Mus er virkelig så farlige? Innsiden av gnagerne. Blogg | Blogg

Midtvesten-beboere står for 51% av gnagerelaterte dødsfall. MER ENN HALVTEN Du har kanskje sett en i nabolaget, men du er ikke alene. Og det er rett ved siden av. Er mus så farlige? Fortsett å lese for å lære mer.

Har mus virkelig et dårlig rykte?

Du kan se en i garasjen og være som “meh … det er bare en.” Vel gjett hva. Der det er en, er det seks til tolv mus til innen 20 fot fra deg. Dette er ikke et forsøk på å skremme noen, men det er sannheten. Mus kan være veldig sosiale dyr. De tror på komfort og overlevelse med tall. Gjennomsnittlig kullstørrelse på mus er tolv unger. Det er mulig for kvinner å føde kontinuerlig. Dette er den skumle delen av matematikk.

Er mus så små for nær deg virkelig så ille?

Vi hører dette hele tiden, så du er ikke alene om du stiller dette spørsmålet! Mange sykdommer spres av gnagere som rotter og mus. Mange av disse sykdommene sprer seg direkte fra gnagere til mennesker gjennom kontakt med store mengder og langvarig eksponering. Gjennom urin og avføring kan rotter og mus spre parasitter som midd eller flått. De kan ikke holde blæren, så når de går eller løper, etterlater de stadig et duftspor. Dette signaliserer til andre gnagere at det er en vei til potensielle mat- og hekkeplasser i nærheten.

Dette er de to mest utbredte sykdommene som mus overfører til mennesker:

Hantatvirus Det er en liten gruppe virus som er kjent for å være overførbare i gnagere. Hantavirus lungesyndrom kan pådras av alle som kommer i kontakt med rotter eller mus som er bærere av viruset. Dette viruset kan overføres til mennesker gjennom avføring eller fersk gnagerurin.

Lymfocytisk meningitt (LCM). Dette er en smittsom gnagersykdom som er forårsaket av lymfocytisk-choriomeningitt-viruset. Dette kan spre seg til gnagere ved å kontakte infiserte gnageres avføring, spytt og frisk urin.

Vi ønsker å se deg frisk.

Du bør kontakte myndighetene dersom det er gnagere i huset eller arbeidsplassen din. Ta kontakt slik at vi kan hjelpe deg med å identifisere hvordan de kommer inn og løse problemet ved roten sammen med deg! Dette programmet er rimelig og vil sikre at hjemmet ditt holder seg sunt året rundt. Den dekker ikke bare gnagere, men også mange vanlige skadedyr i hjemmet ditt.

Rose Pest Solutions Rodent Infographic Nv 2022

Det finnes mange typer gnagere

Her er litt informasjon om vanlige gnagere funnet i området. Hvis du vil grave dypere, er det mer informasjon og bilder i Skadedyrbiblioteket. Vi er bare et klikk unna hvis du trenger hjelp med noe. Og de er ekte mennesker som jobber for vår lokale familiebedrift som forstår hva du går gjennom.

Husmus

Husmusen er liten, slank og har små ører og øyne. De har også en spiss nese. Husmus kan bli funnet utendørs og fungerer som matkilder for rovfugler. Men på grunn av sin lille størrelse finner husmus ofte veien inn i innendørsrom. Naturen er full av nysgjerrighet hos mus. Ved å bruke lys-, lukt- og luftstrømdeteksjon leter de etter mat og koselige kroker å hekke. De vil snike seg under garasjeporten din. Mus kan krype inn i kjellervinduer og vindusbrønner gjennom hullene. Du finner dem i sprekkene rundt ledninger og bruksrør. Strimlet isolasjon, papir og vev blir lagret av mus for hekkematerialet deres. Fuglefrø, hundemat, 7 år med smuler under komfyren … alt dette vil tiltrekke seg mus hvis de ikke oppbevares og rengjøres på riktig måte.

Hjortemus

For eksempel elsker hjortemusene utendørs habitater som løvhauger og stokker. Hjortemus kan bli tæret på av ugler. Hvis du noen gang har måttet dissekere en uglepellet på barneskolen (eller liker å gjøre det for moro skyld), vil du garantert se beinene til hjortemus. Kroppen til hjortemus er mer rund. De er brune med hvite mager og føtter. De er mer vanlige i låver og skur enn i mer landlige eller skogkledde omgivelser.

Vole

De lubne, lodne gnagerne kjent som åkermus og engmus kalles også åkermus eller engmus. De har små øyne, runde ører og skjuler ørene. Utseendet til volt kan variere fra grått til brunt. De har korte, brede ben og en liten hale. De er territorielle og kan forårsake skade på avlinger og boligområder. Våre eksperter er i stand til å skille denne arten fra muldvarper eller andre gnagere ved deres evne til å etterlate spor i plener. Gribbene søker alltid. Disse og musene er farlige for bruksledninger og er beryktet for å tygge gjennom dem, spesielt i garasjer, fordi de tygger konstant.

Spøk

Spissmus har små øyne og spisse neser og er veldig små i vekst. De er territorielle gnagere som voles. Disse gnagerne lever naturlig i landlige og skogkledde miljøer. Om vinteren kan spissmus leve under eller underjordisk snø. Selv om størrelsen er liten, har de en enorm appetitt. De spiser nesten hver dag. Spissmus tygger maten konstant. Må holde de tennene slipt, ellers blir de for store for hodeskallen deres!

Norge Rotte

Norgesrottene er den største, mest brukte rotten i verden. De finnes overalt, fra byer til skoger og på gårder. De kan komme i en rekke farger, inkludert svart, grå eller brun. Øynene deres er små og ørene har veldig lange haler. Menneskelig feil er det som gjør denne rotta så populær.

Dette er hva det betyr. Hva betyr det? Byrotter er mer utbredt på grunn av den større konsentrasjonen av mennesker i byer. Flere søppelcontainere bak restauranter, smug, hundeavføring på offentlig vei, kloakk, underjordiske jernbaner… Tilsvarende i landbruksmiljøer som hestefjøs, kornmøller og lagerbygninger, vil rotter dra nytte av dyreavføring, feil lagret fôr og korn som mais eller havre.

Du må tenke forebyggende for å stoppe rotteangrep. Mellomrom som er mindre enn en kvart tomme store bør tettes. Du bør praktisere gode sanitærforhold. Rydd opp i rotet når hunden din går på badet. Dette er gode praksiser. Men, ikke glem. Vi er her for å hjelpe.

Scroll to Top