Hvor kommer fruktfluer fra?

[ad_1]

Om sommeren, når det er ekstra klissete og grovt, fuktig og fuktig, blir ting ganske fort moden. Om vinteren kan jeg la en bolle full av frukt stå ute på benken i romtemperatur og forsømme alt jeg vil uten å bekymre meg for et fruktflueproblem. Men i de svulmende augustdagene i denne gamle bygningen? Jeg tror ikke.

Jeg måtte nylig løse et veldig modent todelt mysterium på kjøkkenet mitt.

En: Hvor kom disse fruktfluene fra? og To: Hvor kom den funky lukten fra?

hvor kommer fruktfluer fra

Se, en sekk poteter helt i bunnen av en boks med løk jeg vanligvis oppbevarer i det ellers mørke, kjølige spiskammeret var synderen.

Men vent litt. Poteter er ikke frukt.

Vel, for det første, la oss ikke umiddelbart anta at en hvilken som helst liten flue på kjøkkenet ditt helt sikkert er 100 % en fruktflue før vi gjør en vitenskapelig observasjon om dens oppførsel og vaner. Riktig artsidentifikasjon er avgjørende for å forstå årsaken bak en uventet invasjon av insekttypen. Ved å inspisere og observere kan vi forstå hva som skal til for å presse skadedyrtrykket tilbake i naturen, hvor det kan gjøre hva det enn gjør der ute og IKKE inne i bygningene våre.

Du trenger ikke gå og kjøpe et mikroskopsett eller bla gjennom google-resultater for utallige DIY-forslag som kan være bortkastet tid. Det er dette eksperter som oss er her for. Bare ring Rose-proffen du kjenner, så hjelper vi deg.

Fruktflue

hvordan ser en fruktflue ut

Fruktfluer tiltrekkes av nyråtnende, fuktig, organisk materiale som frukt og grønnsaker. I naturen gir det mening. Vi trenger nedbrytere ellers ville verden luktet varmt søppel. Så takk, fruktfluer. Men også EW komme seg ut av huset mitt. Fruktfluer kommer utenfra. De kommer inn gjennom små hull i skjermene. De elsker søppelcontainere og resirkuleringsbøtter med klissete smuss dryppet på. Fruktfluer vil gå til byen på et fuktig moppehode på et restaurantkjøkken, lage babyer i søppeltøttene dine og andre ufyselige, våte steder. Fruktfluer lever bare i noen få dager og vil avle raskt hvis forholdene er ideelle. Varm søppelsommer er som flueparadis. Nøkkelen å huske på er dette:

For å eliminere et flueproblem, må du finne og eliminere kilden til hekkestedene deres.

Noen ideelle avlsteder for fruktfluer vil være åpenbare, som moden frukt. Noen, for eksempel en glemt sekk med poteter (WOOPS) eller mat som sparkes under komfyren, kan lett overses. Har du noen gang erfart hvor ekkelt en lekk svart, slam glemt sekk med poteter er? Seriøst DET VERSTE. Når jeg fikk det ut derfra, renset jeg super mega ultra rengjort det pantrygulvet og alle sidene av hyllene og bunnene av krukker og bokser. Jeg fikk så mange katteleker ut fra under kjøleskapet og komfyren. Kom inn i alle kriker og kroker. Jeg legger alle produktene mine i kjøleskapet og ikke flere fruktfluer. SEIER!

Soppmygg

soppmyg

Soppmyg er formet annerledes enn fruktfluer. Og de er ikke så mye for frukt som sine rødøyde kolleger. Soppmyg tiltrekkes av jorda i potteplanter. Overvanning av planter er den største grunnen til at du har disse små myggene i huset ditt. Overvanning produserer muggsopp som skaper en ideell grobunn for knott.

Hvordan bli kvitt soppmyg

Noe som i betydelig grad bidrar til å bli kvitt soppmyg i potteplanter, er å legge en tomme sand til toppen av jorda. Når de nyklekkede myggene kommer ut av jorden, vil grovheten i sanden kutte kitinet deres (beskyttende voksaktig belegg på kroppen) og de vil tørke ut og dø. Vær gode planteforeldre og se opp hvor ofte du bør vanne de spesifikke planteartene du har. Husk at alt handler om balanse!

Tøm fluer

avløpsflue

Avløpsfluer kalles også baderomsfluer, møllfluer, og problemet blir mye verre over tid. De ser uklare ut som om dette kanskje ikke er en dårlig feil. Men det er ikke bra hvis du har disse. Å ha et problem med avløpsfluebestanden betyr at du har noe på gang med avløpene dine, og du må komme deg på det ASAP. Disse vil avle i smusen som bygger seg opp i gulvavløpene dine, akkurat som fruktfluer gjør med kjøkkenavløp!

Du må kvitte deg med gunken. Sanitet er nøkkelen. Det løser problemet ved kilden. Identifiser kilden. Eliminer hvor de avler. Det er slik proffene gjør det.

Små fluer i næringsmiddelbedrifter

Å kontrollere små fluer i næringsmiddelindustrien er en seriøs sak. Ekspertene våre har spesielle sertifiseringer innen mattrygghet for å sikre at miljøet er sunt for ansatte, kunder og til og med menneskets beste venn i visse scenarier. Ulike fluer er alle tiltrukket av forskjellige ting. Ikke alle fluer kan håndteres på samme måte. De er ikke bare en plage – de er vektorer som kan spre bakterier og andre ting.

Matsikkerhetssertifisering

Det har vært noen viktige leksjoner om skadedyrbekjempelse i næringsmiddelindustrien siden 1800-tallet. Det siste stedet noen ønsker å se et skadedyr er mens de spiser. Det er nå forskrifter for matsikkerhet, standarder og revisjoner i virksomheter som matproduksjonsanlegg, matlagre, dagligvarebutikker, restauranter og barer som opprettholder sanitære forhold slik at gjester kan konsumere mat trygt. Å bestå skadedyrkontrollrevisjoner er avgjørende for å sikre at allmennheten ikke blir syk når de spiser mat fra dagligvarebutikker eller restauranter.

mattrygghetssertifisert

AIB International, https://www.aibinternational.com/certification/gfsi/, er et byrå som gjennomfører revisjoner av næringsmiddelforedlingsbedrifter for å beskytte næringsmiddelindustrien, og bidrar til å sikre at matplanter opprettholder et trygt og skadedyrfritt miljø.

Et IPM-program med en profesjonell innen skadedyrbehandling er avgjørende for å bestå skadedyrbekjempelseskategorien til en revisjon. Rose er stolt av å være det første valget for IPM næringsmiddelindustripartnerskap. Ekspertene våre har en spesiell sertifisering i mattrygghet som kan legges til vår andre legitimasjon. I tillegg har vi tjent matindustrien lenger enn noe annet selskap i Chicagoland.

For å hjelpe til med å holde små fluer borte fra produktene dine, plantene og andre organiske materialer i hjem og kjøkken, ring først etter hjelp på 1-800-GOT-PESTS? og husk disse tingene:

    1. For å eliminere, må eksperter først finne kilden
    2. En ekspert kan hjelpe med å finne ut hvorfor de er der og hva de er ute etter, og identifisere arten på riktig måte
    3. Å eliminere et skadedyrproblem er ikke bare én persons jobb. Det er ansvaret til alle involverte – beboere, ansatte og din IPM-ekspert å opprettholde et sunt, sanitært miljø for alle

[ad_2]

Kilde

Scroll to Top