Hvordan kjempe mot Majorstubille?

Majorstubille er et stort problem i Oslo, og det har også spredt seg mer i Norge. Den trives godt i leiligheter og boliger i Oslo, men den kom for ikke så mange år siden. Den ble første gang observert i 1987 i Norge, og den etablerte seg raskt på Majorstua. Grunnen til at den har holdt seg så lokal er at den ikke kan formere seg utenfor Norge, men er avhengig av å leve inne.

Det anses som ganske sikkert at den sprer seg som gratispassasjer når folk flytter på esker, møbler og lignende, og at den også kan hake på tur med vesker, sekker og andre ting som vi bærer med oss ​​overalt. Det regnes også som ganske sikkert at den på varme sommerdager kan fly ut av vinduet i ett hjem og gå inn i vinduet til et annet hjem, og på den måten spre seg.

Hvordan bekjempe denne billen?

Tradisjonelt har man prøvd insektmidler, og ja, det kan virke dempende og også «slå ned» en bestand. Men det er en kortvarig glede, for Majorstub-billen kommer tilbake når insektmiddelet har tørket opp. I tillegg bruker larvene også ganske lang tid på å utvikle seg fullt ut til en bille, så hvis den har gjemt seg trygt for insektmiddelet, vil den komme frem når den er klar – og insektmidlet er tørket bort.

Tørkemidlet fra InsektNix tørker derimot ikke ut. Så du kan spraye dette inn i sprekker, åpninger og steder hvor disse billene er kjent for å normalt avle og oppholde seg. Da vil dette virke umiddelbart, men også fungere lenge etterpå, fordi det ikke tørker ut.

Dette produktet fungerer slik at det ligger som et belegg i sprekker, bak listverk, under brettekanter på sofaer etc. Når et insekt kommer gående over dette, fester stoffet seg til insektet, og det trekker fuktighet ut av insektet. Insekter med for lite fuktighet inne i kroppen dør, og dermed forsvinner billene av seg selv. Det fine med InsektNix er at det fungerer over lang tid, slik at når et insekt kommer krypende over det, vil det aktiveres.

InsektNix tørkespray vil også virke mot andre insekter som edderkopper, veggedyr, skjeggete drager og mer. Så her får du flere behandlinger og forebygging i ett og samme produkt.

Det er også enkelt å plassere dette produktet på kanter under sofaer og senger og andre steder hvor tradisjonell ekskludering ikke fungerer.

Integrert styring anbefales

Den anbefalte måten å bli kvitt Majorstub-billen på er å gjøre mange ting på en gang. Dette kalles integrert skadedyrbekjempelse. Ved å kombinere grundig rengjøring av boligen, legge tørkepulver i sprekker, bak gulvlister og andre steder hvor det trives. I tillegg til å lukke alle sprekker fra utsiden (vegger, dører osv.), har du en mye større sjanse for å lykkes. Det er viktig å rydde godt bak komfyren, kjøleskapet og under kjøkkenbenken. Hvis du har en varmtvannsbeholder i nærheten, rengjør den godt også. Årsaken er at larven foretrekker temperaturer over 24C for å vokse raskt til en bille. Da reduserer du problemet betraktelig, og med InsektNix kan du virkelig få fart på resultatet.

I tillegg til å behandle hulrom, sprekker og steder en Majorstubille kan og skal oppholde seg, er det viktig å ha godt vedlikehold i form av hyppig støvsuging – helst holde støvsugerposen i en tett plastpose, og/eller kaste den ut av hjem. For du kan støvsuge biller, larver og egg – og de vil kunne spise og vokse i en støvsugerpose. Du bør unngå å bruke vann og vaske gulv og slike overflater, fordi det gir fukt til Majorstub-billen og det ønsker du ikke når du behandler med tørkepulver.

Les mer om, og bestill dette middelet mot Majorstubille her:

InsektNIX SPRAY mot veggedyr, edderkopper og snutebiller

Insektnix spray mot veggedyr, skjeggete insekter, edderkopper og store biller.

Dette er et nytt og fantastisk effektivt produkt mot krypende insekter. Kan også brukes mot maur, større stubber og andre insekter.

Tørkepulver brukes mot mange typer insekter i ulike sammenhenger og er testet på veggedyr og midd, hvor det har en suveren evne. Profesjonell skadedyrbekjempelse av veggedyr utføres nå i stor grad med tørkepulver som den viktigste delen av bekjempelsen. Insektnix har også god effekt mot sølvkryss og skjeggkre. Samt mot brun pelsbille.

Midlet er helt ugiftig og utgjør ingen fare for miljøet.

Majorstubilla – hvordan bekjempe det?, Skadedyrproffen på YouTube

Scroll to Top