Matbårne sykdommer spredt av skadedyr


Salmonella, Listeria og E. coli er bare noen av de mange matbårne sykdommer som skadedyr som gnagere, fluer, kakerlakker og lagret produkt skadedyr som biller og indiske måltidsmøll er i stand til å spre seg. Matbårne sykdommer spres av skadedyr når de plukker opp bakterier som kryper over kloakk, søppel, råtnende materie og annet skitt, og deretter overføre disse bakterier – sammen med deres utgytte skinn og fekal avføring – på mat og matoverflater. Enten i matfasiliteter eller ditt eget pantry, kan maten bli forurenset når som helst.

img-2

Symptomer:

Magesmerter, sterke magekramper og ømhet, diaré, kvalme og oppkast er alle symptomer på matbårne sykdommer (gastroenteritt). Noen mennesker kan oppleve alvorlig diaré, som kan forårsake dehydrering og kan kreve sykehusinnleggelse. I sjeldne tilfeller kan bakteriene spre seg til blodet og forårsake livstruende infeksjoner.

Behandling:

Matbåren sykdom forbedres ofte av seg selv innen 48 timer, men sørg for å hvile og drikke mye væske. Medisiner mot diaré bør unngås fordi de kan bremse eliminering av organismer eller giftstoffer fra systemet ditt. Ring legen din hvis du tror du har en matbåren sykdom og symptomene dine har vart lenger enn to eller tre dager.

img-3

Forebygging:

Regelmessig rengjøring av matlagingsområder og hindre skadedyr fra å komme inn er avgjørende for å forhindre matbårne sykdommer. Følg disse tipsene:

  • Rengjør ofte for å holde hjemmet ditt fritt for smuler og annet rusk, og unngå å la skittent oppvask hope seg opp i vasken
  • Bruk desinfeksjonsmiddel til å tørke av disker og andre overflater etter tilberedning av måltid
  • Fjern søppel regelmessig og oppbevar det i en lukket beholder utendørs
  • Overfør matvarer til solide, forseglede beholdere, kast all mat som har passert utløpsdatoen
  • Se etter lekkende rør og fuktkilder
  • Partner med en autorisert skadedyrbekjemper for å behandle eller forhindre angrep

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

12 + 8 =

Rotter: Slik bekjemper du dem på en trygg måte

Rotter: Slik bekjemper du dem på en trygg måte

Rotter er små pattedyr som tilhører gnagerfamilien. De er kjent for å være svært tilpasningsdyktige og kan trives i ulike miljøer, inkludert byer og landlige områder. Rotter kan være skadelige for mennesker og dyr da de kan spre sykdommer og forårsake skader på...

Første tegn på kakerlakker: Hvordan identifisere dem

Første tegn på kakerlakker: Hvordan identifisere dem

Kakerlakker er skadedyr som kan være til stede i hjemmet ditt uten at du er klar over det. Disse insektene er kjent for sin evne til å overleve i ulike miljøer og trives i varme og fuktige områder. De kan komme inn i huset ditt gjennom sprekker, avløp eller ved å bli...

Hvordan stoppe en sukkermaurkrig

Hvordan stoppe en sukkermaurkrig

Bakgrunnen for sukkermaurkrigen kan spores tilbake til den økende bekymringen for skadene disse små insektene kan forårsake i hjemmet. Sukkermaur er kjent for å invadere kjøkken og spise opp søtsaker og andre matvarer. Dette har ført til frustrasjon blant huseiere og...