Hvordan virker anticid?

Når du prøver å finne ut hvordan du kan bli kvitt maur, snakker du om å bruke anticid. Men Det er lett å bli forvirret av alle rådene mot maur; Hva er anticid? Hvordan virker det? Hvorfor kan du blande noen men ikke andre typer anticider? Hvilke fungerer best innendørs og hvilke er best maurmor utendørs?

Her finner du ut alt du trenger å vite for å bli kvitt maur, både innendørs og utendørs:

Hva er syrenøytraliserende, egentlig?

Maurdreper inneholder stoffer som gjør at mauren dør. Dette kalles ofte maurgift. Så langt er dette lett å forstå, men den store forvirringen er at noen midler har lang virketid før mauren dør, og andre dreper umiddelbart.

Grunnen til dette er at de har ulike formål.

  • Forgiftet spiste: Den typen som har tenkt å bli konsumert / spist av mauren, og deretter over tid sørg for at mauren dør. Det vil derfor ta litt tid fra mauren blir utsatt for giften til den forsvinner.
  • Spray/vanningsmiddel: Den den andre typen burde virke nesten umiddelbart, og det er typen du sprayer eller vanner mauren med. Det har nesten umiddelbar effekt.

Disse to typene midler må ikke blandes, fordi de motvirker hverandre selv om de er relaterte produkter.

Hver av disse antacida har sine styrker og svakheter, og nedenfor forklarer vi hvordan dette fungerer i praksis:

Slik fungerer forgiftet mat

En maurkoloni sender alltid ut arbeidere for å samle mat til kolonien. De vanlige svarte småmaurene (sukkermaurene) foretrekker søt mat, og liker alt som inneholder sukker. Derav kallenavnet deres. Dette fungerer også på mer skadelige arter som pinnemaur. (Hvordan bli kvitt stokkmaur)

Swirr maur råte

Med det du serverer et “gratis måltid” til maurene i form av forgiftet mat, vil de velge denne maten. De er late, så hvis du plasserer et slikt gratis måltid midt på maurstien de har mellom tuften og der de finner mat, vil de velge å spise maten du serverer. (Hvis du for eksempel har maur på kjøkkenet, og de kommer inn gjennom en sprekk i verandadøren, anbefaler vi at du plasserer agnet mellom kjøkkenet og verandadøren, så nærme verandadøren som mulig.)

Maurene spiser ikke giften med mindre den serveres sammen med noe de liker. Derfor blandes dette til noe søtt og godt. Med andre ord, forgiftet mat. Når maur spiser dette vil de dø, men ikke umiddelbart. Det er det faktisk det er viktig at de tar med seg den samme maten tilbake til hytta sin, hvor de skal dele med andre.

Når du så serverer et søtt maurmiddel som har gift i seg, vil de ta det med tilbake til reiret, og hele maursamfunnet dør over tid.

Forgiftet agn kommer i væske, gel eller som granulat. Gel og flytende formulering spres lettest til larver og andre i reiret og er dermed mest effektive. Granulat kan også være et godt alternativ, dersom du ikke klarer å avdekke reiret eller om du ikke klarer å beskytte deg mot vær og vind. Åte regnes generelt som det beste alternativet når du er usikker på plasseringen av reiret og du ønsker å bli kvitt maur lett.

Skal giften brukes innendørs eller utendørs?

Du kan bruke forgiftet agn mot maur både ute og inne. Det fungerer like godt innendørs og for å bli kvitt maur i hagen. Vi anbefaler på det sterkeste å bruke væske eller gelform begge steder, men hvis du sliter med å plassere væske eller gel uten at det blir ødelagt ute. da kan du bruke granulert form. Innendørs er det klart best å bruke væske eller gel, og gjerne i agnstasjoner/agnbokser.

Kan du kombinere forskjellige forgiftede ædere?

Ja, vi anbefaler å kombinere forskjellige forgiftede maur, som Swirr og Kvitt maurmiddel. Dette er produkter som sammen gjør en virkelig god jobb. Noen maur foretrekker Swirr, mens andre foretrekker Kvitt. Når du tilbyr dem begge, er det stor sannsynlighet for at du vil lykkes med å bekjempe maurene.

Slik fungerer kontaktmorder

Når en maur kommer i kontakt med kontaktdreper vil den dø.

Du kan også spraye eller “vanne” kontaktdrepende gift på maurene, og da dør de ganske raskt. Men så er det det bare de som kommer i kontakt med giften dør.

Trinol vanningsmiddel mot maur

De fleste pulver som er blandet i vann og insektspray er midler som dreper ved direkte kontakt. Disse midlene består vanligvis av en pyretroidsom er et raskt drepende middel.

Ulempen med pyretroid er at det virker sterkt frastøtende på maur. Hvis et område behandles med et insektmiddel av denne typen, vil de sannsynligvis holde seg borte fra det behandlede området i en periode. Derfor ville det bare vært bortkastet å behandle maur med spray samtidig som man setter ut forgiftet agn. Fordi mauren ikke kommer tilbake dit.

Derfor brukes bare slike midler når du har mulighet til å behandle hele maurkolonien på en gang. Du kan for eksempel tilberede Trinol-vanningsmiddel i en sprayboks, og deretter løfte opp på helleren der du vet at maurene bor og spraye dette på dem.

Bør du bruke kontaktdreper inne eller ute?

For det første bør du kun bruke dette når du ønsker å bli kvitt maur som du vet lever. Når du vet hvor reiret er, ikke begynn å fjerne steiner eller planker, men vent. Sørg for at du har nok kontaktmorder tilgjengelig. Fordi maur vil raskt bevege seg dit de føler seg truet.

Når du er klar, fjern steiner eller planker eller hva maur gjemmer seg under og spray reiret umiddelbart. Det samme gjelder hvis du bruker Trinol vanningsmiddel. Bruk den mengde produkt som er anbefalt på etiketten, eller som anbefalt av oss i Skadedyrproffen.

Innendørs bør du kun bruke Permethrin-sprayen, mens utendørs går det fint å bruke Trinol vanningsmiddel.

Hva med hjemmelaget anticid fra kjerringavfall?

Vi har testet en del forskjellige kjerringråd, og vi har ikke funnet ut at de har fungert særlig bra, om i det hele tatt. Poenget er at det finnes gamle konehistorier som jobber for å drepe maurene du ser, men ikke for å drepe tuen eller reiret selv. Vi anbefaler derfor ikke å følge kjerringens råd mot maur. Her er en sak hvor vi skrev om Fun Light juice for å fjerne maur. Det var ikke vellykket.

Så vi anbefaler å bruke skikkelige maurmidler, og midlene vi selger her i Skadedyrproffens nettbutikk er de samme som vi bruker når vi driver med profesjonell maurbehandling i vår bedrift som driver med profesjonell skadedyrbekjempelse. Så dette er ekte ting som vi vet fungerer bra.

Konklusjon

Vi anbefaler først og fremst bruk av forgiftet agn, og deretter bruk av kontaktdreper dersom du kan behandle et helt maurbol/tuft i løpet av få minutter. Vanligvis vil det være å foretrekke å bruke giften til å spise.

Scroll to Top