Insektsbitt og -stikk

[ad_1]

Bitende og stikkende insekter utgjør noen av de største truslene mot helse og sikkerhet. Stikkende insekter sender mer enn en halv million mennesker til legevakten hvert år. Veggedyr, mygg, lopper, brannmaur og til og med noen edderkopper kan også etterlate seg smertefulle og kløende røde svulster. Sjekk ut dette guide for å hjelpe deg med å identifisere insektbitt og skadedyrene som forårsaker dem.

Noen bitende skadedyr som flått, lopper og mygg er primært aktive i de varmere månedene, mens andre som veggedyr er aktive hele året. Imidlertid blir disse skadedyrene en større bekymring i løpet av sommerens reisesesong. Mens noen skadedyr som edderkopper og ildmaur biter ut av selvforsvar, biter andre som flått og mygg for å mate.

Symptomer:

For de fleste amerikanere forårsaker bitt og stikk lokal hevelse, smerte og kløe. Tre prosent opplever alvorlige allergiske reaksjoner kalt anafylaksi, inkludert hevelse i tunge og svelg, hvesing, svimmelhet, livstruende kortpustethet og blodtrykksfall.

Behandling:

Unngå å skrape bitt, da det bare øker histaminresponsen. Hvis du blir stukket, fjern stikkeren forsiktig så raskt som mulig for å begrense mengden gift som injiseres. Vask bitt- og stikksteder med varmt vann og såpe. Påfør en kald kompress for å trekke sammen blodårene og hindre at giften sprer seg. De beste midlene er antihistaminer og betennelsesdempende midler, og én prosent hydrokortisonkrem kan også brukes. Søk imidlertid omgående lege hvis du reagerer på et stikk eller bitt.

Forebygging:

Følg disse tipsene for å holde bitende og stikkende skadedyr unna:

  • Unngå å bruke søttluktende parfymer og cologne ute
  • Bruk insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET
  • Bruk klare plastkopper ute, da bokser og flasker er gode gjemmesteder for stikkende insekter
  • Ikke la søtluktende mat eller drikke ligge ute
  • Sørg for å rydde opp søppel, smuler og søl umiddelbart
  • Eliminer stående vann som kan tjene som yngleplass for mygg
  • Kontakt en autorisert skadedyrbekjemper hvis det er mistanke om et angrep, og ikke forsøk å fjerne stikkende insektsreir eller brannmaurhauger på egen hånd[ad_2]

Kilde

Scroll to Top