Hvordan bli kvitt sølvfisk i huset, badet, loftet


Sølvfisk er metallisk eller “sølvaktig” i utseende og løper veldig fort, nesten som om de svømmer over en overflate, derav navnet ‘sølvfisk’. Disse krypene trives i miljøer med høy luftfuktighet som bad, kjellere og loft, noe som gjør fuktig hjem til et must for sølvfisk. Sølvfisk lever ofte av tapeter, bøker, lim, klær i hele hjemmet, så vel som mat som mel eller havre. Les nedenfor for å lære mer om disse skadedyrene, inkludert hvordan du blir kvitt sølvfisk i huset ditt.

img-2

Hva forårsaker sølvfisk?

Sølvfisk strømmer ofte til kommersielle strukturer som kontorer og biblioteker som har rikelig tilgang på papirprodukter de kan spise på, men som også er veldig vanlig i boliger. Når de har funnet en solid matkilde, vil de sannsynligvis holde seg rundt, spesielt hvis forsyningen er i et spesielt fuktig fuktig miljø som en kjeller eller et loft.

Slik blir du kvitt sølvfisk i huset ditt:

Å bli kvitt sølvfisk på steder som bad, loft og kjellere kan være vanskelig. En sølvfisk kan lett gå ubemerket hen i et hjem, så forebygging er nøkkelen for å stoppe et angrep før det skjer. Noen skritt for å forhindre disse sporadiske inntrengerne inkluderer:

  1. Tett sprekker og reparer skader i hjemmet ditt – start ute med sidekledning, vinduer og dører før du pleier å skade innendørs.

  2. Reduser fuktighet – legg merke til eventuelle lekkende vannrør og muggent tre, da dette kan føre til sølvfiskangrep. Hvis det er tegn på oppbygging av fuktighet, installer en avfukter.

  3. Kutt av matforsyningen deres – Selv om sølvfisk kan leve lenge uten mat, kan det å holde papirprodukter som papp, gamle bøker og blader borte fra fuktige områder i hjemmet ditt bidra til å bli kvitt dette skadedyret. Proff-tips: bytt oppbevaringsbokser i papp på loftet eller i kjelleren med plastkasser med lokk som klikker igjen. I tillegg kan oppbevaring av korn (mel, havre, etc.) i lufttette beholdere bidra til å redusere sjansen for å spise sølvfisk på kjøkkenet.

  4. Midlertidig avlastning via vakuum – Støvsuging kan gi en midlertidig løsning på en sølvfiskinvasjon.

Hvis du mistenker en infeksjon eller trenger mer informasjon om hvordan du kan bli kvitt sølvfisk i huset ditt, er det best å ringe en profesjonell for å hjelpe deg.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

3 + 8 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...