Museavfall i feriedekorasjoner

Det er ikke et godt tegn når du pakker ut ferieboksene fulle av pynt og finner museskitt. Ikke bare er dette en indikasjon på at mus har vært i dekorasjonene dine, men det kan også bety at hjemmet ditt for øyeblikket har et museangrep. Mus er et farlig skadedyr å ha, og derfor er det viktig for huseiere å være klar over hvordan museskitt ser ut og hvorfor de kan ha funnet pynten i hjemmet ditt.

Mus er commensale skapninger som betyr at de lever veldig godt i de samme miljøene som mennesker. Med mat, vann og husly i hjemmet vårt, kan museangrep raskt vokse om vinteren. Mus bærer og kan overføre mange skadelige patogener og bakterier. De har også et konstant behov for å gnage for å holde tennene filt nede, noe som betyr at dekorasjoner og andre eiendeler, inkludert byggematerialer, kan bli skadet.

grå gnager på brun trestamme

Hvordan ser museskitt ut?

Museskitt har en granulær form, som ligner et riskorn. De er svarte i fargen og vanligvis omtrent 1 meter lange. Avføringen finnes vanligvis der mus er mest aktive, så dette kan bety i boksen med julepynt eller også på kjøkkenet der de søker etter smuler og annen mat. Husk at museskitt inneholder bakterier og derfor ikke bør håndteres, og hvis du finner dem blandet med mat, må disse gjenstandene kastes.

Hvorfor er de i julepynten min?

Fordi feriedekorasjoner ofte oppbevares i pappesker, har mus lett tilgang til dem. Mange familier har også hjemmelagde dekorasjoner laget av mel og sukker som absolutt kommer til å tiltrekke seg mus (og potensielt andre skadedyr). Julelys som er lange kjeder av elektriske ledninger er også attraktive for mus å gnage på.

Hvis du har identifisert museskitt i feriedekorasjonene dine eller hvor som helst i hjemmet for den saks skyld, sørg for å varsle skadedyrbekjemperne med en gang. Siden mus er et farlig skadedyr, bør de utryddes umiddelbart slik at du ikke risikerer spredning av skadelige bakterier gjennom hjemmet.

Moyer tilbyr skadedyrkontrolltjenester inkludert musekontroll for beboere. Hvis du ønsker å lære om hvordan du kan bli kvitt mus og til og med unngå mus denne høytiden, så husk å kontakte oss i dag!

Scroll to Top