Hvordan bli kvitt myggstikk: behandling og rettsmidler


Dr. Jorge Parada, medisinsk rådgiver, NPMA

Det er endelig sommer! Sammen med solskinn og moro betyr sommeren også myggstikksesong. Når en mygg biter deg, bruker den proteinet i blodet til å dyrke flere egg. De kløende, røde nuppene er en immunsystemrespons på myggens spytt. I stedet for å la mygg ødelegge noen sommerplaner i år, les videre for å finne ut hvordan stoppe myggstikk fra kløe.

img-2

Noen vanlige symptomer på et myggstikk inkluderer:

  • Rød kule på huden som klør
  • Lokalisert hevelse, smerte og kløe
  • Rødhet rundt kulen
  • De fleste har en mindre reaksjon på et myggstikk, men for noen kan reaksjonen være det mer alvorlig.
  • “Skeeter syndrom” (papulærurticaria) er en lokalisertallergiskreaksjon på myggstikk, bestående avbetennelseog noen gangerfeber. Det er forårsaket avallergifremkallendepolypeptideri myggspyttså det er ikke smittsomt.
  • Hvis du begynner å oppleve hodepine, feber, kroppssmerter, kvalme, frysninger eller har problemer med å puste, sørg for å kontakte lege umiddelbart.

Myggstikkbehandling: Hva bør du gjøre når du legger merke til et myggstikk?

Nøkkelen til myggstikkmidler er å start med cLene seging bittet med såpe og vann for å forhindre infeksjon. Is kan påføres for midlertidig å lindre hevelse og kløe, og reseptfrie salver og kremer kan bidra til å redusere kløe.

Det viktigste å huske når det kommer til bli kvitt et myggstikk er: ikke klø på det! Å skrape på bittstedet agiterer bare giften og øker histaminresponsen. Overskraping kan også forårsake brudd i huden som kan gi rom for en infeksjon.

Antihistaminer og antiinflammatoriske midler, som Benadryl, NSAIDS og steroider, kan bidra til å lindre symptomene og til syvende og sist kvitt myggstikk. Over-the-counter én prosent hydrokortisonkrem kan være indisert for intens kløe og større reaksjoner. Hvis det er symptomer på infeksjon, må du kanskje oppsøke legen din for antibiotika.

Hvordan forhindrer du myggstikk?

img-3

Selv om mange myggstikk er ufarlige, er det tider når infiserte mygg vil overføre alvorlige sykdommer som West Nile-viruset, noe som gjør det enda viktigere å beskytte deg mot bitt denne sommeren.

Å bruke et insektmiddel med minst 20 % DEET er den beste måten å forhindre myggstikk. Sørg også for å eliminere alle områder med stående vann rundt hjemmet som kan bli yngleplasser for mygg.

Siden mygg bare trenger omtrent en flaske med vann for å avle, er et godt forebyggende tiltak å dumpe ut eventuelle blomsterpotter, presenninger eller babybassenger fylt med vann. For å holde mygg ute av hjemmet, skjerm alle vinduer og dører, og reparer eventuelle rifter i eksisterende skjermer.

Prøv å unngå å bruke søttluktende parfymer, parfymer og mørke farger, og reduser tiden du tilbringer ute i skumring og daggry, da mygg er mest aktive på disse tidspunktene.

Hvis du fortsetter å ha myggangrep på eiendommen din eller har flere spørsmål om myggstikkmidlernå ut til en autorisert skadedyrbekjemper for å få hjelp.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

4 + 15 =

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...