Hvordan bli kvitt veps og holde dem unna

familiesikre skadedyrløsninger

Summer Stingers å se opp for denne sesongen

Før vi lærer hvordan du blir kvitt veps og holder dem unna, gir vi deg en rask veiledning om hvilke stikkende insekter du bør passe på denne sesongen. Vi elsker honningbier, så det er viktig å vite nøyaktig hvilke arter vi har å gjøre med før vi tar opp et skadedyrproblem på riktig måte.

Hornets med skallet ansikt

Hornets med skallet ansikt er ikke ekte hornets. De er en type veps som bygger reir på størrelse med basketball i trær. De er hvite og svarte, veldig aggressive og kan stikke om og om igjen, så ikke gå i nærheten av et av disse reirene eller kast noe på ett fordi du vil angre på hvert sekund av hevnen deres.

skallet ansikt hornet

Gule jakker

Gule jakker elsker åpne drinker i sommermånedene. Men de går etter det rå kjøttet ditt når du prøver å grille i hagen også. Disse gutta er glatte, i motsetning til våre herlige honningbivenner som er uklare og søte. Gule jakker liker å etablere reir på loftsplasser, i garasjer, og du vil se dem zoome inn og ut av bittesmå hull og sprekker når de kommer og går, på jakt etter insektbytte. Disse stikkende insektene stikker gjentatte ganger og er ikke hyggelige. Vær forsiktig.

gul jakkeveps

Papirveps

Papirveps er beryktet for sin raske evne til å bygge papirmache-reir under takskjegg, soffits, skodder og høye tak. De har vanligvis en mørkere brun-gul farge og er ikke like slående som gule jakker. De jakter på andre insekter og stikkene deres gjør ganske vondt.

papirveps

Vepsene er veldig aggressive og er i stand til å stikke om og om igjen, noe som er helt forskjellig fra våre elskede honningbier som bare kan stikke én gang før de dør. Når det er sagt, hvis du har barn eller kjæledyr, eller allergiske voksne som liker å tilbringe tid i hagen din, må du være flittig for å forhindre en stikkende insektinvasjon.

Raske tips for å unngå å tiltrekke veps

  • Ingen åpne drikker! Veps elsker øl, sukkerholdige drikker (inkludert vin) og vil snuse dem opp langveisfra.
  • Legg lokk på det rå kjøttet mens du griller. Vepsene elsker rått kjøtt og vil tære på ferske døde dyr eller de deilige biffene dine.
  • Hold mat som frukt eller salater dekke mens du spiser dører eller arrangerer en fest.
  • Dekk til søppelbeholdere med tette lokk.
  • Vurder en profesjonell forebygging av stikkende insekter.

Engangsfjerning av Nest

Vepsene er i stand til å bygge reir så raskt at de dukker opp over natten, noen ganger på takskjegget ditt, på loftet ditt eller i trær på eiendommen din. Hvis du ser et reir, må du ikke gå i nærheten av det, kaste noe på det eller forstyrre vepsene. Det kan slå tilbake raskere enn du aner. En fagperson kan trygt behandle det aktuelle reiret og fjerne det for deg med vår engangstjeneste for reirfjerning.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

11 + 7 =

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte finnes i norske hjem. Disse maurene er veldig små, vanligvis bare noen få millimeter lange, og er svarte i fargen. De er kjent for å være veldig hardtarbeidende og organiserte. Små sorte maur er også kjent for å være...

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...