Informasjon om borreliose og forebyggingstips

[ad_1]

Lyme-sykdom overføres gjennom bitt av infiserte svartbenflått, samme art som bærer Babesiosis-infeksjonen. Lyme kan overføres til en persons blodomløp på så lite som 24-36 timer, noe som gjør grundige flåttkontroller og rask fjerning avgjørende for å forebygge sykdommen.

Svartbeint flått har en tendens til å gjemme seg i skogkledde områder, så vel som gress og busker, og venter på at en forbipasserende vert fester seg til. Når en person eller et dyr går forbi, vil flåtten gjøre noe kjent som “søke” ved å strekke ut forbena for å gripe tak i dyret eller mennesket. Hvis de sitter på høyt gress eller busker, kan de til og med falle og falle fritt på en forbipasserende vert. Når de tar tak, vil flåtten prøve å finne et varmt, fuktig område av kroppen som armhulen eller lysken for å feste seg og begynne å mate.

Symptomer:

Det mest klassiske tegnet på borreliose er et ekspanderende, sirkulært rødt utslett som ligner et “bull’s eye”. Influensalignende symptomer er vanlige en til fire uker etter et flåttbitt, inkludert leddsmerter, feber, frysninger og hovne lymfeknuter. Kroniske tilstander kan oppstå måneder eller år senere hvis de ikke behandles, inkludert leddgikt og alvorlige leddsmerter, samt problemer med hjerte og nervesystem, eller problemer med hukommelse, humør eller søvn.

Behandling:

Hvis du opplever noen av disse symptomene, oppsøk lege umiddelbart. Din helsepersonell vil bestemme det beste handlingsforløpet for å bekrefte diagnosen Lyme-sykdom og for å administrere riktig behandlingsregime for infeksjonen.

Forebygging:

For å holde deg trygg mot Lyme-sykdommen, følg disse tipsene for forebygging av flått:

  • Bruk lange bukser, langermede skjorter og sko med lukkede tå når du er utendørs
  • Bruk lyse klær, noe som gjør det lettere å oppdage flått
  • Bruk avstøtende middel som inneholder minst 20 prosent DEET
  • Hold hagen din fri for flått ved å fjerne ugress og klippe gresset lavt
  • Inspiser deg selv, din familie og kjæledyr for flått på en rutinemessig basis
  • Hvis du finner tegn på flåttangrep på eiendommen din, ring en autorisert skadedyrbekjemper for riktig behandling[ad_2]

Kilde

Scroll to Top