Hva du trenger å vite om farao maur

nærbilde av en faraomur

Faraomur er en av de verste maurtypene du kan ha i hjemmet ditt. De lever i enorme kolonier som er ekstremt vanskelige å eliminere. Dessuten kan de potensielt spre farlige patogener til mennesker. Disse små, gule maurene er langt mer problematiske enn de ser ut til.

I denne guiden vil vi utforske den viktigste informasjonen du trenger å vite om faraomur, inkludert hvordan profesjonell skadedyrbekjempelse kan bli kvitt dem.

Hvor får faraomuren navnet sitt?

Det er feilaktig antatt at farao maur var en av de syv plagene i Egypt under faraoenes tid. Denne troen ble forsterket av det faktum at de først ble oppdaget i gravene til egyptiske faraoer. Faraomuren antas å være urbefolkning i Afrika, og er nå ofte funnet over hele verden og er for tiden en stor plagsom skadedyr i USA.

Hvor vanlige er farao-maur?

Faraomuren regnes som en stor skadedyr innendørs, og produserer store kolonier som inneholder opptil flere millioner arbeidere og tusenvis av dronninger. De er en svært invasiv art som overgår innfødte maurbestander og tvinger dem ut av området. De kan ofte finnes i kommersielle mathåndteringssteder og har en tendens til å hekke i varme, fuktige områder, med reirene skjult på utilgjengelige steder der de ikke er lett å finne. Denne typen maur er svært vanskelig å drepe. De sprer seg og formerer seg veldig raskt. Faraomuren regnes som en art hvis opprinnelse er ukjent. Dette omtales som en kryptogene art. Disse artene kan være dyr eller planter, inkludert andre riker eller domener, som sopp, alger, bakterier eller virus.

Faraomuren har nå blitt introdusert til alle områder av verden og regnes som en stor skadedyr i USA, Australia og Europa. De regnes som en tropisk art, men kan trives nesten hvor som helst, selv i kaldere strøk, forutsatt at reirene deres befinner seg i et varmt, fuktig område, for eksempel inne i en vegg blant isolasjon. De er en veldig destruktiv art og er muligens den vanskeligste husholdningsmauren å kontrollere. Hvis du mistenker at du har faraomur i hjemmet, ta kontakt med en profesjonell skadedyrbekjemper så snart som mulig.

Bærer faraomuren på sykdommer?

Det er mulig for faraomur å bære mange typer bakterier i kroppen, og de er kjent for sin evne til å spre patogener uansett hvor de går, noe som gjør dem spesielt farlige i sykehus- og omsorgshjemmiljøer. På grunn av sin lille størrelse kan de spre bakterier og patogener til medisinsk utstyr veldig enkelt. Faraomuren er også kjent for å overføre sykdommer som gastroenteritt og salmonellose, og de kan også holde på mange andre typer bakterier på kroppen, inkludert E. coli, Staphylococcus aureus og streptokokker. Disse infeksjonene kommer fra å spise mat som har blitt forurenset av mauravføring, som inneholder bakterier fra fordøyelsessystemet. Siden maur fanger for næring, kommer de i kontakt med et bredt spekter av mikroorganismer som kan forårsake sykdommer. Dette gjør dem farlige siden de kan være dødelige for mennesker. De kan også overføre bakterielle infeksjoner ved å infisere alt de kryper på. Dette inkluderer alt fra mat til åpne sår.

Selv om det er irriterende å bli bitt av en maur, overfører disse bittene sjelden sykdommer på denne måten; men hvis du blir bitt, bør du vaske bittet med såpe og vann. Maurbitt krever vanligvis ikke et legebesøk med mindre offerets reaksjon er uvanlig alvorlig eller de er allergiske.

Scroll to Top