Hvilke helserisikoer utgjør skadedyr?

img-2

Hjemmet ditt kan bli alvorlig skadet av skadedyr. Skadedyr kan skade hjemmet ditt ved å tygge gjennom ledninger og gnage på tre. Visste du også at de kan utgjøre en trussel mot din generelle helse?

Skadedyrangrep utgjør en alvorlig helserisiko. Det er viktig å være klar over disse farene. De mest utbredte skadedyrene i hjemmet er kakerlakker (gnagere), lopper og det stikkende insektet. Det kan være skremmende å forestille seg at disse skadedyrene kan dele din plass, til tross for deres helsefarer.

Følgende er en omfattende liste over helserisikoer som spesifikke skadedyr kan utgjøre for helsen din.

Kakerlakker

Mortidentifikasjon for skadedyrkontroll i ME, MA og NH

Kakerlakker elsker vann og leter stadig etter mat. Hvis du har kakerlakker i hjemmet ditt, betyr det ikke at hjemmet ditt er skittent. Det er mulig at de har kommet inn i hjemmet ditt gjennom sprekker og sprekker. Du kan imidlertid eliminere deres tilstedeværelse ved å tette alle hull og holde gulv og kjøkkenoverflater fri for fett.

Ifølge WebMD, “Når kakerlakker beveger seg rundt i huset ditt, kaster de kroppsdelene og skiller ut avføring og spytt. Disse stoffene kan forårsake de samme effektene som støvmidd når de inhaleres. De kan utløse astma eller allergier når du inhalerer dem.”

De kroniske effektene av kakerlakkallergi kan vare lenger enn med sesongmessige allergier. Noen av disse symptomene kan omfatte:

 • Utslett
 • Kløe
 • Opphopning
 • Bihulebetennelse
 • Otitis externa
 • Kløe og hvesing

Natteflekkende kakerlakker kan bli funnet i områder som er mørke og vil spre seg til huset ditt. Kakerlakker kan angripe overflater som brukes til matlaging, for eksempel kjøkkenutstyr og matlaging. De kan også forårsake alvorlige helseproblemer som matforgiftning eller andre infeksjoner.

Gnagere

Mus og rotter kan finne små sprekker i vegger eller dører for å rømme fra huset ditt. En åpning på størrelse med en krone kan nås av mus. Selv om de kanskje ikke blir lagt merke til, kan mus etterlate avføring under gulvsprekker og fotlister eller i veggene bak hus.

Maten din kan bli forurenset av rotter eller mus. Du kan også få flått, lus og lopper av dem. Hvis du har sett avføringen deres i hjemmet ditt, er sjansen stor for at du allerede har et gnagerproblem.

Noen sykdommer rotter og mus kan pådra seg inkluderer:

 • Hantavirus
 • Leptospirose
 • Lymfocytisk choriomeningitt – LCMV
 • Harepest
 • Salmonella
 • Pest

Lopper

LoppeLoppebitt forårsaker kløe og irritasjon. Loppebitt kan være kløende og irriterende. Lopper er en plage hvis du noen gang har måttet håndtere dem. Lopper kan ikke bare være irriterende, men også svært vanskelig å utrydde.

Noen mennesker kan oppleve alvorlige allergier fra loppebitt. Lopper kan spre sykdommer som tyfus og pest til mennesker ved å spise rotter.

Det stikkende insektet

Vepseidentifikasjon for skadedyrbekjempelseIfølge National Pest Management Association er stikkende insekter ansvarlige for mer enn 500 000 besøk hvert år til akuttmottak. Personer som er allergiske mot stikk er mest utsatt, men alle kan bli rammet hvis de blir svermet og stukket av et stort antall stikkende insekter på en gang.

Kolonier kan inneholde hundrevis av veps, som vil kjempe for å forsvare reirene sine fra alle inntrengere. Disse vepsene liker også å finne mat og drikke på utendørsarrangementer, som messer, camping, messer og campingplasser. De kan lett provoseres, og kan svi flere ganger. Du kan til og med se dem løpe milevis.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

10 + 14 =

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...

Bli kvitt stokkmaur på en effektiv måte

Bli kvitt stokkmaur på en effektiv måte

Stokkmaur er en type maur som ofte finnes i skogområder og rundt tømmerstokker. De er kjent for å bygge store kolonier og kan forårsake skade på treverk. Stokkmaur er også kjent for å være svært utholdende og kan være vanskelige å bli kvitt. Det er viktig å ta tak i...