Ikke la fluer i hjemmet ditt gjøre deg syk

Publiseringsdato: 7. januar 2023
Kategori: Fluer

fluer på frukt på et kjøkken

Selv om det er irriterende å ha fluer i huset, er det langt mer enn en plage å ha flueangrep. Disse skitne skadedyrene kan gjøre deg og din familie syke. Ikke la fluer sette helsen til de du elsker på spill. Hvis du trenger skadedyrbekjempelse, fortsett å lese for å lære trikset for total fluekontroll for hjemmet ditt.

Vaner og oppførsel til vanlige fluer

For å hold fluer unnay for godt er det viktig å forstå vanene og oppførselen til de vanlige fluene i ditt område. Mange av disse vanene vil avhenge av den eksakte typen flue det er snakk om, men de fleste fluer har viss oppførsel til felles.

Husfluer hekker vanligvis i gjærende grønnsaker, søppelcontainere, husholdningsavfall og ekskrementer. Noen fluer kan til og med yngle og leve i gjenvinningskasser. En hunnflue kan legge opptil 150 egg på en gang og kan legge rundt seks forskjellige grupper med egg i løpet av livet. Når disse eggene klekkes, blir de larver og vil trenge varme for å overleve. Men når de går inn i sitt tredje livsstadium som pupper, vil de begynne å søke kjølige og tørre områder.

Fruktfluer yngler derimot i fuktige omgivelser. En kvinnelig fruktflue kan legge rundt 500 egg i løpet av livet. Disse hunnene vil legge eggene sine i uforseglede frukt- og grønnsakspakker, gulvavløp og til og med filler eller mopper med matrester.

Siden fluer hekker på skitne steder, er det viktig å ikke la fluene i hagen din gå ubemerket hen. Selv om de er bedre kjent for å være plagsomme skadedyr, kan fluer også utgjøre en helse- og sikkerhetsfare for deg og din familie. Å behandle et flueproblem før det går ut av hånden er nøkkelen.

Helsefarene ved fluer i hjemmet ditt

Et flueangrep er vanligvis mer enn bare et lite irritasjonsmoment. Vanlige fluer kan bære virus og bakterier, som kan spres gjennom bitt eller forurensede matvarer eller redskaper.

De vanligste sykdommene som kan overføres fra fluer til mennesker er:

 • Kolera
 • Konjunktivitt
 • Dysenteri
 • Matforgiftning
 • Gastroenteritt
 • Harepest
 • Tyfoidfeber
 • Salmonellose

Alle disse tilstandene har ubehagelige eller smertefulle symptomer, og du må kanskje oppsøke lege for å få hjelp.

Hvis du vil holde fluer ute av huset, foreslår vi at du planlegger en gratis første inspeksjon i dag.

Hvorfor det kan være vanskelig å bli kvitt fluer på egenhånd

Siden fluer hekker på mange forskjellige steder, inkludert frukt og grønnsaker, søppel, avløp og andre kilder til skitt, kan det være vanskelig å bli kvitt dem på egen hånd. Med mindre du vet hvor alle avlskildene deres er og adresserer dem riktig, er det sannsynlig at flere og flere fluer vil dukke opp i hjemmet ditt.

Som vi nevnte, kan en enkelt hunnflue legge hundrevis av egg på en gang. Dette betyr at uten et skikkelig skadedyrbekjempelsesprogram vil det være nesten umulig å bli kvitt fluer på egenhånd. Vi har imidlertid noen gode flueforebyggende tips som kan hjelpe deg med å holde fluer ute.

Trikset til total fluekontroll for hjemmet ditt

Hvis du leter etter en måte å unngå tilstedeværelse av fluer i hjemmet ditt, har vi noen forslag:

 • Forsegl eventuelle hull, hull eller andre inngangspunkter i hjemmet ditt.
 • Hold hjemmet ditt så rent som mulig.
 • Ta ut søppelet ditt regelmessig.
 • Løs eventuelle fuktproblemer rundt hjemmet ditt.

Selv om disse tipsene er nyttige, er profesjonell skadedyrbekjempelse alltid den beste måten å bli kvitt fluer utenfore og inne i hjemmet ditt.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

4 + 1 =

Slik lokker du sukkermaur ut av hjemmet ditt

Slik lokker du sukkermaur ut av hjemmet ditt

Sukkermaur er små insekter som ofte finnes i hjemmet. De er kjent for å være tiltrukket av søtsaker og sukkerholdige matvarer. Disse maur kan være en plage i hjemmet, da de kan invadere kjøkkenet og andre områder hvor mat oppbevares. Det er viktig å bli kvitt...

Effektive metoder for å eliminere små sorte maur

Effektive metoder for å eliminere små sorte maur

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte blir funnet i norske hjem. Disse maur er små i størrelse og har en svart farge, derav navnet. De er kjent for å være svært utholdende og kan være en plage å ha i huset. Små sorte maur er på jakt etter mat og vann, og de...

Tips og triks for å bli kvitt små sorte maur

Tips og triks for å bli kvitt små sorte maur

Små sorte maur er en vanlig plagsomhet i mange hjem. Disse små insektene kan dukke opp overalt, fra kjøkkenet til baderommet. De er kjent for å være på jakt etter mat og vann, og kan være spesielt irriterende når de finner veien inn i matlageret eller søppelbøtten....