Hjelp! Hva kan jeg gjøre for å holde loppene borte fra hjemmet mitt?

Eksterne parasitter som angriper pattedyr og fugler kalles lopper. De lever i gress, skog og mark. De gjemmer seg i skitt, hageavfall, gress, ugress og busker og venter på at dyrelivet skal komme forbi for å mate dem.

Det er mange måter lopper kan finne veien inn i hjemmet ditt på. De sprer seg raskt og de har evnen til å angripe andre hjem. Lopper reiser mellom steder for å legge egg. De kan spre seg raskt fra ett sted til et annet.

Lopper er i stand til å bli funnet inne i huset ditt i form av sengetøy, tepper og klær. De kan også finnes i hele hagen og forårsake angrep.

loppe på nært hold på håret

Hva er denne loppen?

Før vi kommer inn på farene ved et loppeangrep, la oss begynne med å kunne identifisere disse parasittene. Loppen er oval og mørk-rødbrun med et hardt skall. Lengden på en loppe er omtrent 1/8 tommer. De er flyløse, har flate ben og tre par som kan hoppe for å la dem bevege seg mellom verter. De kan identifiseres ved bittene de bruker til å punktere huden til vertene deres.

Lopper kan være farlige

Er lopper farlige? Det er alvorlige konsekvenser. Selv om lopper er små i størrelse, kan de fortsatt ha en innvirkning på helsen til vertene deres. Lopper kan være vektorskadedyr som overfører sykdommer og bakterielle infeksjoner til verten og har mange negative effekter på helsen til ofrene. Lopper kan forårsake en rekke vektorbårne sykdommer, inkludert:

 • Bartonellose (“kattskrapesykdom”)
 • Loppeallergi dermatitt
 • Parasitter
 • Pest
 • Rickettsiose
 • Flekkfeber
 • Bendelorm
 • Harepest
 • Tyfus

Lopper er også en fare for kjæledyr som katter og hunder. Disse parasittene kan også forårsake tap av pels og skorper hos elskede kjæledyr. Bendelorm kan også være forårsaket av lopper hos kjæledyr. Som kjæledyrseier bør du ta alle forholdsregler for å minimere eksponeringen.

Her er seks tips for å holde lopper unna

Du kan beskytte deg mot loppeangrep ved å være proaktiv når det gjelder forebygging. Her er seks måter å unngå lopper på:

 1. Støvsug tepper og gulv og møbler for å redusere rot.
 2. Loppemedisiner som er anbefalt av veterinæren din, bør brukes til å behandle kjæledyr med jevne mellomrom.
 3. Hold hjemmet ditt rent for å forhindre loppeangrep.
 4. Du kan redusere sjansene for å bli infisert av lopper utenfor huset ditt.
 5. Rydd opp egg og larver med en støvsuger og kast det i en søppelpose.
 6. Ikke la sengetøy eller sengetøy komme i direkte kontakt med dyr.

Selv om det kan være nyttig å ta forholdsregler i din innsats for å bli kvitt lopper i hjemmet ditt, er det fortsatt ingen metode for beskyttelse som er så effektiv som profesjonelle skadedyrkontrolltjenester.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

8 + 3 =

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...