Kakerlakker i huset

Hvis det er én ting huseiere ikke vil ha, er det sannsynligvis å se en kakerlakk i huset. Vanligvis er det nok å legge merke til en enstøing som streifer rundt i huset til å få folk til å kontakte et profesjonelt skadedyrfirma.

Det er ikke en overreaksjon. Det er faktisk et veldig klokt grep – og et nødvendig.

Det er viktig IKKE å bruke vanlig insektspray på kakerlakker, fordi de tåler mye permetrin og de blir fort immune.

Kakerlakker er en av de mest fryktede husholdningsskadedyrene pga de formerer seg raskt. Disse ekle insektene elsker å gjemme seg i mørke og fuktige områder som bak vasken, kjøleskapet, kjøkkenskuffene og baderomsskapene, samt i rørleggerrør og forskjellige andre kriker og kroker rundt huset ditt.

Siden de alltid leter etter mat, vann og ly, kan det være vanskelig å gjøre stedet ditt uattraktivt for disse inntrengerne. Den skumle delen er at kakerlakker kan utgjøre en alvorlig helse- og sikkerhetsfare.

I følge undersøkelser, Kakerlakker bærer rundt 33 forskjellige typer bakterier og bakterier ansvarlig for ulike sykdommer. Dette inkluderer salmonella typhi, som forårsaker tyfus; poliomyelitt, som kan føre til polio, og E.coli-bakterier, som forårsaker dysenteri, en sykdom preget av alvorlig diaré og blødning.

tysk kakerlakk (Blattella germanica) er den vanligste arten som infiserer hjem i Norge. De er ca 1 til 1,6 cm lange og får mange unger på kort tid!

Derfor bør det ikke tas lett på å se en enkelt kakerlakk rundt i huset.

Hvordan identifisere en kakerlakkangrep

Følgende tegn kan hjelpe deg med å finne ut om du så en bortkommen kakerlakk eller et medlem av en hel koloni trives i huset ditt.

Du ser en kakerlakk nå og da

Kakerlakker er nattaktive insekter, dvs. de er vanligvis bare aktive om natten. Hvis du oppdager kakerlakker i løpet av dagen, er det en god sjanse for at du har et alvorlig problem. Dette fordi de stort sett aldri beveger seg synlig i lyset, bortsett fra at det allerede er alt for mange av dem, altså på grunn av overbefolkning. Mangelen på matforsyninger gjør dem i stand til å trosse dagslyset for å overleve.

Det spennende er at å se selv døde kakerlakker rundt i huset kan bety en pågående angrep. Så pass på!

Det er kakerlakkskitt på tingene dine

Fra døde blader og insekter til menneskemat, søppel og døde hudceller – kakerlakker spiser mye. De har en enorm appetitt og en like høy metabolsk hastighet for å fordøye det hele.

Et av de største tegnene på kakerlakkangrep er derfor en synlig mengde avføring rundt stedet. Kakerlakkskitt kan se ut som små brune flekker på tingene dine eller til og med store ovale pellets som ser ut som malt kaffe.

Sørg for å sjekke kjøkken, skap og lignende områder der de kan ha tilgang til mat eller matspor. De trives ofte bak komfyren.

Å se kakerlakkegg

Kakerlakkegg, kalt oothecae, ligner merkelig formede avlange brune foringsrør med en tynn, papiraktig tekstur.

kakerlakkegg

Kakerlakker legger egg på lune steder. Så hvis du finner bevis på avl, betyr det vanligvis at problemet allerede har kommet ut av kontroll. En profesjonell kan hjelpe deg med å utrydde et angrep.

Men på baksiden, å finne kakerlakkegg lar deg raskt iverksette korrigerende tiltak før de skaper mer ødeleggelse for deg og dine familiemedlemmer. Husk å ikke bruke vanlig insektspray.

Huset ditt lukter rart

Hvis det er en merkelig skarp lukt i huset ditt som bare blir sterkere for hver dag som går, så kan det være smart å kontakte et profesjonelt firma umiddelbart.

Lukten kan være forårsaket av kakerlakkskitt og kakerlakkavfall, som gir vond lukt når de brytes ned av mikroorganismer i luften. Det kan ikke bare forårsake pustevansker, men også føre til matforurensning ettersom partiklene er luftbårne.

Hva skal du gjøre hvis du har oppdaget kakerlakker i huset?

Hvis du tror du kan ha et angrep, ring oss. Det finnes ingen behandlingsmidler som er tillatt brukt av privatpersoner. For å bekjempe kakerlakker er det absolutt best å bruke agngift, og Advion Cockroach Gel er det beste middelet. Dette er det kun godkjente skadedyrbekjempere som har lov til å bruke.

Inntil du får hjelp fra oss kan du gjøre følgende for å prøve å holde lageret i sjakk:

  • Ikke la mat stå åpen når som helst, og spis aldri noe som har blitt liggende på bordene eller disken over natten, da kakerlakker kan ha krøpet over det.
  • Hvis du oppdager kakerlakkskitt på kjøkkenet ditt, gjør det til en vane å vaske alle beholdere, bestikk, krukker osv. før du åpner dem
  • Ikke la våte eller fuktige klær ligge i skittentøyskurven (eller i en haug et annet sted)
  • Prøv å holde søppelboksen tom til enhver tid. Kast avfallet så snart som mulig, da dette vil kutte matforsyningen deres og forhåpentligvis holde avlen under kontroll til en profesjonell kommer
  • Hvis kakerlakkangrepet ditt har nådd det punktet hvor det er en merkelig lukt som dveler innendørs, bruk en medisinsk maske til huset er ordentlig rengjort
Scroll to Top