mygg

Hvordan holde seg beskyttet mot verdens dødeligste dyr

[ad_1]

Her deles tips for å unngå myggstikk i sommer

Sjansene er store for at du har blitt bitt av en mygg og har brukt dager på å kjempe mot kløen. Tro det eller ei, mygg regnes som verdens dødeligste dyr ettersom flere mennesker dør av sykdommene som overføres av en mygg enn noe annet dyr på jorden. Med sommeren i full gang tilbyr National Pest Management Association (NPMA) informasjon om mygg og sykdommene de bærer på for å holde forbrukerne beskyttet.

“Når et myggstikk ikke lenger klør, kan det være lett å børste dem av, og kanskje til og med glemme at du ble bitt i utgangspunktet,” sa Dr. Jorge Parada, medisinsk rådgiver for National Pest Management Association. “Dessverre kan dvelende symptomer som ligner på forkjølelse, som feber, hodepine og muskelsmerter, bety at noe mer alvorlig skjer.”

Symptomer på myggbårne sykdommer oppstår vanligvis innen noen få dager etter å ha blitt bitt. Mens medisin har gjort det lettere å forebygge, diagnostisere og behandle myggbårne sykdommer, er disse sykdommene mest utbredt i USA

    • West Nile Virus er den ledende myggbårne sykdommen i USA, og de fleste som har det viser ingen symptomer. Imidlertid utvikler én av fem av de smittede West Nile-feber, som i tillegg til feber vanligvis inkluderer andre symptomer som hodepine, kroppssmerter, leddsmerter, oppkast, diaré eller utslett. Immunkompromitterte og personer over 50 år står i fare for å utvikle alvorlige komplikasjoner som hjernebetennelse og død.
    • Eastern Equine Encefalitt er en sjelden, mer dødelig, myggbåren sykdom. Omtrent 30 prosent av tilfellene er dødelige og de fleste som overlever har pågående nevrologiske problemer. Symptomer på en alvorlig infeksjon, eller encefalittisk infeksjon, er atferdsendringer, anfall og koma.
    • Denguefeber kan være forårsaket av fire relaterte virus: virus 1, 2, 3 eller 4. Omtrent 1 av 4 personer som er smittet blir syke, med tilfeller som varierer når det gjelder alvorlighetsgrad. Alvorlig dengue er livstruende og krever sykehusinnleggelse.

“Sannsynligheten din for å bli bitt avhenger også av noen få faktorer, som blodtype, kroppstemperatur, hvor hardt du puster, og om du har på deg dufter som mygg oppdager og tiltrekkes av karbondioksid, så vel som mange dufter som parfymer og blomsterdufter.” la Dr. Parada til.

Forebygging er den beste måten å unngå å utsette deg selv for mygg, sier Michael Bentley, Ph.D., entomolog for National Pest Management Association. «Unngå aktivitet utenfor i skumring og daggry når myggen er mest aktiv. Hvis du skal være ute, bruk lyse klær og bruk alltid insektmiddel med minst 20 prosent DEET eller et annet EPA-registrert insektmiddel,” sa han. “Hvis det er kjølig nok, bruk lange ermer og bukser for å dekke opp så mye eksponert hud som mulig. Hvis du sliter med mygg på eiendommen din, sørg for å kontakte en autorisert skadedyrbekjemper for å behandle problemet.»

[ad_2]

Kilde

Scroll to Top