Kan insektmiddel skade mennesker eller kjæledyr?

Mange lurer på om insektmiddel er farlig for hunder, katter eller barn. Sannheten er at insektmidler kan være farlige, men hvis du bruker dem på riktig måte, er faren minimal. Når det gjelder anticid, er risikoen svært lav hvis du bruker midlene som vi anbefaler.

Hva er insektmiddel?

Insektmiddel brukes til å kontrollere insekter som maur eller andre insekter rundt i hjemmet. Mange er bekymret for hvordan dette kan påvirke deres oss, deres hund eller katt.

Insektmiddel er gift og bør behandles med respekt. Når vi i Skadedyrproffen anbefaler behandling med aktive giftstoffer, vil vi alltid vurdere at mennesker og kjæledyr kan bli eksponert for midlene.

Ulike former for insektmidler og farer forbundet med dem

Swirr maur råteForgiftet spiste: Når du bruker giften, spis innendørs og med de mengdene vi anbefaler, vil dine barn, din lille hund eller katt alltid være trygge. Så bruk av for eksempel Swirr maurråte eller Kvitt granulat myrdreper anses som svært trygt når du gjør det i henhold til våre instruksjoner. Spesielt trygt er det om du velger å bruke agnboks/agnstasjon, for da er det bare insekter som kommer til anticidet.

Kan insektmiddel skade mennesker eller kjæledyr?  2Insektmiddel som sprøytes ut i et rom vil utsette dyr eller mennesker for en mye høyere dose. Et eksempel på dette er den mye brukte Permethrin-sprayen. Vi anbefaler aldri å “tåke” med spray. Et spraymiddel bør brukes som en direkte konsentrert behandling av et reir eller reir. I disse tilfellene bør mennesker og kjæledyr holdes i andre rom og ikke gå inn i dette rommet på noen timer.

Men likevel anses dette som relativt trygt for både mennesker og dyr: Virkestoffet i sprayen er også tilgjengelig i dråpeform, som vi behandler kjæledyrene våre med direkte for å forebygge lopper og flått, eller insekter om sommeren, så insektmiddel anses som relativt trygt for hunder og katter.

Følg instruksjonene og reduser farene

Vi kan minimere sjansen for at mennesker og deres kjæledyr har problemer ved å følge instruksjonene på etiketten. Vi bør velge midler med lavere toksisitet og minimere mengden eksponering for midlet under og etter påføring. Alle disse vurderingene er allerede gjort når vi anbefaler tiltak for å bekjempe skadedyr. Les derfor veiledningene våre før du foretar en behandling.

Hva med å bruke plantevernmidler innendørs?

Vi anbefaler ikke å sprøyte innendørs mot insekter. Denne typen oppgaver bør gjøres av fagfolk fordi det både er farlig og fordi feil type behandling mot insekter kan gjøre dem sterkere. Bruk aldri slike midler mot for eksempel kakerlakker. Men hvis du fortsatt velger å spraye innendørs, bør følgende tiltak tas:

Under påføring av plantevernmidler innendørs

  1. Fjern alle leker og gjenstander som ofte berøres.
  2. Fjern mennesker og kjæledyr fra hjemmet eller oppbevar dem i ubehandlede rom.
  3. Dekk til akvarium etc. for å hindre at væskedamp eller støv kommer inn i tanken.
  4. Siden insektspray skaper en fin aerosoltåke, kan midlene bevege seg gjennom luften i hjemmet ditt. Du kan også vurdere å slå av sentralvarme eller klimaanlegg, som kan sirkulere luftbårne midler.
  5. Hold mennesker og kjæledyr borte fra det behandlede området i 4 timer eller til midlene har tørket. Hvis det er snakk om barn under 4 år, gravide, eller personer med luftveissykdommer eller andre bakenforliggende tilstander som kan gjøre dem ekstra sensitive, bør det benyttes 24-timers karantene av det behandlede området.

Hva med bruk av sprøytemidler utenfor hjemmet/utendørs?

Kontaktdreper i pulverform er normalt et bitterstoff tilsatt som gjør at barn eller kjæledyr ikke spiser det. For å minimere risikoen for skade på barn eller kjæledyr når du bruker en vannbasert spray, fjern barn og kjæledyr fra alle områder du planlegger å behandle.

Ved direkte behandling av maurreir utendørs bør barn og kjæledyr holdes borte fra området en stund etterpå og til området er tørt.

Forgiftning

Noen ganger kan til og med forsiktig bruk av et insektmiddel forårsake skade på et følsomt, sykt eller skadet dyr. Hvis du mistenker at kjæledyret ditt har blitt forgiftet av et insektmiddel og du trenger hjelp, ring din veterinær eller giftinformasjonen på 22 59 13 00

Konklusjon

Ved å følge Pest Professionals veiledninger og lese etiketten og følge instruksjonene der, vil kjæledyrene og barna dine være trygge.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

9 + 4 =

Slik lokker du sukkermaur ut av hjemmet ditt

Slik lokker du sukkermaur ut av hjemmet ditt

Sukkermaur er små insekter som ofte finnes i hjemmet. De er kjent for å være tiltrukket av søtsaker og sukkerholdige matvarer. Disse maur kan være en plage i hjemmet, da de kan invadere kjøkkenet og andre områder hvor mat oppbevares. Det er viktig å bli kvitt...

Effektive metoder for å eliminere små sorte maur

Effektive metoder for å eliminere små sorte maur

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte blir funnet i norske hjem. Disse maur er små i størrelse og har en svart farge, derav navnet. De er kjent for å være svært utholdende og kan være en plage å ha i huset. Små sorte maur er på jakt etter mat og vann, og de...

Tips og triks for å bli kvitt små sorte maur

Tips og triks for å bli kvitt små sorte maur

Små sorte maur er en vanlig plagsomhet i mange hjem. Disse små insektene kan dukke opp overalt, fra kjøkkenet til baderommet. De er kjent for å være på jakt etter mat og vann, og kan være spesielt irriterende når de finner veien inn i matlageret eller søppelbøtten....