Hvor sikker er kiselgur for skadedyrkontroll?

Hvis du har et feilproblem, har du kanskje hørt om diatoméjord som en DIY-løsning. Er diatoméjord trygg for insekter? er det trygt?

Diatoméjord for insekter

Når det gjelder DIY-metoder, er kiselgur en populær en: den kommer ofte opp på DIY og grønne blogger som et “naturlig” middel mot insekter. Så hva er egentlig diatoméjord?

Hva er diatoméjord?

Diatoméjord er sammensatt av små fossiliserte organismer kalt mikroalger (en type hardskallede mikroalger). Silika er hovedingrediensen i fossiler. Det er vanligvis et fint pulver, men det kan også lages i flytende form.

Fordi det for det meste er silika, er diatoméjord noe slitende og absorberende. Tenk på pimpsteinens sliteevne.

Mange bruksområder for diatoméjord er mulig, inkludert i kattesand eller metallpolering.

I tillegg er diatoméjord et insektmiddel. Det er slipende, skjærer inn i et insekts eksoskjelett. Å holde seg til et insekts eksoskjelett kan føre til at det slutter å puste. Til slutt dør insektet av å tørke ut. Du kan bruke diatoméjord til å drepe lopper og teppebiller samt lopper.

Generelt er diatoméjord trygg – selv om det avhenger av typen. Diatoméjorden av matkvalitet er trygg for pattedyr, krypdyr, vannlevende liv og fugler. Dette gjør det trygt for kjæledyr og mennesker å bruke. (Pool-grade diatoméjord – som er formulert for bruk i bassengfiltre – er ikke det. Denne diatoméjorden er behandlet og inneholder for det meste krystallinsk silika. Inhalert krystallsilika kan forårsake betennelse i lungene og arrdannelse.

Anbefaler vi fortsatt næringsmiddelgodkjent diatoméjord? Du finner det korte svaret i denne artikkelen.

Hvorfor vi ikke anbefaler diatoméjord for insekter

Diatoméjord anbefales ofte fordi det blir sett på som et ikke-giftig, naturlig alternativ til tradisjonell skadedyrbekjempelse.

Men bare fordi noe er naturlig betyr ikke det at det er spesielt effektivt!

Det er en grunn til at du ikke ser proffene som bruker kiselgur som vår beste skadedyrbekjempelse: det fungerer bare ikke så bra. (Vi beklager å være bærere av dårlige nyheter!)

Hva er problemet med diatoméjord?

Diatoméjords hovedproblem er dens bruksvansker.

Slik fungerer det: Et insekt må gå gjennom diatoméjord for å aktivere pulveret. Vurder alle sprekker og sprekker som skadedyr kan gjemme seg i. Er du sikker på at det er mulig å spre diatoméjord over hele hjemmet?

Diatoméjord kan drepe noen insekter, men den kommer til å savne andre. Noen insekter vil leve en dag til – hele tiden spiser de eiendelene dine (enten mat eller klær), biter deg (i tilfelle veggedyr) eller kjæledyrene dine (i tilfelle av lopper), forurenser hjemmet ditt, og det verste av alt, reproduserer! Det er mulig å spre kiselgur rundt huset ditt i uker, måneder eller til og med år og håper den vil bli kvitt alle skadedyrene.

For å fungere riktig, må kiselgur også være tørr og fri for andre problemer. Det betyr at den ikke fungerer bra i fuktige omgivelser. Den fungerer heller dårlig etter å ha blitt pakket ned (for eksempel fra fottrafikk).

Til slutt, selv om diatoméjord er relativt trygt, betyr det ikke at det ikke kan være skadelig. Fine pulvere som diatoméjord kan være svært irriterende for luftveiene hvis du puster dem inn (hvis du, som de fleste huseiere, ikke eier en respirator).

Kort sagt, vi anbefaler ikke kiselgur for et angrep fordi det bare ikke er effektivt nok (som mange andre DIY-løsninger for insekter som maur, veggedyr, kakerlakker, etc.).

Hvis du ikke bør stole på diatoméjord, hva kan du gjøre for å bli kvitt et feilproblem?

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

8 + 7 =

Slik lokker du sukkermaur ut av hjemmet ditt

Slik lokker du sukkermaur ut av hjemmet ditt

Sukkermaur er små insekter som ofte finnes i hjemmet. De er kjent for å være tiltrukket av søtsaker og sukkerholdige matvarer. Disse maur kan være en plage i hjemmet, da de kan invadere kjøkkenet og andre områder hvor mat oppbevares. Det er viktig å bli kvitt...

Effektive metoder for å eliminere små sorte maur

Effektive metoder for å eliminere små sorte maur

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte blir funnet i norske hjem. Disse maur er små i størrelse og har en svart farge, derav navnet. De er kjent for å være svært utholdende og kan være en plage å ha i huset. Små sorte maur er på jakt etter mat og vann, og de...

Tips og triks for å bli kvitt små sorte maur

Tips og triks for å bli kvitt små sorte maur

Små sorte maur er en vanlig plagsomhet i mange hjem. Disse små insektene kan dukke opp overalt, fra kjøkkenet til baderommet. De er kjent for å være på jakt etter mat og vann, og kan være spesielt irriterende når de finner veien inn i matlageret eller søppelbøtten....