Mer reiser øker risikoen for skadedyr hjemme

De fleste reiser i dag mye mer enn før, både i Norge og på lengre utenlandsreiser. Det er også en av grunnene til at man opplever at det er en økning av veggedyr og andre skadedyr i Norge.

Norge er utsatt for import av eksotiske skadedyr, som kakerlakker. Det finnes andre typer skadedyr enn de som lever her til vanlig, og de kan være problematiske å bli kvitt. De fleste importerte skadedyrartene i Norge klarer ikke å overleve de norske klimatiske forholdene når de er ute, men de klarer seg uten problemer innendørs i tempererte rom.

På grunn av at vi forholder oss til en internasjonal hverdag, kan andre arter enn de tradisjonelle norske artene introduseres til Norge via varer eller mennesker. Reisende som bruker buss, tog eller fly kan ta med seg uønskede blindpassasjerer. Varer som transporteres med fly, skip, container, bil eller tog kan føre med seg eksotiske skadedyr.

I ferien besøker turister campingplasser, leier hytter, går på hytteturer i fjellet, og bor ofte på hotell etter slike turer eller drar rett hjem. Skadedyr kan gå seg vill i bagasjen.

Hvert år observeres en dramatisk økning i bekjempelse av veggedyr mellom august og desember, som følge av økt reiseaktivitet.

Hvordan bli kvitt disse skadedyrene?

Veggedyr:

Du kan gjøre mye selv for å fjerne veggedyrene. Du må ha rett kunnskap, og det kan du få her på Skadedyrproffen. God renslighet er veldig viktig når du skal ha veggedyr. Alt løst skal fjernes fra rommet og enten fryses ned eller behandles på annen måte. Alle veggedyregg må fjernes, og veggedyrene bør ellers drepes med damp, ved bruk av InsektNix eller annet.

PS: Det kommer en helt ny spray med en giftfri løsning veldig snart, som gjør det mye lettere å behandle veggedyr selv.

Når du er ferdig med selve behandlingen, og du vet at selve sengen er ren, må du bruke Climb Up Vegedyrfeller under hvert sengeben. Det betyr at du holder sengen fri for veggedyr, og du fanger opp alle som kan ha overlevd behandlingen.

Kakerlakker

Du bør ikke bekjempe kakerlakker selv. Bruker du permetrin eller lignende gift mot kakerlakker, risikerer du bare å gjøre dem sterkere. Vi har vært flere steder hvor folk har forsøkt å utrydde mortene ved å spraye dem med permetrin, og det gjør det bare verre. Når vi har blitt kontaktet og tatt på oss jobben med å fjerne kakerlakkene, har vi hatt fulle limfeller, fordi det er så mange av dem.

Et annet problem med å bruke en slik spray er at kakerlakkene da sprer seg over større deler av huset.

Løsningen på dette er å kontakte et godt skadedyrfirma som kan hjelpe. Vi kan hjelpe med dette. Vi bruker da et spesialagn som er beregnet på kakerlakker og som kun autoriserte skadedyrteknikere har lov til å bruke. Ved å bruke vår behandlingsstrategi har vi sett 100 % fjerning av alle kakerlakker, selv etter bare noen få uker.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

8 + 9 =

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte finnes i norske hjem. Disse maurene er veldig små, vanligvis bare noen få millimeter lange, og er svarte i fargen. De er kjent for å være veldig hardtarbeidende og organiserte. Små sorte maur er også kjent for å være...

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...