Table Of Contents

Historisk musefelle (video)

Dette er en interessant musefelle. Selv om dagens musefeller for levende fangst kan være mer praktiske å bruke, og like effektive, er dette et spennende tilbakeblikk til fordums dager med separate feller for levende fangst eller avliving.

Se denne videoen fra Rob Morrison fra The Curiosity Show

Slik fungerte musefellen

Et agn ble plassert i en liten sideboks med rist. Dette gjorde at musen kunne lukte og se maten, men ikke spise den.

  1. I et forsøk på å komme til maten, gikk musa inn i en “tunnel”, og en felledør fanget musen inne.
  2. Den eneste veien videre var å klatre opp en bratt sylinder. Inne i denne var det et nytt lem som var fjærbelastet. Musen klarte å skyve den til side og klatre videre oppover, og så falt dette lemmet inn igjen og stengte veien tilbake for musa.
  3. Når musa dyttet på lemmen ble også den første falllemmen hevet, og dette gjorde at en ny mus kunne komme inn i tunnelen, og dermed var fellen klar til å fange igjen.
  4. Veien videre for den første musen var da litt opp og inn på en tallerken. Da musa nådde kanten av denne, tippet den ned, og musa falt ned i en beholder.
  5. Neste mus gikk akkurat samme vei, og havnet i samme container, og fellen var igjen klar for en tredje mus. Og så kunne den fange mange mus.

Det er nesten slik moderne «live capture-feller» fungerer, om enn litt enklere men like effektive.

Ønsker du å fange mus inne i huset og deretter slippe dem uskadd ut i naturen utenfor huset, anbefaler vi feller for levende fangst. Det som er viktig da er å tette huset slik at nye mus ikke kan komme inn. Vi anbefaler å bruke musebørster for å forsegle huset ditt. De er lette å legge, er svært effektive mot mus og holder i mange år. I mange år faktisk.

PS: Jeg mistenker at beholderen musen falt i faktisk inneholdt vann, og dermed at musa ville drukne. Det er uansett en dyrisk måte å behandle mus på, og jeg håper at fellen ble brukt til levende fangst. Da kunne musene slippes løs som med moderne feller.

Scroll to Top