Hva gjør tusenbein så skummelt?

Det er bare noen få mennesker som vil si at tusenbein ikke er skummelt. Som en generell regel kan de aller fleste av oss være enige i at det er noe med disse feilene som skremmer oss litt. Men hva er det?

Du kan umiddelbart hoppe til konklusjonen at det er fordi de har alle de beina. Men hvis antall ben var en faktor for skumle, burde tusenbein være mer skumle enn tusenbein, men dette er tydeligvis ikke tilfelle.

Kanskje det er slik de bena ser ut. Et tusenbein har små bein som peker ut fra undersiden, men bena til en tusenbein ser ut som en dårlig hårdag. På et underbevisst nivå, er vi redde for å ha en dårlig hårdag? Sannsynligvis ikke. Det virker mer sannsynlig at det er noe annet.

Hvis du ser på en tusenbein fra toppen og ned, ser den ut som noe en katt hostet opp. Kan det være hemmeligheten bak hvorfor disse feilene er så ekle? Nei. Det må være noe annet.

La oss se på dette fra en annen vinkel. Hva er noen ting vi liker? Vel, vi nevnte katter. La oss bruke dem. Hvorfor er det så mange av oss som har katter? Det som stikker seg mest ut er at de er mye som oss. De har to øyne, en nese, en munn, tenner og ben. Disse funksjonene hjelper oss definitivt å forholde oss til katter. Dessuten er de myke. Hvem elsker ikke myk?

Tusenbein som kryperDe tusenbeinene, på den annen side, er omtrent så forskjellige fra oss som en skapning kan være. De har ingen ansiktstrekk vi kan se på og forholde oss til, og når det gjelder mykhet, er de det ikke i det hele tatt. De er skapninger med hardt skall og fremmede utseende. Det stikk motsatte av skapningene vi adopterer som kjæledyr.

Hva synes du gjør dem skumle? Snakk gjerne sammen. Når du er ferdig, kan du gå gjennom denne listen over naturlige unntak for å holde disse skumle skadedyrene borte fra hjemmet ditt.

  • Tett sprekker og hull i grunnmurene dine.
  • Ikke la ugress vokse opp nær ytterveggene dine.
  • Hold kjelleren godt ventilert og vurder å bruke en avfukter for å holde ting tørre der nede.
  • Siden tusenbein spiser andre insekter, er det viktig å få en profesjonell til å identifisere skadedyrene i og rundt hjemmet ditt for å eliminere matkilder.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

8 + 10 =

Jeg hører lyder av mus i veggen. Hva gjør jeg?

Jeg hører lyder av mus i veggen. Hva gjør jeg?

Vi i Skadedyrproffen svarer på mange spørsmål i løpet av en uke, og noen av disse er nok veldig interessante for våre lesere. Så dermed poster vi noen av dem innimellom. Her er et spørsmål vi fikk fra en kunde i Troms og Finnmark fylke.Spørsmål fra kunde om mus i...