Milliarder av Brood X Cicadas skal dukke opp i 15 amerikanske stater denne våren

[ad_1]

National Pest Management Association deler det amerikanere trenger å vite hvis du bor i en av statene som er berørt av dette naturlige vidunderet.

Fairfax, VA (14. april 2021) – I en begivenhet som høres ut som den ble hentet fra en skrekkfilm, er det planlagt at milliarder av Brood X-sikader vil dukke opp fra bakken i mai for første gang på 17 år i 15 amerikanske stater. Som forberedelse til deres fremvekst deler National Pest Management Association (NPMA) hva innbyggere i disse statene kan forvente denne våren og sommeren.

“Sist gang denne stammen av sikader dukket opp var i 2004, og det var virkelig et syn å se,” sa Dr. Jim Fredericks, sjef for entomolog for NPMA. “Brood X er den største stammen av periodiske sikader i USA, og selv om de først og fremst vil dukke opp i Midt-Atlanteren og Midtvesten, kan andre deler av landet oppleve mindre sikaderkull i år også.”

Her er hva du kan forvente hvis du bor i områdene som er berørt av fremveksten av Brood X-sikader:

 • Det kommer til å bli HØYT! Sikader er kjent som det høyeste insektet i USA. De produserer en høy summende lyd på magen for å tiltrekke seg kamerater, og i store grupper kan denne lyden nå så høyt som 100 desibel. Det er omtrent like høyt som en elektrisk gressklipper, jackhammer eller søppelbil!
 • Du trenger en paraply. Sikader er klønete flygere og har vært kjent for å fly inn i mennesker eller gjenstander som krysser deres veier, ubevisst lander i håret ditt eller flyr inn i hjemmet ditt.
 • Hagen din kan være strødd med sikadeskall. Sikader dukker opp fra bakken i hundrevis eller tusenvis per acre i nymfestadiet. Når de er over bakken, vil de kaste skjellene sine, som du kan finne kastet på bakken i nærheten av trær.
 • De vil ikke være her lenge. Etter å ha tilbrakt 17 år under jorden, lever disse skadedyrene bare i noen få uker for å parre seg og legge egg. Seks til 10 uker etter at de voksne dør, vil nymfene begynne å låne under jorden for å mate og vokse i nesten to tiår.

For å hjelpe beboerne med å forberede seg deler NPMA følgende tips:

 • Hvis du er følsom for høye lyder, bruk et par ørepropper eller støyreduserende hodetelefoner når du tilbringer tid utendørs.
 • Sørg for at dører og vinduer er ordentlig forseglet og skjermet.
 • Bær en paraply, bruk en hatt eller hold langt hår bundet tilbake når du tilbringer tid utendørs.
 • Sørg for at vindusviskerne fungerer som de skal, og rengjør ruten regelmessig for å fjerne kasserte skall.
 • Begrens hvor lang tid du tilbringer utendørs midt på dagen. Sikader er minst aktive om morgenen og kvelden når temperaturene er kjøligere.
 • Rak plenen regelmessig og kast eventuelle skjell.
 • Beskytt treplantene ved å dekke dem med netting eller osteduk.

Mens fremveksten av milliarder av sikader kan være nervepirrende, er de ufarlige for mennesker. Dette naturopptoget forekommer bare med jevne mellomrom, så pass på å også ta deg tid til å nyte dette naturlige vidunderet mens det varer. For mer informasjon om sikader, besøk PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top