Hvordan takle åkermus?

Mus skader vanligvis ikke mennesker, men ethvert dyr som invaderer hjemmet ditt uoppfordret er en plage. Du må finne en metode for å utrydde mus som har bygget reir i vegger og kjellere. Du har flere alternativer for å fjerne mus fra hjemmet ditt. Det finnes mange typer musefeller du kan bruke. Du bør også vurdere hvordan de fungerer for å bli kvitt dem.

Markmus er tilsynelatende overalt på denne tiden av året, og du kan ikke unngå å legge merke til dem som suser rundt i hjemmet og hagen på jakt etter mat. De er søte, små og til og med betraktet som kjæledyr av noen mennesker, men markmus kan forårsake omfattende skade på eiendommen din og forurense maten. Mens markmus teknisk sett ikke er rotter, kan de spre sykdom, så det er viktig å vite hvordan man blir kvitt markmus.

Vanlige vanlige spørsmål om markmus

1. Hva er åkermusens favorittmat?

2. Hvordan takle husmus?

3. Feltmus vers husmus

4. Hvordan kan jeg bli kvitt husmus?

Hvor lenge kan åkermus overleve?

Her er noen tips for å bli kvitt markmus

Skaff deg musefeller

Det oppstår et problem i huset ditt, og det finnes løsninger. Det kan være mus eller andre skadedyr. Feller kan kjøpes for ethvert problem. Problemet vil diktere hvilken type feller du velger. Det finnes to typer feller for mus: limfeller eller snapfeller.

Bruk frostvæske for å fryse mus i feltet

En felle er en god måte å bli kvitt mus på. Du kan lokke musene til den velluktende væsken din og la dem drikke litt før du lar dem drukne. Legg hele fellen i en fryser og la den fryse i minst 24 timer. Du vil se musene dø av å fryse til ansiktene deres.

Unngå peanøttsmørfeller

Hvis rotter og mus kommer inn i hjemmet ditt, kan det utgjøre en risiko for helsen din og miljøet ditt. Du kan få allergiske reaksjoner fra mus og rotter ved å få i deg urin eller avføring. Ved å tygge på og bite kan rotter skade hjemmet ditt og forårsake elektriske branner. Hvis rotter eller mus prøver å komme inn i huset ditt, fell dem. Bruk feller som er nær matkilder og områder der rotter samles for de beste resultatene.

Du kan tette alle hull i eiendommen din

Selv om mus og andre lodne gnagere ikke er et stort problem, kan deres tilstedeværelse gjøre livet ditt vanskelig, spesielt hvis du har dem i huset ditt. Du må raskt bli kvitt mus. De kan også spre sykdommer gjennom urin og avføring. En av de enkleste måtene å bli kvitt mus på er å tette opp eventuelle hull eller sprekker i hjemmet ditt. Før du tetter hull, sørg for at musene ikke allerede er inne.

Bruk musemiddel

Mus kan være til sjenanse og forårsake skade på huset ditt. Fordi de foretrekker å bo utendørs, og for å holde seg varme og tørre, kan mus være vanskelig å kontrollere inne. Det er flere alternativer for å eliminere mus fra hjemmet ditt, inkludert avstøtende midler.

Plasser agn og feller

De kan være ganske irriterende. De kan grave under eller infiltrere eiendommen din og tygge gjennom elektriske ledninger. Deres skader på veggene og loftsisolasjonen kan forårsake alvorlige problemer. Du kan også se avføring eller smuss på eiendommen din. Sett feller med agn er den beste metoden for å eliminere markmus.

Hull for markmus

De plagsomme markmusene kan være en plagsom del av naturen og de kan forårsake skade på eiendommen din. Åkermusenes reir og skjulesteder kalles «åkermushull». Åkermushull på eiendommen din er ikke noe du må leve med. Åkermus kan elimineres ved å lage hull til dem eller avføring.

Åkermus i bevegelse

Mange klager over at mus har tatt seg inn i hjemmene deres. Imidlertid vil det i de fleste tilfellene ikke være behov for markmus. Hvis du har markmus, er det mange alternativer. Du kan fange dem (og slippe dem ut andre steder) eller bruke gift, men problemet med disse alternativene er at du ikke kan være sikker på at de ikke kommer tilbake. Det beste alternativet er å flytte dem, men det er lettere sagt enn gjort.

Lysstolper med lys

Det er målet ditt å utrydde markmus. De vanlige mistenkte er støy, avføring og merkelige lukter. Åkermus er også kjent for å tygge nesten alle overflater som de finner tiltalende. Det er flere måter å bli kvitt åkermus på. Selv om det kan virke å forgifte dem, kan det vise seg å være farlig for kjæledyr og barn. Et annet alternativ er å installere lys over toppen av feltmusenes gjemmesteder. De vil ikke kunne se hvor de skal, og støyen fra disse lysene er nok til å skremme dem bort.

De er et svært vanlig problem. Musene er et vanlig skadedyrproblem. Tunnelene de bygger er ofte under garasjer, boder og fundamenter. Markmus kan tygge seg gjennom isolasjon og elektriske ledninger, noe som kan føre til dyre elektriske branner.

Konklusjon

Human behandling er best for musen din. Du kan hjelpe dem ved å eliminere matkilden deres. Du kan bli kvitt alle matoljer og krydder som kan få dem til å spise søt eller fet mat. Mus kan bli tiltrukket av kjæledyrmatrester. En musefelle er en annen måte å eliminere mus på. Det finnes mange typer musefeller. Sørg for å finne den som passer for deg.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

12 + 13 =

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte finnes i norske hjem. Disse maurene er veldig små, vanligvis bare noen få millimeter lange, og er svarte i fargen. De er kjent for å være veldig hardtarbeidende og organiserte. Små sorte maur er også kjent for å være...

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...