closeup of a brown mosquito standing on a person biting into the skin

Hva tiltrekker mygg? |

[ad_1]

Finn ut hva som tiltrekker mygg og hvordan du forhindrer at skadedyret tar over eiendommen din

Mygg er mer enn bare en plage – de er faktisk blant de dødeligste dyrene på jorden, og forårsaker alt fra 700 000 til en million menneskeliv hvert år. Rundt om i verden fungerer 3000 forskjellige arter av mygg som en plage og sprer flere sykdommer enn noen annen skapning på planeten!

Disse bittesmå morderne bærer og sprer farlige sykdommer som blant annet malaria, West Nile-virus og gul feber. Selv når de ikke gjør folk syke, kan ett bitt forårsake kløe og ubehag som varer i flere dager.

Med varme, fuktige somre og rikelig med vann, er det nordøstlige USA en av de verste regionene for avl av svermer av disse skadedyrene.

I New England-området er det minst fire arter som irriterer og biter beboere – østlige trehull, nordlige hus, asiatisk tiger og gulfebermygg. En av de mest effektive måtene å kontrollere dem på er å forstå hva som tiltrekker mygg til mennesker, hjem og andre rom.

Denne kunnskapen er det første trinnet i å holde disse potensielt farlige skadedyrene borte fra hjem og bedrifter.

Hva tiltrekker mygg til folk?

Selv om hannmygg bare lever av nektar, lever hunnene på blod fra mennesker og dyr. Noen mennesker kan tro at de er en magnet for mygg – og de kan ha rett, men det som tiltrekker mygg til mennesker og omkringliggende eiendommer er en kombinasjon av komplekse faktorer.

Mygg finner ofrene sine på noen få måter, inkludert ved å følge karbondioksidsporene produsert av dyr og mennesker. Skadedyret bruker også reseptorer for å oppsøke verter ved å bruke faktorer som lukt, varme og svette.

Genetikk kan spille en stor rolle i å gjøre visse mennesker mer utsatt for myggstikk enn andre. Personer med høye nivåer av kolesterol, steroider og visse syrer – inkludert urinsyre, har en tendens til å tiltrekke seg mer mygg.

På samme måte produserer kroppen visse kjemikalier under noen forhold. For eksempel, høyt stoffskifte, av deg som er gravid, har varmere enn normal kroppstemperatur, eller trener, vil kroppen produsere visse kjemikalier som mygg finner attraktive.

Lukter er en viktig faktor i hva som tiltrekker mygg til folk. Disse bittesmå skadedyrene tiltrekkes av svette og lukten av menneskelig hud, selv om de også elsker parfymer, kroppsprodukter med blomsterduft og deodoranter. Når det gjelder diettfaktorer, er det mer sannsynlig at de blir tiltrukket av folk som spiser og drikker visse matvarer, inkludert bananer, avokado, øl, salt mat og sukkerholdige godbiter.

nærbilde av en brun mygg med hvite striper som biter en persons hud

Hvilke farger tiltrekker mygg?

Har du noen gang lurt på hvilke farger som tiltrekker mygg? Fargen på matressurser gir mygg lokaliserings- og gjenkjenningsevner. Noen insekter ser først etter karbondioksid i luften og beveger seg deretter mot bestemte farger.

Fargene som tiltrekker kjæledyrene er langbølgelengdefarger, inkludert oransje, rød, svart, cyan og noen blomstermønstre som inkluderer disse fargene.

Farger med lav bølgelengde som lilla, grønn og hvit har en tendens til å være mindre attraktive for skadedyret.

For å unngå å tiltrekke mygg, hold deg til å bruke lyse og/eller nøytrale farger. Husk at mygg kan bite rett gjennom trange klær. For å unngå å tiltrekke dem, anbefaler eksperter alltid å bruke lette, løstsittende klær når du tilbringer tid i myggutsatte områder.

Hva tiltrekker mygg til hjemmene?

Mygg tiltrekkes av mer enn bare mennesker.

Nektar og vann er to store attraksjoner som kan være å drive mygg rett til dørstokken. Stående vann er en av de største potensielle lovbryterne. Visste du at mygg tilbringer omtrent tre fjerdedeler av livet i vann? Og de trenger ikke mye vann for å avle og legge eggene sine. Faktisk kan de gjøre det i vann like grunt som filmen i bunnen av en kopp.

Potensielle kilder til stående vann inkluderer fuglebad, bøtter, blomsterpotter, et søppelbeholderlokk og trillebårer. Tette avløp og takrenner kan også fange vann og gi skadedyr en kombinasjon av vann og et ideelt ly for vinden.

Hageavfall er en annen attraksjon. Fordi mygg foretrekker skjermede, kjølige tilfluktsrom som gir dem beskyttelse mot sollys, fungerer ruskhauger, overgrodd ugress og gress, busker og komposthauger som invitasjoner til mygg om å ta bolig.

Hold gresset klippet regelmessig, og sørg for at busker og trær trimmes for å minimere tilgjengeligheten av plasser mygg liker å gjøre hjemme. Fjern også hageavfall og sørg for at komposthauger finnes i beholdere med tettsittende lokk.

Hannmygg lever av nektar, som kommer fra blomster, så blomsterdufter har en tendens til å tiltrekke seg mygg. Det betyr at mange flotte blomster rundt et hjem eller en bedrift kan øke antallet mygg som tiltrekkes av eiendommen.

Det betyr imidlertid ikke at alle skal kvitte seg med all landskapsforming. Plant i stedet busker, blomster og grøntområder som ikke produserer tunge, parfymerte aromaer. Å plante blomster med sterke dufter lenger unna oppholds- eller samlingsområder kan også hjelpe.

Hvordan forebygge mygg med skadedyrbekjempelse

Å forstå hva som tiltrekker mygg til hjem, mennesker og andre levende ting er bare halve kampen. Hvis du har prøvd å rengjøre takrenner, minimere blomster, kvitte seg med vann som står og ha på deg lette klær, men du fortsatt sliter med mygg, kan det være på tide å tilkalle profesjonell hjelp.

Som områdets beste skadedyrbekjempelsestjeneste tilbyr Skadedyrkontroll et trygt og effektivt program for flått- og myggkontroll.

Vår skadedyrbekjempelse og plagsomme dyreliv vil besøke ditt hjem eller bedrift og gi en gratis befaring som kan brukes til å lage en plan som er skreddersydd nøyaktig til eiendommen. Ved å bruke miljøvennlige, økologiske produkter kan vi effektivt hjelpe med å holde hjemmet, bedriften, familien, venner og kjæledyr trygge i myggsesongen.

Klar til å ta kontroll? Ta kontakt med Casteye for en gratis inspeksjon i dag for å forhindre at myggen biter seg i utendørsmoroa.

Om forfatteren

Joe Dingwall

Joe Dingwall er presidenten for Pest Control, en familieeid virksomhet som har levert kvalitetsskadedyrbekjempelsesløsninger til eiendommer over hele nordøst siden 1987. Med nesten et tiårs erfaring i skadedyrbekjempelsesindustrien, er Joe en ekspert på å levere effektive løsninger for håndtering av skadedyr og plagsomme dyreliv for hjem og bedrifter.

[ad_2]

Kilde

Scroll to Top