Informasjon om borreliose og forebyggingstips


Lyme-sykdom overføres gjennom bitt av infiserte svartbenflått, samme art som bærer Babesiosis-infeksjonen. Lyme kan overføres til en persons blodomløp på så lite som 24-36 timer, noe som gjør grundige flåttkontroller og rask fjerning avgjørende for å forebygge sykdommen.

Svartbeint flått har en tendens til å gjemme seg i skogkledde områder, så vel som gress og busker, og venter på at en forbipasserende vert fester seg til. Når en person eller et dyr går forbi, vil flåtten gjøre noe kjent som “søke” ved å strekke ut forbena for å gripe tak i dyret eller mennesket. Hvis de sitter på høyt gress eller busker, kan de til og med falle og falle fritt på en forbipasserende vert. Når de tar tak, vil flåtten prøve å finne et varmt, fuktig område av kroppen som armhulen eller lysken for å feste seg og begynne å mate.

Symptomer:

Det mest klassiske tegnet på borreliose er et ekspanderende, sirkulært rødt utslett som ligner et “bull’s eye”. Influensalignende symptomer er vanlige en til fire uker etter et flåttbitt, inkludert leddsmerter, feber, frysninger og hovne lymfeknuter. Kroniske tilstander kan oppstå måneder eller år senere hvis de ikke behandles, inkludert leddgikt og alvorlige leddsmerter, samt problemer med hjerte og nervesystem, eller problemer med hukommelse, humør eller søvn.

Behandling:

Hvis du opplever noen av disse symptomene, oppsøk lege umiddelbart. Din helsepersonell vil bestemme det beste handlingsforløpet for å bekrefte diagnosen Lyme-sykdom og for å administrere riktig behandlingsregime for infeksjonen.

Forebygging:

For å holde deg trygg mot Lyme-sykdommen, følg disse tipsene for forebygging av flått:

  • Bruk lange bukser, langermede skjorter og sko med lukkede tå når du er utendørs
  • Bruk lyse klær, noe som gjør det lettere å oppdage flått
  • Bruk avstøtende middel som inneholder minst 20 prosent DEET
  • Hold hagen din fri for flått ved å fjerne ugress og klippe gresset lavt
  • Inspiser deg selv, din familie og kjæledyr for flått på en rutinemessig basis
  • Hvis du finner tegn på flåttangrep på eiendommen din, ring en autorisert skadedyrbekjemper for riktig behandling

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

8 + 13 =

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...