Hva bør du gjøre med flygende maur i hjemmet ditt? Tips og triks

Når det gjelder skadedyr i hjemmet, er maur et av de vanligste problemene. Disse bittesmå insektene kan komme inn i huset ditt gjennom sprekker og åpninger, og de kan være en plage å bli kvitt. Flyvemaur er en spesiell type maur, egentlig ikke en egen art, som kan være spesielt irriterende siden de har vinger og kan fly rundt i hjemmet ditt. Hvis du har oppdaget flygende maur i hjemmet ditt, lurer du kanskje på hva du skal gjøre med dem.

Hva er flygende maur?

Flyvemaur er en type maur som har vinger og kan fly. Dette er ikke en egen maurart, men hanner og unge dronningmaur som klekkes med vinger. Flyvemaur er avgjørende for fortsettelsen av maursamfunnet, da de er ansvarlige for spredning og dannelse av nye kolonier.

Flyvemaur kan være plagsomme når de svermer i stort antall, men de er helt ufarlige for mennesker og dyr. De leter vanligvis etter et nytt sted å etablere en ny koloni og vil ikke angripe eller skade noen.

Det er viktig å merke seg at flygende maur vanligvis bare har vinger når de gjør seg klare til å utvide koloniene sine. Om sommeren kan de ganske enkelt ha kommet inn gjennom en åpen dør eller gjennom et annet hull eller sprekk.

Men dersom du opplever store ansamlinger av flyvemaur inne i boligen, bør du kontakte et skadedyrfirma for å få råd eller hjelp til å fjerne dem på en trygg og effektiv måte. For da er det et tegn på at det bor maur inne i huset et sted. Det kan også være lurt å tette eventuelle åpninger og sprekker for å hindre at maur og andre skadedyr kommer inn i boligen.

Hvis de svermer inne i huset, og du ser hvor de kommer ut, så kan du umiddelbart spraye permetrinspray på dem, eller støvsuge dem og senere ta ut støvsugerposen.

Hvilke maurarter blir oftest sett på som flygende maur i Norge?

Det er rundt 60-70 kjente maurarter i Norge, og noen av dem kan bli flyvemaur. Noen av de vanligste maurartene som blir flyvemaur i Norge er svartjordmaur (sukkermaur) og stokkmaur.

Svarte jordmaur blir små flygende maur

Svartjordmaur er en vanlig maurart i Norge, og de kan bli små flyvemaur. De kan være til sjenanse, men de utgjør ingen stor trussel. Flyvemaur kan bare fly i en kort periode, og hvis de ikke finner en ny koloni å bosette seg i, vil de dø etter kort tid.

Du vil ofte se utenfor at de lander på lyse gjenstander, som en sølv eller hvit bil, og andre lyse overflater. De kan dukke opp fra sand, mellom steinblokker, fra jord og ofte fra steiner.

Pinnemaur blir store flygende maur

Pinnemaur er en annen vanlig maurart i Norge, og de kan bli store flyvemaur. De kan være mer plagsomme enn svarte jordmaur fordi de kan ødelegge tre i huset (ikke flymaurene, men de vanlige maurene). Hvis du ser store svermer av flyvemaur i huset ditt, kan det være et tegn på at du har en stokkmaurkoloni i huset ditt. Du bør ta tak i dette for å fikse.

Hvis du har en maurkoloni i nærheten av huset ditt, kan det være lurt å enten fjerne kolonien, eller i det minste sørge for at den ikke lager maurstier mot huset ditt.

Hvorfor dukker flygende maur opp inni?

Flyvemaur er et vanlig syn om sommeren, og mange opplever å finne dem inne i huset sitt. Men hvorfor dukker flygende maur opp inni? Det kan være flere årsaker til dette.

For det første kan det være at flygende maur har kommet inn i huset gjennom et åpent vindu eller dør. Dette er vanligvis ikke et stort problem da det ofte bare er noen få maur som har forvillet seg inn. Hvis dette er tilfelle, er det ingen grunn til bekymring.

Men det kan også være at flygende maur kommer fra en maurkoloni som bor inne i huset. Dette er et tegn på at huset har et angrep av maur, og det kan være nødvendig å gjøre noe for å bli kvitt dem. Myrekolonier kan leve i vegger, gulv eller i for eksempel kjellere, og det kan være vanskelig å oppdage dem før det er for sent.

Hvordan bli kvitt flygende maur i hjemmet ditt

Opplever du store svermer av flyvemaur inne i huset, er det derfor viktig å bli kvitt maurkolonien. Det er også viktig å gjøre forebyggende tiltak for å hindre at maur kommer inn i huset, som å tette hull og sprekker og sørge for at mat og søppel holdes unna maur.

Hvis du ikke vet hvor de bor: Bruk forgiftet maurråte som du legger ut for at de kan spise

Hvis du ikke vet hvor flyvemaur kommer fra, kan du bruke forgiftet maurskitt. Dette er en saktevirkende metode som tar tid, men den kan være effektiv hvis du ikke har funnet maursamfunnet ennå. Sett ut maurråten der du har sett flygende maur og la dem spise den. Etter noen dager vil de dø og du kan kaste maurråten.

Det er viktig å være tålmodig når du bruker denne metoden, da det kan ta noen uker før du ser resultater. Sørg også for å følge bruksanvisningen nøye.

Er det store flyvemaur kan du bruke gjør-det-selv-pakken mot stokkmaur.

Er det små flyvemaur kan du bruke gjør-det-selv-pakken mot småmaur inni.

Hvis du vet hvor de bor: Bruk kontaktmiddel og utrydd maursamfunnet raskt

Hvis du har oppdaget hvor fluemaur kommer fra, kan du bruke et kontaktanticid for å utrydde maursamfunnet raskt. Dette kan være en effektiv måte å bli kvitt maur på, men du må være helt sikker på at det ikke finnes satellittsamfunn og at du kan bekjempe hele maurkolonien i ett forsøk. Sørg for å følge bruksanvisningen nøye og bruk verneutstyr når du bruker produktet.

For direkte å bekjempe maur inne i huset anbefaler vi Trinol Myremiddel, Permetrinspray og en pumpekanne som ikke er for stor. Her er gjør-det-selv-pakken mot skogsmaur, som også egner seg veldig godt til å bli kvitt rørmaur og sukkermaur.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

3 + 15 =

Jeg hører lyder av mus i veggen. Hva gjør jeg?

Jeg hører lyder av mus i veggen. Hva gjør jeg?

Vi i Skadedyrproffen svarer på mange spørsmål i løpet av en uke, og noen av disse er nok veldig interessante for våre lesere. Så dermed poster vi noen av dem innimellom. Her er et spørsmål vi fikk fra en kunde i Troms og Finnmark fylke.Spørsmål fra kunde om mus i...