Litt info om veggedyr

Du har kanskje møtt ordet veggedyr fra pressen eller noen barnesanger, men hva er en veggedyr?

En veggedyr er et lite insekt som lever av blod fra mennesker og dyr. Denne insekten kommer i brun, med en liten, oval form. Men etter at de har spist, svulmer kroppen opp og blir rød. Når veggedyr vokser til å bli voksne, kan de vokse like store som et eplefrø.

En ting med veggedyr er at de ikke er i stand til å fly. Imidlertid er de raske insekter som kan gå fra en overflate til en annen. De kan gå på gulv, tak og vegger. En veggedyrhun kan legge over hundre egg, som hvert ser veldig små ut at det nesten kan beskrives som støvflekker.

Umodne veggedyr kalles nymfer, og de har en tendens til å kaste huden fem ganger før de blir fullvoksne veggedyr. Før de kaster seg, må de spise et måltid med blod. Veggedyr utvikler seg raskt og kan modnes på mindre enn en måned. De kan produsere tre generasjoner i løpet av et år.

Til tross for at det er ganske plagsomt, er veggedyr ikke skadelige for mennesker og kan ikke overføre sykdommer.

Vegedyrs habitat

Ordet “seng” finner du under sengen og sengetøyet. Deres flate kropper er fordelaktige fordi de kan passe på selv de trangeste plassene. Bortsett fra det kan de også gjemme seg i bagasje, klær, sofaer og andre stofflagde gjenstander. Deres flate kropper er fordelaktige fordi de kan passe på selv de trangeste plassene.

Dessuten hekker ikke veggedyr, i motsetning til bier og maur. De har en tendens til å leve i grupper og mørke gjemmesteder. De liker å gjemme seg i madrasser, sengerammer, sengegavler, springfjærer og hvor som helst på soverommene. Om natten har de en tendens til å bite mennesker mens de sover raskt.

Når det ikke forhindres umiddelbart, kan veggedyr spre seg gjennom soverommet ditt og vil flytte til andre rom og områder i hjemmet ditt.

Siden veggedyr lever av blod, betyr det ikke at du har et skittent hus å ha dem i hjemmet ditt. Du kan også finne veggedyr på de reneste stedene, på flotte hoteller og i leiligheter.

Et veggedyrsbitt

Veggedyr er nattaktive insekter. De biter vanligvis mennesker når de sover. Når de biter, kan du kjenne en skarp piercing i huden din. Etter det vil de suge blod fra huden din gjennom det lange nebbet. Det tar omtrent 10 minutter for veggedyr å mate, og de vil raskt krype bort når de er ferdige.

Veggedyrbitt er smertefritt; imidlertid vil bittet føles kløende i løpet av noen få minutter. Dette sammenlignes hovedsakelig med loppebitt. Men forskjellen er at veggedyr biter seg inn i hvilken som helst del av kroppen din, avhengig av hva som blir utsatt mens du sover. Veggedyrbitt etterlater heller ikke et rødt merke sammenlignet med loppebitt.

De fleste tenker ikke på veggedyrangrep, siden når de kjenner kløe og kløe, tror de automatisk at det kom fra mygg. For å identifisere veggedyrbitt bør du også kunne finne veggedyr i omgivelsene dine.

Tegn på veggedyrangrep

Det vanligste tegnet på veggedyrangrep er når du gikk til sengs uten kløe og våknet med dem. Andre signifikante tegn på veggedyrangrep er:

  • Blodflekker på sengetøyet ditt
  • Rustne flekker på madrasser, sengegavler, laken og vegger i nærheten av sengen din
  • Eggeskall, avføring og hudutslett av veggedyr
  • Lukt av veggedyr

Når du mistenker et veggedyrangrep, må du skifte sengetøy umiddelbart. Fei alt støvet under og over sengen din. Du bør også støvsuge og spraye insektmiddel under sengen din.

Dessuten bør du sjekke sengerammer og fjærer for å se om veggedyrene gjemmer seg der. Hvis du ser forringelsen av sengestoffet ditt, bør du skifte det umiddelbart.

Bortsett fra selve sengen, er det også best å sjekke møblene rundt sengen din. Dette inkluderer ditt lille nattbord, bokhyller, skap og stikkontakter. Skap kan også være et gjemmested for veggedyr siden klær oppbevares.

Hvis veggedyrangrepet ditt overstiger det du forventet, er det best å ringe en profesjonell insektutrydder for å hjelpe deg.

Behandlinger for veggedyrangrep

Hvis det ikke er ditt valg å ringe en profesjonell, finnes det måter å løse veggedyrangrepet i hjemmet ditt på. Her er noen måter du kan gjøre for å behandle veggedyrangrepet ditt:

  • Rengjør sengetøy, gardiner, sengetøy og klær. Du bør vaske disse i varmt vann og tørke dem i naturlig sollys.
  • Utstoppede leker og sko bør også rengjøres i tørketrommelen og kjøres på høyt nivå i 30 minutter.
  • Støvsug sengen og området rundt fra tid til annen. Når du har fått støvet fra soverommet ditt, kast dem umiddelbart utenfor i din respektive søppelkasse for å unngå mer forurensning.
  • For ekstra sengetøy, sengetøy og gardiner bør du oppbevare dem i en lufttett glidelåspose for oppbevaring. Det er viktig å huske at veggedyr kan leve i et år uten å spise, og de kan leve i madrassen og sengetøyet hele tiden.
  • Reparer og tett sprekker i tapetet ditt.
  • Rydd opp ting under og rundt sengen din.

Utrydde veggedyr

Når du ønsker å bli kvitt veggedyrene dine, og de fleste vil gjøre det så snart som mulig, er bruk av veggedyrpulver den beste måten å eliminere dem på. Noen vil gjerne bruke kjemikalier, men vi anbefaler å bruke giftfri behandling. Det er bedre for menneskene som bor i huset, bedre for miljøet, og det er veldig effektivt.

Hvis du ikke vil gjøre det selv, bør du ringe profesjonelle utryddere. Profesjonelle insektutryddere er eksperter på veggedyrangrep; derfor kan ansette en fullføre problemet på ett sted. Det er den kostnadseffektive og sikreste måten å utrydde veggedyrene dine på.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyrene



Motta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

1 + 5 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...