Har du sett denne invasive skadedyren?


National Pest Management Association utdanner forbrukere om flekkete lyktfluer.

FAIRFAX, Va. (6. september 2022) – Den flekkete lanternefluen ble først sett i Berks County, Pennsylvania i 2014, og har siden blitt en plage for Nordøst-USA. Det invasive skadedyret haiket sannsynligvis til USA fra Kina i en forsendelse av stein. I løpet av de siste årene har det fargerike insektet spredt seg over hele Pennsylvania og flere andre nordøstlige stater.

“Mens flekkete lyktfluer ikke utgjør en risiko for menneskers helse, kan de forårsake alvorlig skade på visse planter og trær,” sier Cindy Mannes, senior visepresident for offentlige anliggender for National Pest Management Association (NPMA). “Fordi de samles i stort antall, kan flekkete lyktfluer også være en plage for folk som bor i berørte områder.”

For å bekjempe spredningen av flekkete lyktfluer deler NPMA identifiserings- og forebyggingstips:

Identifikasjon

Spotted lanternfly er kjent for sine flekkete forvinger som dekker de fargerike bakvingene som voksne. Nymfer er vanligvis 1/8 til 1/2 tomme i størrelse med hvitflekkede, svarte kropper som endrer seg til lys rød farge hos eldre nymfer. Voksne er omtrent 1 tomme lange og er lettere å finne på grunn av størrelse, farge og økt mobilitet.

Forebygging

Huseiere som bor i berørte områder oppfordres til å bidra til å stoppe spredningen av flekkete lyktfluer. Hvis du bor i en karantenesone, sjekk biler og alt utendørs utstyr (inkludert griller og gressklippere) før du reiser.

Hvis eiendommen din er påvirket av et angrep, er det noen få kontrollmetoder for å dempe invasjonen:

  • Skrap og ødelegg eventuelle eggmasser på trær
  • Fjern alle himmelens tre som vokser på eiendommen din
  • Båndtrær der flekkete lyktfluer oppdages
  • Svett eller knus flekkete lyktfluer

Hvis du har sett lyktfluer i ditt område, kan du besøke www.PestWorld.org for å finne en skadedyrbekjemper nær deg. Du kan også kontakte det lokale landbruksdepartementet for å dokumentere observasjonen og for å finne ut om du bor i et karantenefylke.

####

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest, TikTok og YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

9 + 1 =

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte finnes i norske hjem. Disse maurene er veldig små, vanligvis bare noen få millimeter lange, og er svarte i fargen. De er kjent for å være veldig hardtarbeidende og organiserte. Små sorte maur er også kjent for å være...

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...