Mus i veggen musegift

Hvor kommer mus inn i huset?

Å ha mus i huset kan være en plagsom opplevelse for deg, og det kan være vanskelig å finne ut hvor gnagerne kommer fra. Uten å vite inngangspunktet til musene, kan det være vanskelig å vite hvordan man skal forhindre at de kommer tilbake i fremtiden. Det er derfor viktig for deg å forstå hvordan og hvor mus kommer inn i hjemmet ditt, slik at du kan ta de nødvendige grepene for å forhindre at de kommer tilbake.

Vi snakker ofte med folk som hører lyder i veggene, eller er sikre på at de har fått en mus i veggen eller en rotte på loftet. Og de lurer på hvordan de kom dit.

Her skal vi se på alle mulige måter mus kan komme inn i hjemmet og hvilke metoder som kan brukes for å hindre dem i å komme inn. Vi vil også gi deg tips om hvordan du identifiserer hvor musene kommer inn, slik at du kan begynne å ta de nødvendige grepene for å holde dem ute. Ved slutten av denne artikkelen bør du ha en god forståelse av hvor mus kommer inn i huset og hvordan du kan forhindre dem.

1. Hull og sprekker i vegger

Et av de vanligste stedene mus kan komme inn i huset ditt er gjennom hull og sprekker i veggene. Selv de minste sprekker og sprekker kan gi en inngang for mus. Både mus og rotter kan komme inn i boliger og hytter via små åpninger. Mus kommer inn via hull ned til nøkkelhullstørrelse. Det er avgjørende å sikre at alle åpninger, sprekker og hull er ordentlig forseglet for å hindre inntrengning.

Så det er viktig å se etter små hull og tette dem deretter.

Steder å sjekke

Sørg for å se etter åpninger rundt vinduer, rør og andre inngangspunkter. I tillegg bør du sjekke fundamentet, hjørnene på veggene, tersklene og dørene til huset ditt. Hvis du finner noen åpninger, fyll dem med stålull eller silikonforsegling for å holde mus ute. Hvis hullene er store, anbefaler vi å bruke musebørster.

Bak kledningen

Et svært vanlig problemområde for hus som er eldre enn 15 år, men ofte også yngre hus, er overgangen mellom grunnmur og trekledning. Dette gjelder både vertikale og horisontale klær. Noen ganger er det montert et musebånd der, men musebåndet kan være skadet eller feilmontert. Men i de fleste tilfeller er det ingenting i veien for at nus kommer inn der. Ettersom de er dyktige klatrere kan de komme seg inn der og komme seg inn via en vegg eller loft.

I de tilfellene er det absolutt lettest å plassere en musebørste mellom kledningen og bakveggen. Det kan ofte gjøres på minutter, uten spesialverktøy eller demontering.

Musebørster anbefales av proffene

2. Sluk og andre rør

Avløpsrør

Mus kan komme inn i hjemmet ditt gjennom avløp og rør. Mus er gode klatrere og er flinke til å presse seg gjennom små sprekker og hull, og de er flinke til å utnytte rommet mellom rør og bygningen. Rotter kan gå i avløp, men mus går utenfor. Vi anbefaler på det sterkeste å bruke den spesielle stålullen mot mus og rotter. Det er en egen laget i rustfritt stål som er sterkere enn de du kjøper til bruk i kjøkkenvasken.

Tips: Det er veldig vanlig at mus og rotter kommer inn i selve kjøkkenbenken gjennom hullet der avløpsrøret fra kjøkkenvasken kommer ut. Sjekk der.

Ved varmepumpen

Et av stedene mus kan komme inn er ofte der rørene til varmepumpen går gjennom veggen. Noen ganger har man verken joint eller skum der, og da kan de komme inn der. Der anbefaler vi fuging igjen, alternativt sammen med stålull mot mus og rotter.

3. Sprekker rundt dører og fotlister

Mus er kjent for å være utmerkede klatrere og kan ofte få tilgang til huset gjennom små sprekker og sprekker rundt dører og fotlister. Disse åpningene kan være så små som 6-7 millimeter, noe som er bredt nok til at en mus kan presse seg gjennom. Mus kan også finne veien inn i huset gjennom skadede vegger og hull under garasjeporter (der garasjen er en del av huset). Det er viktig å sjekke disse områdene for eventuelle skader eller åpninger og reparere dem så snart som mulig for å forhindre at mus kommer inn.

4. Hull rundt ledninger

Mus er dyktige klatrere og kan presse seg gjennom små hull, selv de som er så små som en krone for de som husker dem. Altså ca 6 mm og oppover i diameter. Hvis du har ledninger som går ut gjennom ytterveggene, kan de gå inn gjennom hull eller hull rundt ledningene. Pass på å tette alle hull rundt ledninger med god stålull eller tetningsmasse. Vær spesielt oppmerksom på hvor varmepumpens kabler og rør kommer ut.

5. Uforseglede luftventiler

Uforseglede luftventiler er et annet potensielt inngangspunkt for mus. Hvis luftventilene ikke er ordentlig forseglet, kan de gi mus enkel tilgang til hjemmet ditt. Gnagere kan tygge gjennom plast, gummi og andre materialer for å komme inn. Sjekk rundt ventilene og inspiser dem for tegn på tygging eller skade. Hvis du finner noen, er det viktig å reparere dem så snart som mulig. Å tette alle lufteventiler med stålnetting kan være viktig. samt tette utsiden av luftkanalen. Der kan du bruke fugemasse eller ekspanderende skum (vær forsiktig!).

Avslutningsvis kan mus komme inn i huset ditt gjennom mange forskjellige inngangspunkter. Mus trenger bare et hull på størrelse med en krone for å passe gjennom, og de kan klemme seg inn på trange steder. Den beste måten å holde mus ute av huset på er å forsegle eventuelle tilgangspunkter med fugemasse, stålull eller en musebørste (husk å velge produkter av høy kvalitet.)

Scroll to Top