Hvordan enkelt forhindre edderkoppangrep

Publiseringsdato: 30. desember 2022
Kategori: Edderkopper

flere edderkopper rundt nettet

Underholdning og folklore fremstiller tradisjonelt edderkopper som skumle og farlige skapninger, og noen sliter med en enorm frykt for edderkopper – en psykologisk tilstand kjent som araknofobi. Edderkopper er en vanlig skadedyr som kommer inn i hjemmene og skaper nett for å fange forbipasserende byttedyr.

Folk kategoriserer ofte edderkopper som insekter, men de tilhører klassen Arachnida. Edderkopper er rovledddyr som forskere anslår finnes i omtrent 40 000 forskjellige arter.

Edderkopper som finnes i hjem er vanligvis ganske ensomme skapninger med åtte ben som mangler vinger eller antenner og vises i mange forskjellige farger. Med bare noen få unntak har edderkopper kjertler som vil produsere gift, som de skiller ut gjennom hoggtennene sine kjent som chelicerae. Heldigvis representerer flertallet av edderkopper en minimal helserisiko for mennesker. I naturen gagner edderkopper miljøet ved å kontrollere bestanden av mange plagsomme insekter og andre skadedyr.

Legger du merke til for mange edderkopper i hjemmet ditt? Vurder å snakke med et lokalt skadedyrfirma for å få hjelp. En erfaren skadedyrbekjemper får opplæring som involverer å identifisere husedderkopper og måten disse skapningene oppfører seg på. Proffene forstår de beste metodene for å kontrollere edderkopper ved å bruke noen av de nyeste behandlingsalternativene.

Typer edderkopper du kan finne i hjemmet ditt

Hva er noen av de vanligste typene husedderkopper? Den faktiske “vanlige husedderkoppen” (Parasteatoda tepidariorum) er en nettproduserende art med en liten kropp som måler omtrent ¼ av en tomme med ben som strekker seg utover, og måler to eller tre ganger så stor. Den gule sekkeedderkoppen, passende oppkalt etter utseendet, har to rader med fire øyne (totalt åtte).

Du vil oftest se fiskeedderkopper fra Pisauridae-familiens kyst- og innsjøregioner. Andre vanlige typer inkluderer ulveedderkopper (familie Lycosidae) og hoppende edderkopper (familie Salticidae).

Hvilke typer farlige edderkopper finnes? De to primære edderkoppartene som har gift med evnen til å utgjøre en reell helserisiko for mennesker, er den svarte enkeedderkoppen og den brune eneedderkoppen. Ingen av disse skadelige artene er hjemmehørende i denne staten; imidlertid observasjoner av svarte enker forekommer av og til.

Hva det betyr hvis du ser edderkopper i hjemmet ditt

En grunn til at huseiere som rutinemessig møter små eller store edderkopper innendørs bør vurdere å ha en profesjonelt utført inspeksjon, er at edderkopper kan indikere et underliggende skadedyrkontrollproblem.

Fem tips uten svette for å forhindre edderkopper i hjemmet ditt

Hva er noen av de beste måtene å forhindre at edderkopper kommer inn i hjemmet mitt? Vurder følgende fem beste forebyggende tiltak:

  1. Edderkopper vil generelt forbli på steder med rikelig matforsyning; hold derfor kjøkkengulvet fritt for smuler, tørk opp søl umiddelbart og ta tak i andre bekymringer som tiltrekker insekter.
  2. Begrens bruken av lys utvendig belysning nær inngangspartier til hjemmet som tiltrekker seg ulike flygende skadedyr som edderkopper spiser.
  3. Vurder å gå over til de gulaktige lyspærene i LED-stil som er mye mindre attraktive for de fleste skadedyr.
  4. Se alltid inni poser eller bokser som du henter fra loft, kjellere eller garasjer for tegn på edderkopper.
  5. Fjern edderkoppnettene umiddelbart ved hjelp av et vakuum, noe som kan hindre disse skadedyrene fra å forbli i hjemmet.

Huseiere som lykkes med å forhindre inntrenging av edderkopper, tar vanligvis i bruk to eller flere beste praksiser, for eksempel å forhindre insekter og andre matkilder, utføre grundig vedlikehold av eiendom og implementere ekskludering som fysisk begrenser inngangspunkter.

Scroll to Top