Maur i blomsterbed – hvordan bli kvitt dem

Mange liker å jobbe i blomsterbedene sine, og de liker å kalle det ikke “arbeid”, men “terapi”. Det er terapi å plante, passe på og se vakre blomster og planter i blomsterbed. Men noen plages av maur der mellom blomstene, og noen synes maurene er veldig ubehagelige å ha med å gjøre. Så lurer de på hvordan de kan fjerne maur fra blomsterbedet.

Hva gjør du hvis du har maur i blomsterbedet ditt og plages av dette?

Kanskje du virkelig vil ha maur i blomsterbedet…

Når du leser denne saken, kan du godt være fast bestemt på å få dem ut. Vi her i Skadedyrproffen lever av at du kjøper anticid for å fjerne maur, men vi ønsker likevel å stille deg spørsmålet om du virkelig ønsker å bli kvitt dem. Fordi maur er nyttige insekter, og når de er der de skal være, i naturen, er de vanligvis svært nyttige for seg selv.

Så før du går til trinnet med å fjerne maurene i hagen, bør du vurdere om de utgjør noen trussel mot hjemmet ditt, eller om de faktisk gjør mer godt for deg der de er.

Er blomsterbedet ved siden av huset?

Hvis blomsterbedet er vegg i vegg med hjemmet ditt, vil vi anbefale å kvitte seg med maurene. For når de bor så nær huset ditt, vil de søke inn i huset etter varme og for å finne mat, spesielt om våren. I seg selv er det ikke farlig å få en og annen bortkommen inn i huset, men hvis dronningen finner ut at de har det bedre inne enn ute, så kan de flytte inn. Det vil du i hvert fall ikke.

Så hvis blomsterbedet står inntil husveggen kan du vurdere å redusere eller fjerne maurene helt. Se mer nedenfor om hvordan du kan fjerne maur i blomsterbed, og for så vidt også i kjøkkenhagen.

Er blomsterbedet mer enn 3 meter fra huset?

I så fall vil vi anbefale deg å tenke deg godt om før du vil drepe maurene med et anticid. For maur er nyttedyr, eller nyttekryp da. De både passer på, de renser, de skaper luftige passasjer i jorda og de fjerner uønskede insekter. I tillegg er det forskning som sier at maurene faktisk styrker immunforsvaret til planter. Ifølge seniorforsker Joachim Offenberg ved Aarhus Universitet er det slik at maurene omgir seg med og skiller ut antibiotika fra kjertler i kroppen. Dette styrker visstnok både maurene og hageplantene.

Sitat fra Viivilla.no “Tidligere studier har vist at skogmaur, som ble flyttet til eplehager, raskt klarte å redusere de to eplesykdommene skurv og sopp. Samtidig ble det observert høyere avling på epletrærne med maur sammenlignet med til nabotreet uten maur. Og nå har forskere funnet vitenskapelige bevis for at maurene også kan hemme minst 14 forskjellige plantesykdommer.»

Så det at det er rimelig mange maur i hagen din er nok en god ting.

Så med denne kunnskapen, selv om du kanskje synes maur er ekle, vil du utrydde dem fra hagen din?

Hvordan fjerne maur fra blomsterbedet?

Hvis det er slik at du har blomsterbed helt inntil husveggen, eller du er fast bestemt på å utrydde maurene enkelte steder i hagen, anbefaler vi å bruke maurgift.

Etter vår mening er det beste motmiddelet mot sukkermaur/svartjordsmaur Kvitt superkonsentrat og Swirr maurråte. Begge er litt flytende gelformede syrenøytraliserende midler, og de fungerer veldig bra. Disse skal ligge i en agnstasjon/maur agnboks, og vi anbefaler å bruke de store agnboksene til dette.

maur agnboks med maurråte til bruk mot maur i blomsterbed

Legg 5-6 gram maurskitt i en agnboks, og plasser denne agnboksen der du ser mauren bevege seg. Da vil maurene vanligvis strømme til foringsstasjonen og spise maten, samt ta med seg store mengder av den hjem til reiret. Der skal maten deles med flere, inkludert dronningen. Etter hvert vil giften i agnet begynne å virke, og maurene dør. Det viktigste er at dronningen dør, for da forsvinner hele maurkolonien.

Ser du hvor maurene har reiret sitt, kan du også bruke Trinol vanningsmiddel mot maur. Det er mye bedre og billigere enn å bruke Fun Light som ryktes å fungere. Fun Light er mye dyrere per behandling, og det er ennå ikke dokumentert at dette faktisk fungerer. Men Trinol vanningsmiddel mot maur vet vi fungerer, og det brukes av fagfolk daglig i maursesongen.

Video som viser bruk av anticid og agnboks

Se denne videoen om hvordan du bruker disse midlene, men du må selvfølgelig plassere agnboksene ute i blomsterbedet der du ser maurene gå. Du kan med fordel beskytte maur agnboksen mot regn.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

12 + 4 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...