Milliarder av Brood X Cicadas skal dukke opp i 15 amerikanske stater denne våren


National Pest Management Association deler det amerikanere trenger å vite hvis du bor i en av statene som er berørt av dette naturlige vidunderet.

Fairfax, VA (14. april 2021) – I en begivenhet som høres ut som den ble hentet fra en skrekkfilm, er det planlagt at milliarder av Brood X-sikader vil dukke opp fra bakken i mai for første gang på 17 år i 15 amerikanske stater. Som forberedelse til deres fremvekst deler National Pest Management Association (NPMA) hva innbyggere i disse statene kan forvente denne våren og sommeren.

“Sist gang denne stammen av sikader dukket opp var i 2004, og det var virkelig et syn å se,” sa Dr. Jim Fredericks, sjef for entomolog for NPMA. “Brood X er den største stammen av periodiske sikader i USA, og selv om de først og fremst vil dukke opp i Midt-Atlanteren og Midtvesten, kan andre deler av landet oppleve mindre sikaderkull i år også.”

Her er hva du kan forvente hvis du bor i områdene som er berørt av fremveksten av Brood X-sikader:

 • Det kommer til å bli HØYT! Sikader er kjent som det høyeste insektet i USA. De produserer en høy summende lyd på magen for å tiltrekke seg kamerater, og i store grupper kan denne lyden nå så høyt som 100 desibel. Det er omtrent like høyt som en elektrisk gressklipper, jackhammer eller søppelbil!
 • Du trenger en paraply. Sikader er klønete flygere og har vært kjent for å fly inn i mennesker eller gjenstander som krysser deres veier, ubevisst lander i håret ditt eller flyr inn i hjemmet ditt.
 • Hagen din kan være strødd med sikadeskall. Sikader dukker opp fra bakken i hundrevis eller tusenvis per acre i nymfestadiet. Når de er over bakken, vil de kaste skjellene sine, som du kan finne kastet på bakken i nærheten av trær.
 • De vil ikke være her lenge. Etter å ha tilbrakt 17 år under jorden, lever disse skadedyrene bare i noen få uker for å parre seg og legge egg. Seks til 10 uker etter at de voksne dør, vil nymfene begynne å låne under jorden for å mate og vokse i nesten to tiår.

For å hjelpe beboerne med å forberede seg deler NPMA følgende tips:

 • Hvis du er følsom for høye lyder, bruk et par ørepropper eller støyreduserende hodetelefoner når du tilbringer tid utendørs.
 • Sørg for at dører og vinduer er ordentlig forseglet og skjermet.
 • Bær en paraply, bruk en hatt eller hold langt hår bundet tilbake når du tilbringer tid utendørs.
 • Sørg for at vindusviskerne fungerer som de skal, og rengjør ruten regelmessig for å fjerne kasserte skall.
 • Begrens hvor lang tid du tilbringer utendørs midt på dagen. Sikader er minst aktive om morgenen og kvelden når temperaturene er kjøligere.
 • Rak plenen regelmessig og kast eventuelle skjell.
 • Beskytt treplantene ved å dekke dem med netting eller osteduk.

Mens fremveksten av milliarder av sikader kan være nervepirrende, er de ufarlige for mennesker. Dette naturopptoget forekommer bare med jevne mellomrom, så pass på å også ta deg tid til å nyte dette naturlige vidunderet mens det varer. For mer informasjon om sikader, besøk PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

8 + 12 =

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte finnes i norske hjem. Disse maurene er veldig små, vanligvis bare noen få millimeter lange, og er svarte i fargen. De er kjent for å være veldig hardtarbeidende og organiserte. Små sorte maur er også kjent for å være...

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...