Identifiser og bli kvitt veggedyr

Lær hvordan du kan beskytte eiendommen din ved å identifisere og eliminere veggedyr

Veggedyr er ikke begrenset til skitne steder. Disse bittesmå, mørkeelskende skadedyrene trives på varme steder som har en klar tilførsel av karbondioksid og blod.

Forskning har funnet at minst 20 % enten har jobbet med veggedyr eller kjenner noen som har det.

Disse små bloddrikkende krypene finnes overalt fra madrasser og sengerammer til kosedyr og vesker. Veggedyr påvirker hjem og bedrifter over hele landet, og omtrent 97 % av fagfolk innen skadedyrbekjempelse har gitt veggedyrbehandlinger i løpet av det siste året.

Populære turistbyer er jevnlig på listen over steder med de høyeste veggedyrangrepene. Med noen eksklusive hoteller som er avslørt for å være hot spots for veggedyr, er mange mennesker med rette bekymret for å ta problemet hjem.

Det er lettere å unngå et fullverdig angrep hvis du vet hvordan veggedyr ser ut og hvor de liker å lure. Hvis du mistenker et veggedyrangrep, øker sannsynligheten for å eliminere problemet ved å søke profesjonell hjelp så snart som mulig for å få behandling for veggedyr.

Det er viktig å forstå at gjør-det-selv-tiltak ikke vil eliminere en veggedyrangrep.

Disse folkehelseplagene avler raskt og blir mer utfordrende å eliminere etter hvert som angrepet vokser. Det er viktig å forstå ikke bare hvordan man blir kvitt veggedyr, men også hvordan man identifiserer veggedyr for å sikre riktig behandling.

Hvordan identifisere veggedyr

Mange mennesker forveksler i utgangspunktet veggedyr med andre skadedyr, inkludert lopper. Selv om voksne veggedyr har en lignende rødbrun farge, har disse dyrene en flat kropp som har en oval form.

De har gjennomborende munndeler som lar dem bryte gjennom huden og suge blod fra vertene deres. Nymfer har en form som ligner på voksne, men fargen deres starter som gjennomskinnelig og blir ugjennomsiktig brun under modningsprosessen.

Hvordan veggedyr ser ut kan ha mindre betydning enn tegn på deres tilstedeværelse. De fleste som oppdager at de har veggedyr etter å ha våknet med bitt. I tillegg til å se levende insekter og bitt, inkluderer andre avslørende tegn på veggedyr:

 • Biter: Veggedyr spiser hvor som helst de kan finne eksponert hud. De små bittmerkene starter smertefritt og blir vanligvis kløende svulster.
 • Flekker: Å rulle over og bevege seg kan utilsiktet knuse veggedyr. Når disse skadedyrene blir knust, etterlater de røde flekker og striper på sengetøy og andre overflater.
 • Mørke flekker: Røde flekker er ikke de eneste merkene veggedyr etterlater seg. Mørke flekker på stoffet indikerer ekskrementer igjen fra veggedyr.
 • Egg: Små, blekgule fragmenter kan tyde på nyklekkede nymfer eller hud etterlatt når nymfer modnes.
to rødbrune veggedyr med rødbrune bein og antenner på hvit bakgrunn

Hvor veggedyr gjemmer seg

I tillegg til å vite hvordan man identifiserer veggedyr, hjelper det å vite hvor de liker å henge. Veggedyr er beryktede haikere, det skal ikke mye til for at disse skadedyrene skal overleve. Veggedyr fester seg til klær, gjemmer seg i bagasjen og bruker kjæledyr som en form for transport.

De er funnet på brukte møbler, inne i flyttekasser, i kontorbygg, i klesbutikker, på kollektivtransport og nesten hvor som helst andre tenkelige steder.

Veggedyr kan leve opptil 300 dager og legge ett til fem egg per dag – noe som er helt skremmende. Den gode nyheten er at veggedyr ikke er kjent for å overføre sykdommer, og alle infestasjoner kan behandles med hjelp av en profesjonell.

Områder for å se etter levende veggedyr og egg inkluderer:

 • Sømmer av madrasser og springfjærer
 • Sprekker i sengegavler og sengerammer
 • Mellom puter og i sømmer av stoppede møbler
 • Brett inn draperier og gardiner
 • Inne i elektriske apparater og stikkontakter
 • Bak veggtepper og i sprekker der taket møter veggen

Hvordan bli kvitt veggedyr

Å bli kvitt veggedyr kan være en betydelig utfordring, og derfor er profesjonell skadedyrbekjempelse et must. Enten angrepet er i et bolig- eller kommersielt sted, kan skadedyrbekjempere hjelpe til med å behandle og eliminere veggedyr.

Det krever en betydelig innsats, men problemet er ikke uoverkommelig. Profesjonell behandling er avhengig av en kombinasjon av toppmoderne frysemetoder og overvåking for å oppnå effektiv, miljøvennlig kontroll som retter seg mot spesifikke områder av hjem og bedrifter.

Selv om veggedyr tåler kalde temperaturer så lave som -13 grader Fahrenheit, tåler ikke skadedyret å bli utsatt for temperaturer under 0 grader Fahrenheit i flere dager. Hvis de utsettes for ekstreme temperaturer over en lengre periode, kan frilasterne elimineres.

I tillegg til profesjonell behandling og overvåking, er det avgjørende å gjøre plassen mindre gjestfri for disse bittesmå blodsugerne. Andre nyttige trinn som huseiere, leietakere og bedriftseiere kan ta inkluderer:

 • Reduserer rot for å redusere gjemmeflekker.
 • Vasking av sengetøy, klær og kosedyr i varmt vann og tørking av gjenstander på høy varme.
 • Skrubber madrass- og springfjærsømmene med en stiv børste før du støvsuger grundig.
 • Reparasjon av sprekker og avskalling av tapet for å redusere antall potensielle gjemmesteder.
 • Bruk av et spesielt madrasstrekk for å hindre veggedyr i å komme inn eller slippe ut av madrassen.

Kontakt Skadedyrbekjempelse nær deg for profesjonell fjerning av veggedyr

Siden veggedyrhunner kan legge opptil fem egg på en enkelt dag, tar det ikke lang tid før et lite antall veggedyr vokser til et stort angrep.

Hvis til og med et enkelt veggedyrskilt blir oppdaget, ikke vent, for det kan allerede være en monstrøs situasjon.

Ved første tegn på disse skadedyrene, kontakt profesjonell kontroll og overvåking som trygt og effektivt eliminerer problemet.

Scroll to Top