Hvordan bli kvitt Ladybugs

Marihøner er ofte forbundet med flaks, men å finne dem i vinduene eller andre steder i huset er ikke et tegn på lykke.

Det er sjeldent, men disse uønskede husgjestene kan bite mennesker; det er mer vanlig at marihøner legger igjen en illeluktende gul væske i tider med stress.

Også marihøner avgir feromoner. Etter å ha kommet inn i et hjem, er det som å lyse opp et velkomstskilt som lokker andre marihøner til å bli med. En marihøne kan bli funnet og mange flere vil følge.

Det er viktig å forstå hvordan marihøner kan fjernes fra et hjem. Marihøner kan finnes innendørs så det er viktig å bli kvitt dem så fort som mulig.

La oss først finne ut om det er en marihøne som har invadert hjemmet ditt. Er det en asiatisk damebug?

Ladybug-identifikasjon kontra asiatisk Lady Beetle

Marihøner og den asiatiske billen har lignende navn og deler lignende egenskaper – men er ikke samme art.

Fargen på asiatiske damebiller kan variere fra rødlig til oransje. Skadedyret kan også sees med flekker på vingene – kjent som cerci. Men dette skadedyret har ikke alltid flekker på vingene.

Marihøner, på den andre siden, er fargerike og har ofte flekker på vingene. Så hvis skadedyret i hjemmet ditt er oransje og ikke har flekker, er det ikke en marihøne.

Hvorfor marihøner kommer inn i hjemmene

Marihøner som andre skadedyr elsker varmen i hjemmene.

Hvis en marihøne, eller klynge av skadedyret, blir funnet i hjemmet eller bedriften din, er det sannsynligvis fordi de leter etter et varmt, tørt sted å unnslippe kulden. For huseiere eller eiendomseiere kan dette fort bli et stort problem.

Vi jobber hardt for å gjøre hjemmene våre varme og innbydende for familiemedlemmer og gjester, men det betyr ikke at marihøner – eller andre skadedyr skal kunne dra nytte av gjestfriheten.

oransje og rød marihøne med svarte flekker på et trestykke under et grønt blad

Marihøner og bygninger: Hvordan de kommer inn

Marihøner kan finne veien inn i vegger og fundamenter fra bittesmå sprekker.

Marihøner elsker å tilbringe tid i nærheten av vinduer eller dører etter at de har kommet inn. Mange marihøner søker varme og bortgjemte hjørner i krypkjeller, kjellere eller loft.

Er marihøner farlige?

Heldigvis forårsaker disse uønskede romkameratene vanligvis ikke omfattende strukturelle skader. Selv om marihøner ikke er giftig, kan et bitt utløse en allergisk reaksjon, som er preget av symptomer som nysing, kløende øyne og svulster.

Marihøner tiltrekkes av mørke, varme og lune områder hvor de kan legge eggene sine. De kan produsere opptil 1000 egg i løpet av livet, som er omtrent ett år. Selv små angrep er mulig fordi de kan være så produktive.

Hvordan bli kvitt Ladybugs

Selv om de ikke utgjør en alvorlig helsefare, er det ikke tilrådelig å lukke øynene for marihøneangrep. Fordi de er i stand til å legge mange egg hver sesong, og på grunn av marihøneferomonene som tiltrekker dem til ditt område, kan selv en liten koloni oppleve rask vekst.

Ladybug kontroll fagfolk er det beste alternativet. Eksperte teknikere er i stand til å behandle de berørte områdene og fjerne eventuelle skadedyr. De kan også forsegle alle inngangspartier og bidra til å holde marihøner unna.

Profesjonelle skadedyrkontrollprogrammer som Platinum Home Protection fra Pest Control tilbyr beskyttelse året rundt.

Det begynner med en grundig innledende skadedyrkontrollbehandling og deretter et oppfølgingsbesøk ti dager senere. kommer hjem til deg annenhver måned og tilbyr skadedyrbekjempelse. Hvis det oppdages skadedyr mellom besøkene, kan vi sende teamet vårt innen 24 timer.

Dette alt-i-ett-programmet for forebygging og vedlikehold av skadedyr er skreddersydd for å passe hjemmets unike behov, leveres med 100 % servicegaranti og har en proaktiv tilnærming til skadedyrbekjempelse.

Forebygging av marihøneinfestasjoner

Marihøner kan forhindres i å komme inn i hjemmet ditt ved å tette eventuelle hull eller sprekker.

Mange huseiere plasserer laurbær- og nellikblader ved siden av husene sine, da disse duftene frastøter marihøner. Du kan også prøve disse andre effektive metodene:

  • Bruk kantlister eller tetningslister for å tette mellomrom mellom dører og vinduer.
  • Undersøk vindusskjermer og reparer eller bytt dem etter behov.
  • Avskjerming takventiler.

Selv den beste DIY-metoden er imidlertid bare midlertidig.

Det kan være vanskelig å forhindre fremtidige angrep av marihøneskadegjørere på grunn av luktsporene de etterlater seg. Disse duftsporene kan fjernes ved grundig rengjøring. Dessuten må kjemikaliet de etterlot seg for å tiltrekke seg marihøner elimineres.

Profesjonelle eksklusjonssystemer er et annet nyttig forebyggende verktøy. De gir en trygg og permanent barriere som er helt naturlig. Riktig eksklusjonssystem vil hindre marihøner å komme inn i hjemmet eller bygningen din.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

3 + 14 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...