Hvordan håndtere en tysk mort-angrep

Publiseringsdato: 7. desember 2022
Kategori: Kakerlakker

død kakerlakk på tastaturet

Kakerlakker er vanlige skadedyr som fungerer som åtseldyr og kommer inn i hjem, restauranter, skoler og mange andre miljøer der folk produserer, lagrer, lager mat eller spiser mat. Som altetende spiser kakerlakker kjøtt, plantematerialer, kjæledyrmat, lim, hår og mer. Kakerlakker har en noe flat, oval kropp med seks ben og lange antenner.

Historikere er enige om at kakerlakker har eksistert i århundrer, noe som er bevis på deres motstandskraft som eksperter ofte tilskriver å ha et slitesterkt eksteriør og tilpasningsdyktig kosthold. De tror at kakerlakker kom inn i Nord-Amerika på 1600-tallet ombord på skip som seilte fra Afrika.

Hvor mange arter av kakerlakker er det i hele verden? Det finnes anslagsvis 4500 forskjellige arter av kakerlakker; men bare rundt 30 typer infiltrerer vanligvis hjem og bedrifter.

Opplever du et problem med kakerlakker i hjemmet ditt? Å reagere raskt på disse problemene er kritisk fordi kakerlakker viser en sterk reproduksjonsevne, noe som gjør at mindre inntrengninger kan utvide seg og raskt bli uhåndterlige. Det anbefales sterkt å kontakte en lokal skadedyrutrydder.

Et profesjonelt skadedyrbekjempelsesfirma ansetter eksperter som får spesialisert opplæring i hvordan man eliminerer kakerlakker og forstår hvordan man stopper kakerlakker fra å gjeninnfeste hjemmet eller bedriften din. Fagfolk arbeider også for å sikre sikkerheten til mennesker, kjæledyr og miljø.

Arter av kakerlakker som ofte invaderer hjem

I denne regionen er de vanligste typene kakerlakker som folk møter amerikanske kakerlakker, orientalske kakerlakker og tyske kakerlakker.

Hva er en tysk kakerlakk? Den tyske kakerlakken (Blattella germanica) er et skadedyr som trives innendørs i nærheten av mennesker. De varierer fra ½ til 5/8 av en tomme lange, har en brun eller brunaktig kropp, og har to parallelle striper eller linjer som strekker seg fra området av hodet. Selv om de er utstyrt med vinger, er tyske kakerlakker vanligvis ikke i stand til å fly; men som med de fleste kakerlakkarter, beveger de seg overraskende raskt på føttene.

Hvordan er kakerlakker skadelig for menneskers helse?

Når de reiser gjennom søppel og andre grynte områder, samler kakerlakker seg opp bakterier og kan bli utsatt for parasitter. Salmonellose, kolera og E coli infeksjon, og er bare blant de forskjellige helseproblemene knyttet til disse skadedyrene.

Når innendørs kakerlakkangrep utvider seg, kan hauger av ekskrementer, hud og andre allergener skape uønskede reaksjoner blant de med følsomhet.

Biter tyske kakerlakker mennesker? Selv om kakerlakker potensielt kan bite mennesker, er tilfeller sjeldne. Når de møtes av mennesker, flykter kakerlakker vanligvis til områder under fotlister eller bak møbler eller apparater.

Fem effektive tips til forebygging av kakerlakker rundt i huset

Lurer du på hvordan du kan forhindre at kakerlakker kommer inn i hjemmet ditt? Noen av de mest effektive forebyggende tiltakene inkluderer:

  1. Fei og mopp regelmessig gulvene i kjøkkenrom, inkludert områder under eller bak apparater og møbler.
  2. Hold kjøkkenvasker og benkeplater fri for skitten servise, og legg straks rester bort.
  3. Unngå å tiltrekke kakerlakker til områder i nærheten av hjemmet ved å legge alt søppel i holdbare, forseglede søppeldunker og rydde grundig opp etter grilling.
  4. Tyske kakerlakker trives i områder med overdreven fuktighet; ta derfor raskt tak i utette rør eller vannproblemer i kjellere eller krypkjeller.
  5. Begrens potensielle inngangspunkter ved å fylle sprekker på eiendommens eksteriør, erstatte skadede skjermer og sørge for at ytterdørene sitter tett.

De som bor eller jobber i et miljø som er utsatt for invasjoner som lykkes med å forhindre kakerlakker, vedtar en mangefasettert strategi. For eksempel å gjøre en innsats for å begrense lokkemidler som mat eller søppel og iverksette ekskluderende tiltak som hindrer disse skadedyrene i å komme inn gjennom små åpninger.

Scroll to Top