Identifikasjon av stikkende insektsreir – informasjon om stikkende insekter


Hvordan identifisere ulike stikkende insektarter basert på reirene deres

Veps, hornets og bier tjener alle som viktige pollinatorer for miljøet. Men når de bygger reir i, på eller i nærheten av hjemmene våre, kan de forårsake kostbare skader og kan til og med bli en alvorlig helsetrussel. Faktisk sender stikkende insekter mer enn 500 000 mennesker til legevakten hvert år. Når det gjelder stikkende insekter er det viktig å vite hvilke arter man har å gjøre med og hvilke trusler de kan utgjøre. Selv om de kan skilles ut på sitt fysiske utseende, kan det å gjenkjenne ulike reir hjelpe huseiere å identifisere ulike arter på trygg avstand. Les videre for en komplett guide for å identifisere stikkende insektsreir.

img-2

Skadedyr fakta:

Det finnes flere arter av guljakker, som alle typisk har et gult og svart hode sammen med en mønstret mage. Disse sosiale insektene lever i reir eller kolonier med opptil 4000 arbeidere og er mest aktive på sensommeren og tidlig høst. Yellowjackets lever av søtsaker og proteiner, så de er kjent for å invadere utendørsarrangementer som grilling.

Nest-identifikasjon:

Yellowjackets og deres reir kan finnes overalt hvor mennesker finnes. Papirkartongereirene deres, bygget av tygget cellulose, finnes både over og under bakken. Overjordiske reir kan bygges under takskjegg, på loft eller inne i et bygningsveggtomrom. Underjordiske reir har vanligvis et lite, vanskelig å se inngangshull. Husk at guljakker kan våge seg opptil hundrevis av meter unna reiret, så det er ikke alltid det er lett å se når du først møter selve insektet.

Helsetrusler:

Yellowjackets har en jevn stinger, slik at de kan stikke gjentatte ganger når de angriper. De er territorielle og vil svi hvis de føler seg truet, så huseiere bør sørge for å styre unna eventuelle reir.

img-3

Skadedyr fakta:

Hornet med skallet ansikt har fått navnet sitt fra sin stort sett svarte farge og for det meste hvite ansikt. De bor i kolonier som inneholder mellom 100 og 400 medlemmer og er mest synlig aktive om dagen. Denne arten dukker vanligvis opp på sensommeren og vil, i motsetning til andre stikkende insekter, ikke gjenbruke de samme reirene sesong etter sesong. I stedet bygger nye kolonimedlemmer nye reir hver sesong.

Nest-identifikasjon:

Hornets med skallet ansikt bygger papirreir minst tre eller flere meter fra bakken. Deres reir kan vanligvis finnes i trær, busker, overheng, hus og skur. Hornet-reir med skallet ansikt kan være opptil 14 tommer i diameter og mer enn 24 tommer lange. I motsetning til den åpne kjeglereirstrukturen som brukes av andre stikkende insekter som guljakker og papirveps, er deres grå luftreir innelukket.

Helsetrusler:

Hornets med skallet ansikt er aggressive og vil angripe alle eller noe som invaderer deres territorium. I likhet med guljakker kan de stikke gjentatte ganger ved å bruke sine glatte stinger. Disse skadedyrene bærer gift som gjør at stikkene deres gjør vondt, klør og hovner opp i omtrent 24 timer.

img-4

Skadedyr fakta:

Papirveps får sin navnebror fra det papirlignende materialet de bruker til å bygge reir. De blir også referert til som “paraplyveps” basert på den karakteristiske formen til reirene deres. Denne arten lever i små kolonier og spiser nektar, så vel som andre insekter inkludert fluer og larver. De dukker opp om våren og har en lignende kroppsform som guljakker, men er for det meste brune i fargen.

Nest-identifikasjon:

Denne arten bygger ofte reir i boliggårder, hengende fra gjenstander som trær, verandatak, dekksgulvbjelker og mer. Deres paraplyformede reir har åpne, utildekkede celler der egg legges.

Helsetrusler:

Selv om papirveps ikke er aggressive av natur, vil de fortsatt stikke hvis de blir forstyrret eller reiret deres er truet. Stikkene deres kan være svært smertefulle og kan forårsake allergiske reaksjoner. Stikksteder blir vanligvis røde og hovne.

img-5

Skadedyr fakta:

“Mud dauber” er et vanlig navn på veps som bygger reir av gjørme. Ulike arter, for eksempel åpent rør og svart-og-gule mud daubers, er ofte funnet over hele USA. Mud dauber er ensomme veps, noe som betyr at de ikke lever i kolonier. Imidlertid kan det være mer enn ett leireeir i visse egnede miljøer. Voksne lever av plantenektar, honningdugg og edderkopper.

Nest-identifikasjon:

Som navnet antyder, konstruerer mudderklatter reirene sine av gjørme. Avhengig av arten, er reir av disse stikkende insektene vanligvis laget av korte eller lange gjørmerør bygget side ved side. Mud daubers vanligvis bygge sine reir i lune rom, for eksempel under veranda tak eller takskjegg, så vel som inne garasjer, skur og loft.

Helsetrusler:

Gjørmeklatter svir sjelden og er langt mindre aggressive enn guljakker eller hornets med skallet ansikt. De kan imidlertid stikke hvis de blir provosert.

img-6

Skadedyr fakta:

Afrikaniserte honningbier, kalt “killer bier”, er farlige stikkende insekter som har vært kjent for å jage folk i mer enn en kvart mil. Selv om de er litt mindre enn europeiske honningbier, er afrikanske honningbier nesten umulige å visuelt skille fra sine kolleger. Arbeidere samler pollen og nektar fra blomster for å mate kolonien og vil angripe hvis de føler seg truet.

Nest-identifikasjon:

Afrikaniserte bier lever i små kolonier, så de kan bygge reirene sine på unike steder som er førsteklasses steder for utilsiktet innkjøring med intetanende forbipasserende. De har vært kjent for å leve i dekk, kasser, trelemmer, verktøystolper, postkasser og veltede blomsterpotter. Denne arten er svært tilpasningsdyktig og kan hekke på en rekke steder rundt gården.

Helsetrusler:

Selv om giften til en afrikansk bie ikke er farligere enn den til vanlige honningbier, har de en tendens til å angripe i større antall som kan forårsake mer skade. Et angrep kan forårsake alvorlige skader eller til og med død i noen tilfeller på grunn av det høye volumet av stikk. Afrikaniserte bier er svært følsomme for støy og vibrasjoner, noe som betyr at den minste bevegelse kan forstyrre en koloni. Stikksymptomer inkluderer smerte og hevelse, mens de som opplever systemiske reaksjoner kan lide av pustevansker eller til og med anafylaksi.

Etter å ha oppdaget et reir, bør huseiere kontakte en autorisert skadedyrbekjemper for å vurdere situasjonen og effektivt fjerne reiret fra eiendommen. Når det gjelder stikkende insekter, er reirfjerning ikke en “gjør det selv” jobb. Ethvert forsøk på å fjerne reiret vil forstyrre og true disse skadedyrene, og få dem til å angripe, noen ganger i stort antall.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

5 + 6 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...