Hjemmelaget myggmiddel

[ad_1]

Nå som sommeren er i full gang, er det høysesong for mygg! Hvis du i det hele tatt tilbringer tid utendørs – spesielt hvis du er en av dem som mygg elsker – er du sannsynligvis på utkikk etter et godt myggmiddel. Du lurer kanskje til og med på om du kan gjøre DIY myggmiddel.

Det er mye informasjon der ute om myggmidler. Imidlertid er DIY og alternative rettsmidler ikke regulert. Det betyr at det er vanskelig å vite om du virkelig er beskyttet mot irriterende myggstikk og farlige myggbårne sykdommer.

Hvilke myggmidler fungerer egentlig? Kan du gjøre DIY deg til en myggfri sommer? Fortsett å lese for å finne ut!

Ikke gjør dette for hjemmelaget myggmelk

Eteriske oljeblandinger

Mange selskaper hevder at visse oljer – som citronella, sitrongress, rosmarin, peppermynte og andre – vil frastøte mygg. Og på grunn av et smutthull i FDA-forskriftene, trenger de ikke å bevise at de faktisk fungerer!

Dessverre har vitenskapelige tester vist at essensielle oljer bare ikke er effektive til å avvise mygg. (En rekke studier har funnet at de fordamper raskt – under 20 minutter – og selv når de er nypåført, gir de liten eller ingen beskyttelse.)

Dessuten kan de irritere sensitiv hud, forårsake allergiske reaksjoner og kan inneholde forurensninger. Hvis de brukes ufortynnet direkte på huden, kan de til og med forårsake fototoksisitet. (Dette er når oljen reagerer på solen og får huden din til å bli “solbrent.”)

Derfor anbefaler vi sterkt at du hopper over essensielle oljer (blandet eller ufortynnet) som et DIY myggmiddel.

Lapper og armbånd

Du kan finne mange artikler på nettet som viser fordelene med myggavstøtende plaster og armbånd. Men som essensielle oljer fungerer de rett og slett ikke. Faktisk fant en studie fra 2017 i Journal of Insect Science at disse bærbare produktene ikke gjorde noen signifikant forskjell når det gjaldt å holde mygg unna. (Tross alt, selv om de unngikk armbåndet eller lappen, kunne de ganske enkelt lande et annet sted på kroppen din.)

Spar tid og penger: Ikke kjøp myggplaster eller armbånd, og ikke prøv å gjøre dem selv.

Citron stearinlys, diffusorer og påklips

Disse typene midler skiller seg ut ved å love at du ikke trenger å bruke eller ha på deg noe for å frastøte mygg. Du trenger bare å tenne et stearinlys eller putte noen essensielle oljer i en diffuser, og deretter nyte utendørsgrillen!

Hadde det bare vært så enkelt! Som de andre gjør-det-selv og naturlige “avstøtende midler” nevnt ovenfor, fungerer disse “midlene” rett og slett ikke. Som vi nevnte ovenfor, gir ikke essensielle oljer – selv citronellaolje – beskyttelse mot mygg. Dessverre vil ikke det å tenne et stearinlys beskytte bakgården din.

Clip-on foggers kan gi en viss beskyttelse hvis de bruker velprøvde frastøtende midler; men det er ikke så mye som frastøtende påført huden. Det er fordi tåkere sender ut en tåke rundt deg, men den tåken vil ikke følge deg når du beveger deg rundt.

Bruk disse myggmidlene

Mange blogger på Internett anbefaler gjør det selv myggmiddel på grunn av “forferdelige bivirkninger” fra andre. De lover at DIY-versjonen av myggmiddel er “mye tryggere.” Men det er bare ikke sant!

Ønsker du god beskyttelse mot mygg og myggbårne sykdommer, er den beste veien å gå med et velprøvd middel. De mest effektive myggmidlene er:

  • DEET
  • Picaridin
  • Olje av sitroneukalyptus (OLE, eller kjent som PMD når den er laget syntetisk); anbefales kun for barn fra 4 år og oppover

Bonusen til ingrediensene ovenfor er at de frastøter mygg og flått! (Flått kan bære borreliose og Rocky Mountain Spotted Fever.)

Vi forstår bekymringen rundt visse kjemikalier. Det er imidlertid viktig å merke seg at DEET, Picaridin og andre myggavstøtende midler har blitt evaluert av myndigheter for sikkerhet og har blitt brukt i flere tiår. For eksempel har DEET hatt en ekstremt sterk sikkerhetsrekord. Den har vært brukt i mer enn 60 år med svært få rapporterte problemer.

Så lenge du følger instruksjonene på pakken til mygg- og flåttmiddelet (pass på at du unngår øynene), er irritasjon svært sjelden.

Eneste hjemmelaget myggmiddel som anbefales

Så hva kan du selv gjøre for å holde myggen unna?

Hvis du er allergisk eller følsom overfor noen av ingrediensene vi nevnte ovenfor, er det noen andre måter å beskytte deg mot mygg på:

  • Bruk løstsittende, langermede skjorter og lange bukser
  • Hvis du sover ute, bruk nett for å dekke ansiktet og nakken (eller soveområdet)
  • Unngå å bruke parfyme
  • Unngå stående vann, som tiltrekker mygg
  • Prøv å ikke bruke tid ute i skumringen, når myggen er mer aktive
  • Hvis du er vert for en samling ute, bruk telt og stående roterende vifter for å holde mygg unna

[ad_2]

Kilde

Scroll to Top