den kun 179 kr, og den er enkel å sette opp og lett å tømme. Det fungerer selvfølgelig mange ganger, og det er superenkelt å bruke.

levende fangst musefelle

Felle for levende fangst av mus og rotter (mange om gangen)

Det er også en langt mer avansert levendefangstfelle, som kan fange flere individer før den må tømmes. Den bruker en PIR-måler for å måle varmesignaturen til musen. Den bruker varmesignaturen til å åpne og lukke dører, og dermed kan den føre mange mus inn i fellens «indre rom».

En PIR-sensor registrerer bevegelse og varme fra musen eller rotten og fellen lukkes automatisk.
Dyret ledes deretter inn i en lukket fangstboks. Etter 2-3 min. åpner fellen igjen for å kunne fange nye individer. Fangstboksen kan fange 2-5 rotter og 10-15 mus.

Denne anbefales på det varmeste!

levendefangende rotter og mus

Vi vil også minne om at dersom du får mus inn i huset, kommer det også nye mus når du bruker feller til levende fangst. Du kan faktisk risikere at den samme musen kommer inn igjen og igjen. I slike tilfeller anbefaler vi å bruke en musebørste og annen forseglingsløsning for å hindre at musene kommer inn i huset igjen.

Scroll to Top