Hvor kommer fruktfluene fra?

Om sommeren, når det er ekstra klissete og grovt, fuktig og fuktig, blir ting ganske fort moden. Om vinteren trenger jeg ikke bekymre meg for problemer med fruktflue fordi jeg bare kan la fruktfatet stå ute i romtemperatur på benken. Hva skjer i august når det er varmt? Det er det ikke, tror jeg.

Et veldig vanskelig todelt mysterium ble løst på kjøkkenet mitt.

En: Hvor kom disse fruktfluene fra?

To: Er det en funky lukt?

Det var en potetsekk i bunnen av en løkboks som jeg oppbevarer i mitt mørke og kjølige spiskammer.

Vent, det er mer. Poteter er ikke frukt.

Vel for det første, la oss ikke umiddelbart anta at enhver liten flue på kjøkkenet ditt er 100 % en fruktflue før vi gjør en vitenskapelig observasjon om dens oppførsel og vaner. For å forstå årsaken til en uventet insektinvasjon, er det viktig å identifisere arten riktig. Ved å inspisere og observere kan vi forstå hva som skal til for å presse skadedyrtrykket tilbake i naturen der det kan gjøre hva det enn gjør der ute og IKKE inne i bygningene våre.

Du trenger ikke gå og kjøpe et mikroskopsett eller bla gjennom google-resultater for utallige DIY-forslag som kan være bortkastet tid. Dette er ekspertene vi er her for å hjelpe.

Fruktflue

Ferskt råtnende organisk materiale som frukt og grønnsaker tiltrekker seg fruktfluer. Det gir full mening i den naturlige verden. Uten nedbrytere ville hele verden vært en gammel søppelhaug. Takk, fruktflue!

Problemet kommer når fruktfluer kommer inn i hjemmet fra utsiden. Jeg vil ikke ha dem der. Deres bittesmå hull kan bli funnet i skjermer. Søppelcontainere med klissete søppel og resirkuleringsbøtter er deres favorittsteder å gjemme seg. De vil ta et mopphode fra en restaurant, og lage babyer til din søppeltømming eller andre motbydelige, gunky steder.

Bare fruktfluer kan leve i bare noen få dager, og de vil formere seg raskt under ideelle forhold. Varm søppelsommer føles som fluehimmel. Dette er nøkkelen:

Du må eliminere hekkestedet deres for å eliminere flueproblemer.

Et godt sted å avle fruktflue er modnet frukt. Du kan overse noen, som en glemt pose med poteter, eller mat som står under varmen.

Har du noen gang sett hvor forferdelig en skitten, svart og glemt pose poteter kan være? Etter at jeg hadde fjernet potetsekken, klarte jeg å rydde ut alle pantryhyllene mine samt alle bunnene på bokser og krukker. Det ble ikke funnet flere fruktfluelarver i kjøleskapet mitt.

Soppmygg

Fruktfluer og soppmyg har forskjellige former. Og de er ikke så mye for frukt som sine rødøyde kolleger. Jorda til potteplanter er der soppmyg vil bli tiltrukket. Overvanning av planter er den største grunnen til at du har disse små myggene i huset ditt. Den ideelle grobunnen skapes ved overvanning, noe som kan føre til muggsopp.

Hvordan fjerne sopp og knott

Du kan redusere sjansene for å få soppmyg ut av potteplanter ved å legge 12 tommer sand på toppen. Når de nyklekkede myggene er i stand til å komme ut av jorden, vil deres kitin (beskyttende voksaktig dekke på kroppen) kuttes av den grove sanden. De vil da tørke ut og til slutt dø.

Finn ut hvor ofte du trenger å vanne plantene dine. Husk at alt handler om balanse!

Avløpsfluer

De kalles noen ganger møllfluer eller baderomsfluer. Problemet deres kan bli verre med tiden. De ser uklare ut som om dette kanskje ikke er en dårlig feil. Men det er ikke bra hvis du har disse. Hvis du mistenker at avløpet ditt er tett med slukør, bør du iverksette tiltak umiddelbart.

De vil formere seg i smuss i gulvavløpene dine akkurat som fruktfluer yngler i kjøkkenavløp.

Bli kvitt all smuss. Du må være ren. Det løser problemet ved kilden. Gjenkjenne kilden. Eliminer hvor de avler. Det er slik proffene gjør det.

Matbedrifter med små fluer

Små fluer kan være en vanskelig oppgave i næringsmiddelindustrien. Ekspertene våre har spesielle sertifiseringer innen mattrygghet for å sikre at miljøet er sunt for ansatte, kunder og til og med menneskets beste venn i visse scenarier. Ulike fluetyper tiltrekkes av forskjellige ting. Alle fluer er forskjellige og kan ikke behandles likt. De er ikke bare en plage – de er vektorer som kan spre bakterier og andre ting.

Du kan enkelt lage feller hjemme med et glass vann, eplecidereddik, presset juice og litt oppvaskmiddel. Plasser den deretter nær kjøkkensynden og søppelbøtten, og du vil se fluene drukne i væsken.

Scroll to Top