Matbårne sykdommer spredt av skadedyr

[ad_1]

Salmonella, Listeria og E. coli er bare noen av de mange matbårne sykdommer som skadedyr som gnagere, fluer, kakerlakker og lagret produkt skadedyr som biller og indiske måltidsmøll er i stand til å spre seg. Matbårne sykdommer spres av skadedyr når de plukker opp bakterier som kryper over kloakk, søppel, råtnende materie og annet skitt, og deretter overføre disse bakterier – sammen med deres utgytte skinn og fekal avføring – på mat og matoverflater. Enten i matfasiliteter eller ditt eget pantry, kan maten bli forurenset når som helst.

Symptomer:

Magesmerter, sterke magekramper og ømhet, diaré, kvalme og oppkast er alle symptomer på matbårne sykdommer (gastroenteritt). Noen mennesker kan oppleve alvorlig diaré, som kan forårsake dehydrering og kan kreve sykehusinnleggelse. I sjeldne tilfeller kan bakteriene spre seg til blodet og forårsake livstruende infeksjoner.

Behandling:

Matbåren sykdom forbedres ofte av seg selv innen 48 timer, men sørg for å hvile og drikke mye væske. Medisiner mot diaré bør unngås fordi de kan bremse eliminering av organismer eller giftstoffer fra systemet ditt. Ring legen din hvis du tror du har en matbåren sykdom og symptomene dine har vart lenger enn to eller tre dager.

Forebygging:

Regelmessig rengjøring av matlagingsområder og hindre skadedyr fra å komme inn er avgjørende for å forhindre matbårne sykdommer. Følg disse tipsene:

  • Rengjør ofte for å holde hjemmet ditt fritt for smuler og annet rusk, og unngå å la skittent oppvask hope seg opp i vasken
  • Bruk desinfeksjonsmiddel til å tørke av disker og andre overflater etter tilberedning av måltid
  • Fjern søppel regelmessig og oppbevar det i en lukket beholder utendørs
  • Overfør matvarer til solide, forseglede beholdere, kast all mat som har passert utløpsdatoen
  • Se etter lekkende rør og fuktkilder
  • Partner med en autorisert skadedyrbekjemper for å behandle eller forhindre angrep[ad_2]

Kilde

Scroll to Top