Table Of Contents

Add a header to begin generating the table of contents

Hvorfor stinker Skunks? Ekspertinformasjon om Skunks

[ad_1]

Skunks er små skapninger på størrelse med katten som er hjemmehørende i Nord- og Sør-Amerika som liker å leve i ensomhet. De har en veldig sterk luktesans og utmerket hørsel for å gjøre opp for det dårlige synet. Skunks er opportunistiske matere som vil spise frukt, bær, insekter, mus og til og med kjæledyrmat. De er vanligvis anerkjent for sin svarte pels med hvite striper.

Skunks er beryktet for sin stinkende lukt, men har du noen gang lurt på hvorfor skunks stinker? Lukten deres er en unik form for forsvar som brukes til å avverge rovdyr eller uønskede gjester når de føler seg truet. Når skunkens svart-hvite farge eller fottramping ikke er nok advarsel for rovdyr, vil de ty til å skremme dem av med sin kraftige spray. Skunks har evnen til å spraye fra to kjertler på hver side av anus. Skunks bærer bare nok av dette kjemikaliet til fem til seks bruksområder, og det tar opptil 10 dager å produsere en ny forsyning.

Skunkens spray er en tiol, en organisk forbindelse der svovel er en av hovedkomponentene. Svovel har en råtten eggeduft som er distained av de fleste, noe som gjør en skunks spray ekstremt skarp. Duften er så sterk at den kan luktes opptil en halv kilometer unna og kan henge i dager til uker. Sprayen deres kan også forårsake stikkende øyne, midlertidig blindhet og kvalme. Skunks har imponerende sikte og kan treffe mål med nøyaktighet opptil 10 fot unna. På grunn av lukten deres angriper de fleste rovdyr, som rev, ulv og grevling, sjelden stinkdyr. Imidlertid er den store hornuglen skunks eneste vanlige rovdyr.

Mennesker og dyreeiere vil være sikre på å unngå innkjøring med en skremt skunk, da lukten av sprayen deres er svært vanskelig å bli kvitt for både mennesker og kjæledyr. Hjemmemedisiner for å fjerne duften er ingen match for den kjemiske sammensetningen av en skunks spray.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top