Hva du skal gjøre med maggots i hjemmet

Oppdag hvordan du håndterer en maggot-situasjon i hjemmet og hvordan du kan forhindre at den skjer i fremtiden

Maggots skjer, dessverre. Disse skadedyrene er ikke de vanligste inntrengerne i hjem og bedrifter, men de skjer oftere enn du kanskje tror. Ingen skadedyrsangrep er hyggelig, men å finne maggots i et hus, hage eller arbeidsplass kan føre til et alvorlig tilfelle av skumle kryper. Det er grovt – enkelt og greit.

Lær mer om hva disse skadedyrene er, hvordan du identifiserer dem og hva som forårsaker maggotangrep. Til syvende og sist hjelper det å kontrollere fluer med å kontrollere maggots, og profesjonell skadedyrkontroll har mer enn tre tiår med erfaring med å utføre fluekontrolltjenester.

Hva er maggots?

Maggots er fluelarver. Selv om mer enn 100 000 arter av fluer lever rundt om i verden, kommer de fleste larver som finnes i hjem og bedrifter fra den vanlige husfluen eller spyfluen.

Disse skadedyrene er vanligvis omtrent på størrelse med et miniatyrbilde, med en kremfarge eller lysebrun farge. Fordi de liker å grave seg ned i materialene for å spise på eller leve i, er hodene deres spissere enn baksiden. Når de spiser seg gjennom materialer, blir det igjen sirkulære hull.

Fakta om maggots

 • Fluer legger eggene sine på varme steder nær eller på matkilder.
 • Hunnfluer kan legge så mange som 2400 egg i løpet av livet.
 • Etter at en flue legger egg, klekkes de i løpet av syv til 20 timer og dukker opp som larver.
 • Disse krypene kan være problematiske året rundt, men er mer aktive om våren og sommeren.
 • Maggots lever i larvetilstanden i omtrent seks dager før de går over til pupper og deretter voksne fluer.
 • Antall larver på en død kropp og den spesifikke arten er med på å bestemme tidspunktet for en persons død.
 • Maggots har kroklignende munndeler kalt mandibles som lar dem ta mat.
 • Maggots tiltrekkes av råtnende, nedbrytende gjenstander, inkludert søppel og kjøtt.

Hvor maggots bor

Maggots finnes ofte utendørs i grønnsakshager, søppel og likene til døde dyr. Innendørs kan du finne dem i eller i nærheten av søppel, i pantries og kjøleskap på ødelagt mat, eller rundt andre råtnende materialer.

Kjøkken og søppeldunker er hyppige steder hvor huseiere og bedriftseiere finner larver. I ekstreme tilfeller kan noen mennesker se dem krype på veggene. Maggots i vegger kommer vanligvis fra søppel, fekalt materiale eller nedbrytende dyr eller andre skadedyr.

Hvor du skal se etter tegn på maggot-angrep

Ethvert sted med fluer og en matkilde kan avle maggots. Matrester og nedbrytende bedervelige varer tiltrekker ofte fluer. Se i søppeldunker og rundt matkilder for tegn på angrep. Kjæledyr og mennesker kan til og med ha larver i sår eller under huden.

Hvordan bli kvitt maggots

Den mest effektive og varige måten å kontrollere maggots i hjem, bedrifter og andre områder på er gjennom profesjonell skadedyrbekjempelse.

Profesjonell skadedyrbekjempelse kan hjelpe deg med å fjerne irriterende fluer samtidig som de bevarer deres økologiske rolle. Våre dyktige teknikere identifiserer hekkesteder og eliminerer egg, larver og voksne. Vårt fluekontrollprogram inkluderer også desinfisering av hekkeplasser og fjerning av angrep.

Det er også tiltak du kan ta på egen hånd for å forhindre at larver noen gang tar opphold. Å eliminere matkilder kan bidra til å bli kvitt disse skadedyrene og forhindre fremtidige problemer. Noen få tips for å komme i gang inkluderer:

 • Fjerne råtnende plantematerialer og øve på vekstskifte for å unngå maggots i hagen.
 • Bli kvitt alle døde dyr fra i eller rundt hjemmet eller andre strukturer eller ring dyrekontroll for å få hjelp.
 • Oppsamling av kjæledyravføring for riktig avhending.
 • Rengjør berørte områder grundig og oppretthold en vanlig sanitærplan.

Det er viktig å bryte fluens livssyklus for å forhindre problemer. Finn det som tiltrekker fluer og eliminer det. Uten fluer vil du ikke ha larver.

Scroll to Top