Hjelp! Hva kan jeg gjøre for å holde loppene borte fra hjemmet mitt?

Eksterne parasitter som angriper pattedyr og fugler kalles lopper. De lever i gress, skog og mark. De gjemmer seg i skitt, hageavfall, gress, ugress og busker og venter på at dyrelivet skal komme forbi for å mate dem.

Det er mange måter lopper kan finne veien inn i hjemmet ditt på. De sprer seg raskt og de har evnen til å angripe andre hjem. Lopper reiser mellom steder for å legge egg. De kan spre seg raskt fra ett sted til et annet.

Lopper er i stand til å bli funnet inne i huset ditt i form av sengetøy, tepper og klær. De kan også finnes i hele hagen og forårsake angrep.

loppe på nært hold på håret

Hva er denne loppen?

Før vi kommer inn på farene ved et loppeangrep, la oss begynne med å kunne identifisere disse parasittene. Loppen er oval og mørk-rødbrun med et hardt skall. Lengden på en loppe er omtrent 1/8 tommer. De er flyløse, har flate ben og tre par som kan hoppe for å la dem bevege seg mellom verter. De kan identifiseres ved bittene de bruker til å punktere huden til vertene deres.

Lopper kan være farlige

Er lopper farlige? Det er alvorlige konsekvenser. Selv om lopper er små i størrelse, kan de fortsatt ha en innvirkning på helsen til vertene deres. Lopper kan være vektorskadedyr som overfører sykdommer og bakterielle infeksjoner til verten og har mange negative effekter på helsen til ofrene. Lopper kan forårsake en rekke vektorbårne sykdommer, inkludert:

 • Bartonellose (“kattskrapesykdom”)
 • Loppeallergi dermatitt
 • Parasitter
 • Pest
 • Rickettsiose
 • Flekkfeber
 • Bendelorm
 • Harepest
 • Tyfus

Lopper er også en fare for kjæledyr som katter og hunder. Disse parasittene kan også forårsake tap av pels og skorper hos elskede kjæledyr. Bendelorm kan også være forårsaket av lopper hos kjæledyr. Som kjæledyrseier bør du ta alle forholdsregler for å minimere eksponeringen.

Her er seks tips for å holde lopper unna

Du kan beskytte deg mot loppeangrep ved å være proaktiv når det gjelder forebygging. Her er seks måter å unngå lopper på:

 1. Støvsug tepper og gulv og møbler for å redusere rot.
 2. Loppemedisiner som er anbefalt av veterinæren din, bør brukes til å behandle kjæledyr med jevne mellomrom.
 3. Hold hjemmet ditt rent for å forhindre loppeangrep.
 4. Du kan redusere sjansene for å bli infisert av lopper utenfor huset ditt.
 5. Rydd opp egg og larver med en støvsuger og kast det i en søppelpose.
 6. Ikke la sengetøy eller sengetøy komme i direkte kontakt med dyr.

Selv om det kan være nyttig å ta forholdsregler i din innsats for å bli kvitt lopper i hjemmet ditt, er det fortsatt ingen metode for beskyttelse som er så effektiv som profesjonelle skadedyrkontrolltjenester.

Scroll to Top