Hva kan du forvente av Cicadas i 2021


I en hendelse som høres ut som den ble hentet fra en skrekkfilm, vil milliarder av Brood X-sikader dukke opp fra bakken for første gang på 17 år for å parre seg og legge egg. Dette naturfenomenet forventes å begynne i mai i 15 stater, og det vil virkelig være et syn å se. Da Brood X-sikader dukket opp i 2004, lød nyhetsoverskriftene «17-Year Cicadas Answer Cue With a Crunch Across the East» (The New York Times, 2004) og «Cicada Invasion Begins» (CBS News, 2004). Etter hvert som deres fremvekst nærmer seg, lurer mange amerikanere som bor i de berørte statene på hva dette kan bety for dem. Og ting blir rart…

img-2img-3

Det kommer til å bli HØYT! For å tiltrekke seg kamerater bruker sikader en spesiell struktur på magen kjent som en tymbal for å produsere en høy summende lyd. De er kjent som det høyeste insektet i USA, og i store grupper kan denne lyden nå så høyt som 100 desibel. Det er omtrent like høyt som en elektrisk gressklipper, jackhammer eller søppelbil.

  • Tips: Hvis du er følsom for høye lyder, bruk et par ørepropper eller sett AirPods i støyreduksjonsmodus når du tilbringer lengre perioder utendørs.

Det kan se ut og føles som om det regner med sikader. Høres ut som noe fra en apokalypsefilm, ikke sant? Sikader er klønete flygere og har vært kjent for å fly inn i mennesker eller gjenstander som krysser deres veier. Som et resultat er det vanlig at sikader ubevisst lander i håret ditt, setter seg fast i klærne eller flyr inn i deg hjem hvis du lar dører og vinduer stå åpne. Periodiske sikader er imidlertid ikke i stand til å avle innendørs, så et angrep i hjemmet ditt er ikke sannsynlig.

  • Tips: Sørg for at dørene og vinduene dine har skjermer hvis du holder dem åpne på varme dager.
  • Tips: Bær en paraply, bruk en hatt eller hold langt hår bundet tilbake når du tilbringer tid utendørs.
  • Tips: Sørg for at vindusviskerne fungerer som de skal, og rengjør ruten regelmessig for å forhindre oppbygging av kasserte skall.
  • Tips: Begrens tiden du tilbringer utendørs i løpet av dagen. Sikader er minst aktive tidlig om morgenen når temperaturene er kjøligere og om natten.

img-4img-5

Hagen din kan være strødd med sikadeskall. Sikader dukker opp fra bakken i hundrevis eller tusenvis per acre i nymfestadiet. Når de er over bakken, vil de kaste skjellene sine, som du kan finne kastet i nærheten av trær eller på bakken.

  • Tips: Rak plenen regelmessig og kast eventuelle skjell som er igjen.

img-6De vil ikke holde seg så lenge. Akkurat så raskt som de vil dukke opp, vil Brood X-sikader forsvinne. Etter å ha tilbrakt 17 lange år under jorden, lever disse plagsomme skadedyrene bare i noen få uker for å parre seg og legge egg. Seks til 10 uker etter at de voksne dør, vil nymfene begynne å grave seg under jorden for å mate og vokse i nesten to tiår.

  • Tips: Sikader kan forårsake kosmetisk skade på trær når de legger eggene sine på unge tregrener. Beskytt treplantene ved å dekke dem med netting eller osteduk. Netting bør ha en maske på ikke mindre enn 1/4 tomme og bør plasseres over trærne når de første mannlige sangene høres.
  • Tips: Fang dem mens du kan på kamera og del det du ser på sosiale medier. Husk å tagge @PestWorld i innleggene dine slik at vi kan nyte og dele!

Mens fremveksten av milliarder av sikader kan være nervepirrende, er de ufarlige for mennesker. Dette naturopptoget forekommer bare en gang hvert 17. år, så pass på å også ta deg tid til å nyte dette naturlige vidunderet mens det varer.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

12 + 11 =

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...