Hvordan bli kvitt mus i vegger: Fjerning av mus på loft


Mens det er flere forskjellige musearter i naturen, er husmusen passende navngitt for sin tendens til å søke ly i hjemmene, spesielt innenfor vegger og loft. Voksne husmus er vanligvis en støvete grå farge med kremfargede mager og kan variere fra 2,5-3,75 tommer i lengde. Til tross for deres upretensiøse utseende, er husmus beryktet kjent for sin tilpasningsevne til tøffe forhold og rask avl. En kvinnelig husmus er i stand til å produsere opptil 35 babyer hvert år. Fortsett å lese for å lære mer, inklding informasjon på de fjerning av mus i din vegger eller loft.

Risikoer

Å hindre husmus fra å invadere hjemmet ditt er avgjørende. Ikke bare er et gnagerangrep en plage, det kan også føre til flere alvorlige helserisikoer. Husmus kan bære bakterier, spre sykdommer og forurense mat. Partikler av deres avføring og urin kan til og med bli luftbårne, ytterligere spre sykdom og potensielt utløse astma- eller allergisymptomer. Fordi husmus gjør avføring så ofte, kan avføringen deres samle seg raskt i skjulte rom i hjemmet ditt, som det indre av vegger og loftsrom.

Husmus kan også ubevisst ta med seg andre skadedyr, inkludert lopper, flått, midd og lus, som også kan frakte bakterier og sykdommer inn i hjemmet ditt.

Hvis du mistenker museangrep i hjemmet ditt, må du passe på tegn på aktivitet som avføring, urinfarging eller skadede matbeholdere. Vi anbefaler å kontakte en fagperson for ordentlig fjerning av mus fra medi veggens, lofts, og andre deler av huset. Hvis du eller et medlem av familien din begynner å vise symptomer på en sykdom som er assosiert med gnagere, bør du umiddelbart søke legehjelp.

img-2

Forebyggingstips

Heldigvis er det flere tiltak som huseiere kan ta for å forhindre angrep av mus i områder som vegger og loft.

Mus kan passe inn i en plass så liten som en krone, så det er viktig å tette eventuelle hull eller sprekker som kan gi tilgang til hjemmet ditt. Forholdsregler som å installere dørfeier på ytterdører, reparere skadede skjermer, skjerme ventiler og åpninger til skorsteiner, tette sprekker og hull på utsiden av hjemmet, og erstatte løs mørtel og værfjerning bidrar til å eliminere mulige utvendige inngangspunkter som husmus kan bruk.

Bortsett fra å blokkere innganger, er det også viktig å eliminere mat-, vann- og havneressurser som kan tiltrekke mus til hjemmet ditt. Oppbevar mat i lufttette beholdere, kast søppel regelmessig, hold garasjer og garderober frie, sørg for at loft og krypkjeller er godt ventilerte og tørre, oppbevar ved minst 20 fot unna hjemmet, og hold buskas godt trimmet. Ved å følge disse enkle tipsene kan huseiere redusere sannsynligheten for at mus kan invadere hjemmet deres på jakt etter mat eller ly.

Varselskilt

Det er en rekke nøkkeltegn å være på utkikk etter som kan indikere at du har mus i eller rundt hjemmet ditt. Du kan begynne å møte avfallet deres. Husmuseskitt kan enten være myk og fuktig eller tørket og solid. Avsetninger måler omtrent 0,125-0,25 tommer lange og er vanligvis stavformede med spisse ender. Husmusurin har også en distinkt ammoniakklignende lukt som kan være en klar indikasjon på at hjemmet ditt har uønskede inntrengere.

Når husmus reiser rundt i hjemmet ditt, er bevis på deres bevegelse ofte lett oppdaget. Gnagere bruker vanligvis de samme banene når de beveger seg, noe som resulterer i lett synlige spor av gnisningsmerker, avføring og fotspor. En husmuss forføtter etterlater avtrykk med fire tåer og bakføttene etterlater avtrykk med femtåer, mens kroppen etterlater oljeaktige gnismerker på veggene de beveger seg langs.

Husmus kan også etterlate gnagemerker rundt hjem, som kan være enten grove eller glatte. De danner også huler ved hjelp av materiale som isolasjon og kan spise frø, frokostblandinger eller insekter de møter i hjemmet ditt. Selvfølgelig, hvis du noen gang ser en ekte mus i hjemmet ditt, er det sannsynligvis bare en av mange som gjemmer seg bare ute av syne.

Behandling

Hvis du mistenker at du har et husmusangrep i hjemmet ditt, sørg for å søke profesjonell hjelp umiddelbart. Lisensierte skadedyrbekjempere er opplært i hvordan man raskt og trygt bli kvitt mus i veggene dine, lofteteller hvor som helst i hjemmet ditt. Besøk vår Finn en Pro-side for å finne en skadedyrekspert i ditt område.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

12 + 13 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...