Hvordan ser et maurreir ut? [video]

Maur lever nesten overalt. Forhåpentligvis bor det ingen maur i huset ditt, men det er definitivt noen ute i hagen din hvis du har en hage. De hører hjemme i naturen, og hagen din er en del av naturen. De renser, de fjerner uønskede insekter og de holder det ryddig – stort sett. Men det kan også bli for mange av dem. Men hvordan lever de egentlig?

Her ser du hvordan maur lever under jorden, i maureredene deres:

Her ser du en gruppe lage en avstøpning av maurens mange ganger og rom, under plenen. Det som ser lite ut når du passerer dem, er faktisk ganske stort under bakken:

Hvor komplekse kan maurkolonier være?

Maur er det mest plagsomme sommerskadedyret for de fleste. De starter med å gå inn i boliger om våren. Nesten alle har sett en maur på kjøkkenbenken og tenkt: «det er bare én, ikke noe problem! Jeg bare dreper den.” Men det er bare toppen av kaken, eller rettere sagt av “redet”.

Her er et prosjekt der de ønsket å finne ut hvordan mauren faktisk lever. Det er brukt flytende sink som ble helt i toppen av tua/redet, og vi ser her hvordan dette ser ut. Dette viser hvor kompleks mauren bygger og graver. Helst i din plen eller skråning. Dette unike prosjektet tilbyr en titt bak kulissene en koloni som antas å huse over 200 000 maur.

Dette viser også at noen få små maur faktisk kan representere et økende problem hvis de bor for nær huset ditt, og de kan bygge seg store og kraftige. Dette er maur som er ganske enkle å bli kvitt ved å bruke Kvitt maurgranulat, og/eller Kvitt superkonsentrat eller Swirr maurmiddel i maurlokkebokser.

Dette (i videoen) belyser hva som egentlig skjer i hager over hele landet.

Ekspertene helte smeltet og flytende sink i et maurbol rett under overflaten av en plen. Den resulterende tredimensjonale casten avslører den enorme skalaen til en typisk koloni som inneholder over 100 forskjellige kamre. Dette viser at noe som kan se lite ut på bakken kan være mye større under jorden.

I Norge er det hovedsakelig svart jordmaur/sukkermaur eller rørmaur som er problemet inne i hjemmene våre. Dette skaper et bilde av hvordan et reir er bygget opp og hvilken type skade vi kan få hvis reir får utvikle seg over tid inne i hjemmene våre.

Hvordan hindre maur i å komme inn i huset, og hvordan bli kvitt dem hvis de har kommet inn:

  • Tett sprekker og sprekker i og rundt boligen med egnet fugemasse.
  • Oppbevar sukker, sirup, honning og andre søtsaker i lukkede beholdere og tørk av utsiden av beholderne for å fjerne klissete rester. (Hvis du har maur i)
  • Sørg for at alle søppelkasser har et sikkert lokk og kast søppel regelmessig.
  • Rydd raskt opp fett, smuler og søl for å fjerne potensielle matkilder.
  • Reparer utette rør for å unngå fuktoppbygging og bruk avfukter i fuktige kjellere og loft.
  • Inspiser potteplanter inne i hjemmet for tegn på maur, og fjern plantene ved første tegn på et angrep.
  • Eliminer potensielle reirplasser ved å fjerne gammelt landskapsmateriale, overflødig vegetasjon og rusk fra hagen.
  • Hvis du er bekymret for maur på eiendommen din, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper. Vi kan hjelpe deg med å finne et godt skadedyrfirma der du bor.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

4 + 4 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...