Gnagerbevissthetsuke 2019


National Pest Management Association deler det du trenger å vite om de fire vanligste gnagerartene i USA

FAIRFAX, VA (21. oktober 2019)Gnagere invaderer 21 millioner hjem hver vinter og finnes dobbelt så ofte på badet enn noe annet rom i hjemmet. Avslørt for å være USAs største skadedyrbekymring knyttet til hjem og helseproblemer gjennom en nylig nettbasert forskningsstudie utført mellom januar 2018 og september 2019 av Advanced Symbolics Inc. med et representativt utvalg av 274 500 amerikanere, og National Pest Management Association (NPMA) deler alt. huseiere trenger å vite om disse inntrengerne under Rodent Awareness Week denne 20-26 oktober 2019, inkludert farene de utgjør og hvordan de kan forebygges.

“Det er en vanlig misforståelse at skadedyrtrykket er lavere i de kjøligere månedene, men gnagere er dyktige overlevende og beveger seg i stedet innendørs i rekordmange på jakt etter mat og varme når temperaturen synker,” sa Cindy Mannes, visepresident for offentlige anliggender for NPMA. “Dette er en stor bekymring for huseiere over hele landet, da mus og rotter er smittebærere av mange farlige sykdommer og kan også forårsake betydelig skade på eiendom. Ved å kunne identifisere gnagerartene som kommer inn i hjemmet, vil huseiere være bedre rustet til å forhindre dem.»

Husmus

Husmus er vanligvis støvete grå med kremfargede mager og kan finnes over hele USA som hekker i mørke, bortgjemte områder i strukturer. De er utmerkede klatrere og kan hoppe opp til en fot høye. Husmus kan forårsake alvorlig eiendomsskade ved å tygge gjennom materialer og har vært kjent for å utløse elektriske branner ved å gnage på ledninger inne i boliger. Disse gnagerne er også en helsetrussel, da de kan forurense lagret mat og spre sykdommer som Salmonellabendelorm og pesten.

Hjortemus

Hjortemus er brune med hvite underbukser og finnes over hele USA. De foretrekker å hekke i landlige områder, spesielt i gjerdestolper, trehull og tømmerhauger. Hjortemus utgjør en betydelig helsetrussel fordi de kan bære svarte flått inn i hjemmet og er den vanligste bærer av hantavirus. Hantavirus overføres primært ved innånding av støvpartikler som er forurenset med urin, avføring eller spytt fra infiserte hjortemus.

Takrotte

Med opprinnelse fra Sørøst-Asia, er takrotter nå funnet i kyststatene og den sørlige tredjedelen av USA. De har myk og glatt pels som typisk er brun med blandede svarte flekker, og undersiden deres er ofte hvit, grå eller svart. De lever i kolonier og foretrekker å hekke i øvre deler av strukturer eller i trær, og kan spre en rekke sykdommer som tyfus, gulsott, rottebittfeber, trikinose og Salmonella.

Norge Rotte

I likhet med hus- og hjortemus, finnes norske rotter i hele USA. De er primært nattaktive og graver seg ofte ned i søppelhauger eller under betongplater. De har en tendens til å gå inn i boliger om høsten og vil hekke i kjellere, loft og andre uforstyrrede boliger. Norgesrotter kan forårsake betydelig skade på eiendom ved å gnage gjennom en rekke materialer, inkludert plast- og blyrør. De kan også overføre sykdommer som pest, gulsott, rottebittfeber, cowpox virus, trikinose og Salmonella. I tillegg kan disse rottene også introdusere lopper og midd i et hjem.

For å forhindre at gnagere kommer inn i hjemmet ditt denne vinteren, deler NPMA følgende 10 tips:

  1. Sett inn dørfeier på ytterdører og reparer skadede skjermer.
  2. Skjermventiler og åpninger til skorsteiner.
  3. Tett sprekker og hull på utsiden av hjemmet, inkludert områder der verktøy kommer inn.
  4. Oppbevar mat i lufttette beholdere og kast søppel regelmessig.
  5. Hold loft, kjellere og krypkjeller godt ventilert og tørt.
  6. Bytt ut løs mørtel og væravisolering rundt kjellerfundament og vinduer.
  7. Eliminer alle fuktighetssteder, inkludert lekkende rør og tette avløp som gir det perfekte oppvekststedet for skadedyr.
  8. Inspiser gjenstander som esker, matposer og andre pakker før du tar dem med inn i hjemmet.
  9. Lagre ved minst 20 fot unna huset og hold buskas godt trimmet.
  10. Hvis du mistenker et skadedyrangrep i hjemmet ditt, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper for å inspisere og behandle problemet.

For mer informasjon om gnagere og hvordan du kan forhindre dem, besøk PestWorld.org

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

9 + 11 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...