Hva skal man gjøre for et bistikk? Behandling og behandling av bistikk


Dr. Jorge Parada, medisinsk rådgiver, NPMA

Om sommeren kan biestikk forventes når du drar utendørs for å nyte parker og piknik. Hvert år sender stikkende insekter mer enn en halv million mennesker til legevakten i USA. For å holde familien din beskyttet når du nyter utendørsaktiviteter i sommer, er det viktig å vite whatt å gjøre for et bistikk og hvordan fjerne en stinger.

img-2

Hva er symptomene på et bistikk?

Mange som er stukket av en bie vil oppleve en skarp, brennende smerte etterfulgt av en rød welt på stikkstedet. Du vil sannsynligvis se en liten hvit flekk i midten av welten der stikkeren punkterte huden. Hevelsen og smerten går vanligvis over i løpet av noen få timer, men i noen tilfeller kan individer utvikle en mer alvorlig reaksjon. For disse individene vil stikkstedet gradvis forstørres til det når omtrent fire tommer i diameter, og symptomene bør forsvinne innen fem til 10 dager.

For de som er allergiske mot bistikk, kan de imidlertid oppleve anafylaksi, som kan være dødelig. Noen symptomer på anafylaksi inkluderer utslett eller elveblest, hevelse i tunge eller svelg, kvalme og oppkast, hvesing, svimmelhet og tap av bevissthet. Søk medisinsk hjelp eller ring 911 umiddelbart hvis en person opplever symptomer på denne alvorlige allergiske reaksjonen. Hvis de har fått foreskrevet EpiPen®, bør de ha den med seg til enhver tid og bruke den umiddelbart ved de første tegn og symptomer på en alvorlig allergisk reaksjon. For mindre alvorlige tilfeller er det flere behandlinger for bistikk og rettsmidler du kan opptre hjemme.

Hva du skal gjøre når du blir stukket av en bie:

img-3

Det er viktig å fjern Bie stikker så raskt som mulig for å unngå å la giften spre seg, noe som kan forårsake en mer alvorlig reaksjon. Klyp eller skrap brodden, eller til og med sveip kanten av en flat gjenstand over skaftet for å løsne brodden. Hvis en stikker blir liggende på plass, kan den gi rom for infeksjoner eller forårsake en fremmedlegemereaksjon. Etter å ha fjernet stikkeren, bruk såpe og kaldt vann for å rengjøre området. Bruk en kald kompress som en ispose for å lindre noe av smerten. Du kan også bruke betennelsesdempende medisiner. For å roe den lokale reaksjonen anbefales antihistamin- og hydrokortisonsalver. Det er nyttig å heve lemmen hvis stikket er på en ekstremitet av kroppen. For de med mer alvorlige reaksjoner, kan helsepersonell velge å foreskrive et oralt steroid.

Hvordan kan du forhindre bistikk?

Den beste måten å forhindre bistikk rundt bakgården er å unngå bikuber. Bikolonier kan bli defensive og angripe som en samlet front hvis de føler at reiret deres blir truet, så det er best å tilkalle en autorisert skadedyrbekjemper for å fjerne et reir. En annen metode for forebygging er å unngå å bruke parfyme eller cologne før du tilbringer tid utendørs, da guljakker og andre stikkende insekter tiltrekkes av søte dufter. Ved ethvert utendørsarrangement, husk å dekke til og kaste mat på riktig måte for å avskrekke stikkende insekter. Dessverre, mens insektmiddel fungerer ganske bra for mygg og flått, har de liten effekt på bier og andre relaterte stikkende insekter. Holde alle disse tipsene i tankene vil bidra til å redusere sjansene dine for å bli stukket og vil gi rom for mer sommermoro!

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

13 + 2 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...