Hvorfor er stokkmaur så vanskelig å utrydde?

Utryddelsesmetoder og utfordringer

Pinnemaur kan forårsake skade på treverk i hus, og det kan være en utfordring å eliminere dem. Her er noen metoder og utfordringer knyttet til utryddelse av stokkmaur:

Kjemisk kontroll

Kjemisk kontroll innebærer bruk av insektmidler for å bekjempe stokkmaur. Det finnes to typer maurgift: Øyeblikkelig gift som dreper ved kontakt, og forgiftet agn som skal virke over tid. Maurpulver som kan blandes med vann er en metode som kan brukes til å utrydde stokkmaur selv. En annen tilnærming er bruk av forgiftet agn. Dette er metoden vi i Skadedyrproffen generelt anbefaler å bruke når stokkmaur har etablert seg i et hus, fordi det kan være svært vanskelig å avdekke stokkmaurens reir innendørs.

Biologisk kontroll

Biologisk kontroll innebærer bruk av naturlige fiender for å eliminere stokkmaur. Dette kan omfatte rovpattedyr, parasitter eller mikroorganismer. Selv om biologisk bekjempelse kan være en effektiv metode for å bekjempe andre skadedyr, er det lite informasjon om bruken av denne metoden for stokkmaur.

Fysiske barrierer

Fysiske barrierer kan bidra til å hindre stokkmaur fra å få tilgang til huset. Det anbefales for eksempel å holde uteområdet ryddig ved å unngå busker, planter og vedhauger tett inntil grunnmuren, da maurene ikke liker småstein og grus. Å fjerne gamle stubber i hagen og sørge for at greiner fra trær og busker ikke henger over huset kan også redusere sannsynligheten for stokkmaurangrep.

Forebygging

Generelle forholdsregler kan bidra til redusert sannsynlighet for stokkmaurangrep. Disse tiltakene inkluderer:

  • Hold uteområdet ryddig
  • Fjern gamle stubber og råtnende treverk nær husveggen
  • Ikke stable ved inntil husveggen

Det er viktig å merke seg at selv om disse tiltakene kan redusere risikoen for angrep, er det ingen garanti for å eliminere stokkmaur fullstendig.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

10 + 5 =

Jeg hører lyder av mus i veggen. Hva gjør jeg?

Jeg hører lyder av mus i veggen. Hva gjør jeg?

Vi i Skadedyrproffen svarer på mange spørsmål i løpet av en uke, og noen av disse er nok veldig interessante for våre lesere. Så dermed poster vi noen av dem innimellom. Her er et spørsmål vi fikk fra en kunde i Troms og Finnmark fylke.Spørsmål fra kunde om mus i...