Høst og vinter 2019 Bug Barometer


National Pest Management Association utsteder sin Bug Barometer®-prognose for det kontinentale USA


FAIRFAX, VA (24. september 2019) – The National Pest Management Association (NPMA) lanserte i dag sitt halvårlige Bug Barometer®, en sesongmessig fremskrivning av skadedyrpresset og aktiviteten amerikanere kan forvente å se i sine respektive regioner av landet basert på værmønstre og langtidsprognoser, så vel som skadedyrs biologiske atferd. I følge gruppens team av entomologer vil skadedyrpresset øke denne høsten og vinteren ettersom ekstreme svingninger i temperatur og nedbør over hele USA forventes gjennom sesongen.

“Med det meste av landet som fortsatt tørker ut fra en varm, fuktig sommer, vil ekstreme vinterforhold i sensesongen ha spådd at gnagere og kakerlakker vil flykte innendørs i rekordmange,” sa Jim Fredericks, Ph.D., sjef for entomolog for NPMA. “Selv om det meste av landet ikke vil bli rammet av Old Man Winter før etter høytiden, vil skadedyr som mygg, flått, termitter og kakerlakker som nøt sommerens ekstremt våte forhold ha noen ekstra måneder på seg til å forbli aktive før forholdene blir blåsende takket være det milde, våte fallet fremover.»

Innbyggere over hele landet vil også føle ekstremt press fra sporadiske inntrengere, både gamle og nye. “Vanlige mistenkte som stinkende insekter, bokseldre og biller vil ha god tid til å formere seg denne høsten før de drar innendørs i massevis, men flekkete lanternfluebestander, som har boomet siden de først ble oppdaget i Pennsylvania i 2014, kan bli enda mer problematisk for nordøst. ettersom paringssesongen deres forlenges takket være gunstige høstforhold,” la Fredericks til.

Basert på denne analysen anslår National Pest Management Association’s Fall/Winter Bug Barometer en økning i store skadedyrpopulasjoner over hele USA denne sesongen:

Nordøst og New England

Etter en ekstremt våt sommer vil temperaturer over gjennomsnittet tidlig på høsten tillate mygg og flått å henge igjen, og vil gi populasjoner av flekkete lyktfluer god tid til å legge egg foran vinteren. Med kaldt vær, nedbør over gjennomsnittet og snøfall tidlig i sesongen, vil gnagere og stinkende insekter også bli tvunget innendørs.

Sørøst

En varm, våt sommer etterfulgt av en varm, våt vinter vil skape de perfekte forholdene for mygg, termitter og maur å forbli aktive gjennom hele sesongen.

Great Lakes, Ohio Valley og Midtvesten

Etter en varm og våt sommer, kan temperaturer over gjennomsnittet og nedbør for høsten tillate mygg å forbli aktive. Overdreven snøfall og kalde temperaturer som er spådd i den østlige delen av denne regionen vil også føre til at gnagere og bokseldre søker ly innendørs.

Nord-Sentral-USA

Sensommernedbør etterfulgt av en kald og våt vinter vil føre til at maur- og kakerlakkpopulasjoner beveger seg innendørs på jakt etter mat og ly. Snøfall over gjennomsnittet i den nordlige delen av denne regionen vil også drive gnagere innendørs denne vinteren.

Sør Sentral-USA

Overdreven nedbør i midten av sesongen kombinert med en mildere vinter fremover vil tillate kakerlakk– og myggpopulasjoner å trives godt inn i sesongen.

Sørvest i USA

Etter en varm og tørr sommer vil temperaturer under gjennomsnittet og nedbør over gjennomsnittet spådd for vinteren for det meste av regionen bidra til å stimulere til myggaktivitet i sensesongen. Den østlige delen av denne regionen kan også se en økning i gnageraktivitet ettersom det er spådd tung snø fra sensesongen.

Nordvest i USA

Fra tørke til regn om sommeren, etterfulgt av en mild og våt vinter fremover, vil skadedyr som flått som fikk en sen sesongstart nå ha god tid til å trives under gunstige forhold. Gnagere og sporadiske inntrengere som stinkende insekter, almbladbiller og flerfargede asiatiske damebiller vil også bli kjørt innendørs på jakt etter ly.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

15 + 7 =

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte finnes i norske hjem. Disse maurene er veldig små, vanligvis bare noen få millimeter lange, og er svarte i fargen. De er kjent for å være veldig hardtarbeidende og organiserte. Små sorte maur er også kjent for å være...

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...