Hvordan brannmaur overlever flomvann

[ad_1]


Når folk tenker på stikkende insekter om sommeren, er det sannsynlig at veps eller guljakker dukker opp. Det de fleste ikke er klar over er at orkansesongen, som begynner i juni og går til slutten av november, er en populær tid på året når huseiere i det sørlige USA blir forstyrret av en annen type stikkende insekter – røde importerte brannmaur (RIFA). Denne aggressive maurarten har evnen til å overleve i ekstreme værforhold, som flommen som kan oppstå i de kommende månedene. Men hvordan gjør denne arten det?

Hvordan brannmaur flyter

I 2017, etter at orkanen Harvey tok seg innover i landet, ble innbyggerne i Texas lamslått over å finne RIFA-er som brukte redekameratene sine som en levende flåte for å flyte på toppen av flomvannet. De flytende brannmaurene knytter bena sammen for å bygge en flåte, som lar dem flyte til et nytt, tørt sted hvor de kan gjenoppbygge kolonien sin. Brannmaur har et voksaktig ytre som beskytter dem mot å tørke ut i de varme temperaturene i sør, men under forhold der de møter flomvann, hjelper dette voksaktige laget også til å drive ut vann.

Behandling av et ildmaurstikk

Ildmaur får navnet sitt fra deres evne til å påføre et smertefullt, brennende stikk, som føles som om noen holder en flamme mot huden. Når ildmaur føler seg truet, stikker de samtidig rovdyret sitt og holder på med underkjevene, eller munndelene, så lenge som mulig. Disse maurene gir seg ikke lett og når de er festet, må brannmaurene trekkes av individuelt. Vasking av det berørte området forsiktig med kaldt vann og påføring av kløestillende salver er de beste måtene å lindre symptomene på brannmaurstikk. En ildmaurstikk krever sjelden en tur til sykehuset, men hvis du føler deg svimmel eller ikke klarer å puste, anbefales det at du oppsøker lege med en gang.

Brannmaur og orkansesongen 2018

I følge ABCNews.com, forventer spådommere ved National Oceanic and Atmospheric Administration at 2018s orkansesong skal være normal eller over normalen. Det er spådd at det er 70 prosent sannsynlighet for at 10-16 stormer vil ha vind høyere enn 39 miles per time (MPH). Fem til ni av disse stormene forventes å være orkaner. Brannmaur kommer inn i nyhetene i orkansesongen fordi den betydelige nedbøren som følger med disse stormene ofte tvinger maurene over bakken for å unngå å drukne. Med potensielle orkaner og sterke stormer i horisonten, bør innbyggerne i den sørlige delen av landet være på utkikk etter mer brannmauraktivitet.

Tilleggsinformasjon om brannmaur

Etter å ha blitt importert til det sørlige USA fra sentrale Brasil mellom 1933 og 1945, tok RIFA veien til stater så langt nord som Virginia og steder så langt vest som Sør-California. Disse maurene er små i størrelse, fra ⅛ til ¼ tomme lange. De er vanligvis mørkerøde til brune i fargen med en svart mage, og er kjent for sitt unike haugformede reir. En uforstyrret brannmaurkoloni kan raskt øke til 10 000 eller flere arbeidere i løpet av et år. En moden koloni kan inneholde mellom 100 000 og 500 000 ildmaur. For å hindre brannmaur fra å invadere hjemmet ditt, sørg for at eventuelle sprekker eller sprekker rundt utsiden er forseglet med en silikonbasert caulk. Les mer: 6 måter å holde hjemmet ditt trygt mot skadedyr i orkansesongen.

Fjerning av en brannmaurangrep er vanskelig og bør kun fullføres av en utdannet og lisensiert skadedyrbekjemper.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top