Hvorfor stinker Skunks? Ekspertinformasjon om Skunks


img-2

Skunks er små skapninger på størrelse med katten som er hjemmehørende i Nord- og Sør-Amerika som liker å leve i ensomhet. De har en veldig sterk luktesans og utmerket hørsel for å gjøre opp for det dårlige synet. Skunks er opportunistiske matere som vil spise frukt, bær, insekter, mus og til og med kjæledyrmat. De er vanligvis anerkjent for sin svarte pels med hvite striper.

Skunks er beryktet for sin stinkende lukt, men har du noen gang lurt på hvorfor skunks stinker? Lukten deres er en unik form for forsvar som brukes til å avverge rovdyr eller uønskede gjester når de føler seg truet. Når skunkens svart-hvite farge eller fottramping ikke er nok advarsel for rovdyr, vil de ty til å skremme dem av med sin kraftige spray. Skunks har evnen til å spraye fra to kjertler på hver side av anus. Skunks bærer bare nok av dette kjemikaliet til fem til seks bruksområder, og det tar opptil 10 dager å produsere en ny forsyning.

Skunkens spray er en tiol, en organisk forbindelse der svovel er en av hovedkomponentene. Svovel har en råtten eggeduft som er distained av de fleste, noe som gjør en skunks spray ekstremt skarp. Duften er så sterk at den kan luktes opptil en halv kilometer unna og kan henge i dager til uker. Sprayen deres kan også forårsake stikkende øyne, midlertidig blindhet og kvalme. Skunks har imponerende sikte og kan treffe mål med nøyaktighet opptil 10 fot unna. På grunn av lukten deres angriper de fleste rovdyr, som rev, ulv og grevling, sjelden stinkdyr. Imidlertid er den store hornuglen skunks eneste vanlige rovdyr.

Mennesker og dyreeiere vil være sikre på å unngå innkjøring med en skremt skunk, da lukten av sprayen deres er svært vanskelig å bli kvitt for både mennesker og kjæledyr. Hjemmemedisiner for å fjerne duften er ingen match for den kjemiske sammensetningen av en skunks spray.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

12 + 14 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...