Middel mot vedborende insekter (beste løsning i 2022)

I bygninger finner man ofte spor etter insekter som har løsnet på treverket. Noen ganger så alvorlig at det har svekket bærekonstruksjonene. Stripete borer, husbille og pinnemaur er blant insektene som regnes som de største skadedyrene i bygninger.

Inntil for noen år siden var Antiparasitt det ledende produktet, men det ble forbudt på grunn av innholdet. Dette var også farlig å jobbe med. Etter det har det vært vanskelig å finne et middel som fungerer godt nok mot trekjedelige insektermen nå er det et produkt som har vist seg å fungere bra!

Woodtox – endelig et middel som fungerer bra

Woodtox har vist seg å være det et effektivt middel mot vedkjedelige skadedyr som husbiller, borer (midd, møll) og stokkmaur. I tillegg til impregneringen også hindrer råtesopp og blåvedi tillegg til stopper nye angrep.

Woodtox er produsert av et norsk firma i Bergen som har lang erfaring med skadedyrbekjempelse og skadedyrbekjempelse, og vi kjenner godt til folkene som lager det. Vi vet at de står bak produktet, og det gjør vi absolutt også.

Midlet fungerer slik:

  • Bekjemper pågående angrep: Produktet bekjemper aktive angrep fra vedødeleggende insekter som stripete borer, husbille og pinnemaur.
  • Forhindrer gjenangrep: Woodtox forhindrer også gjenangrep av insekter. Den stopper med andre ord nye angrep fra den stripete boreren, husbillen og storkemauren.
  • Forebyggende mot råtesopp og blåved: Woodtox virker også forebyggende mot råtesoppangrep samt fargeskadesopp (ofte kalt “Bluewood”)

Kort om Woodtox-middelet

Produktet er vannbasert, lukter lite og inneholder både insektmiddel og soppmiddel (Permetrin, Propiconazol og IPBC). Den er basert på mikroemulsjonsteknologi og den gjør det midlet trenger dypere inn i treverket og gir meget god impregneringsbeskyttelse.

Hvor brukes midlet?

Woodtox egner seg godt til bekjempe trekjedelige insekter også hindre råtesoppangrep i takkonstruksjoner, bjelkelag, tømmerkonstruksjoner med mer. Det er en forutsetning at treverket er ubehandlet. Dette betyr at den ikke kan brukes på malte overflater.

Hvordan behandle med Woodtox

Det er klassifisert som et trebeskyttelsesmiddel (PT8) og brukes mot treødeleggende insekter og råtnende sopp.

Påføring av Woodtox:

Start med å snu/riste flasken eller muggen slik at produktet blander seg godt.

Produktet skal da brukes ufortynnet og påføres direkte på treverket som angripes eller skal beskyttes mot angrep. Du kan bruke en lavtrykkssprøyte (LPHV), børste eller sprayflaske for å påføre produktet.

Den skal kun påføres ubehandlet eller umalt tre.

Utstyr som er brukt kan deretter rengjøres med såpe og vann.

Anbefalt forbruk for best effekt mot insekter og råtesopp

  • Når du bare gjør det forebyggende behandling da passer det 200 ml/m2 . Altså 2 dl per 1×1 meter.
  • Når Woodtox brukes for å bekjempe et pågående angrep da bør du bruke mer agent. Da anbefaler produsenten å bruk 300ml/m2 . Altså 3 dl per 1×1 meter.
  • Ved sterke angrep anbefalt påføring i 2 omganger med ca. 30 minutters intervaller slik at den kan trenge dypere inn.

Overmaling

Etter påføring tar det ca 1 time å tørke. Tørketiden avhenger selvfølgelig av tresort, temperatur og fuktighet. Etter ca 24 timer kan du male det behandlede området, men behandlingen fungerer uavhengig av maling i etterkant.

Woodtox pris og tilbud

Woodtox leveres i en 1 liters sprayflaske og i 5 liters kanner. Klikk på linken under for å se pris og tilbud:

👉 Se Woodtox 1 liters sprayflaske – på tilbud

👉 Se Woodtox 5 liters dunk – på tilbud

woodtox-middel mot vedborende insekter som borer og husbiller

Woodtox er et flott produkt som vi velger foran Universal Insect Spray, Antiparasit, Protoxinsekt og Mito.

Produktet brukes til å bekjempe:

Midler mot Stripete borer

Borebiller (også kalt mit, morr, mott, tremark) er den mest utbredte boreren i Norge og finnes over store deler av landet vårt. Den er mest vanlig langs kysten og andre steder med høy luftfuktighet, og det er fordi larvene trenger en fuktighet i veden på 12 % eller høyere. Det er larvene som gjør skade ved å gnage til tider i veden, ofte gjemt til larven er ferdig moden og gnager seg ut av veden. Dette er når den etterlater synlige hull. Se mer om hvordan du blir kvitt den stripete boreren her.

Woodtox egner seg godt til å bekjempe borer.

Kjedelig billeskade

Middels mot Husbukk

I Norge finner du hovedsakelig husbukk langs kysten av Agder og i Telemark. Den finnes også enkelte andre steder, som i indre del av Sognefjorden, stedvis i Hardangerfjorden og langs fjorder på Møre. Det er larven til husbukken som er synderen, og som forårsaker skader som kan være ganske omfattende i trekonstruksjonene den angriper. Husbukklarven gnager og lager huler i spindelveden av gran og furu. Skadene fra husknekking kan være så omfattende at bærekonstruksjoner må skiftes ut.

Woodtox egner seg godt til å bekjempe husbukk

bukkeangrep

Betyr mot Stokkmaur

Pinnemaur finnes over store deler av Norge, og de kan gjøre skade på bygninger. Skaden oppstår når mauren gnager ut tre eller isolasjonsmateriale for å bygge et rede. De fleste maurangrepene skjer i yttervegger, men det er også kjent at de kan trives i gulv og tak. Kjenner du til fukt- eller råteskader i et hus, kan dette være steder hvor stokkmaur trives. Den liker varme steder, som solvarmevegger og varmekabler på bad.

Woodtox er godt egnet til å forhindre Stokkmaur-angrep.

Stick maur agent

Midler mot råtesopp/blåved:

Treverk som utsettes for langvarig fuktighet blir noen ganger angrepet av råtesopp. Soppsporer flyter praktisk talt overalt i luften, og kan også feste seg til tre. Trekonstruksjoner utsatt for riktig kombinasjon av temperatur og fuktighet er gunstig for soppen og vil på et eller annet tidspunkt bli angrepet. WoodTox er et svært effektivt impregneringsmiddel som forhindrer slike angrep fra råtesopp og fargeskadesopp (blåved).

Woodtox er godt egnet til å hindre råtesopp og blåved.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

6 + 10 =

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...