Giant Joro Edderkoppinvasjon på østkysten: Årsak til alarm?


img-2

Du har sikkert sett nyhetsoverskriftene om en Joro edderkopp angrep skjer langs East kysten. Selv om dette høres ut som noe fra en skrekkfilm, er sannheten at disse edderkoppene egentlig ikke er en grunn til bekymring.

Den invasive Joro-edderkoppen ble først oppdaget i Georgia i 2014 og har siden spredt seg til flere fylker på E.ast kysten av haiking på kjøretøy og fraktcontainere. Disse “gigantiske” Joro-edderkopper er større i størrelse enn de fleste edderkopp arter funnet i USA og har:

  • 1-tommers kropper
  • Ben som strekker seg opp til 4 tommer
  • Blågrå og gul farge
  • Røde markeringer på magen

Som andre edderkopparter, er Joro edderkoppinvasjon er muliggjort av deres evne til å reise ved “ballongkjøring”, der unge edderkopper (eller edderkopper) slipper en liten silkestreng slik at den kan bevege seg ved å fange en luftstrøm. Dette gjør at edderkopper kan reise langt og spre seg fra andre edderkopper som kan livnære seg på dem. På grunn av den lille størrelsen på edderkopper, er sjansen stor for at du ikke vil legge merke til dem i luften.

img-3

Er de Joro Edderkopper øst kyst en grunn til bekymring?

Det som gjør Joro-edderkoppene unike er at ny forskning viser at de kan fullføre livssyklusen i et kortere vindu og tåle kaldt vær. Dette kan tillate Joro edderkoppangrep å ekspandere lenger enn Sørøst-USA

Som disse Joro edderkopper spredt over Eved kysten, det kan være bekymring for hvilke trusler de utgjør. Heldigvis regnes ikke Joro-edderkopper som en helsetrussel for mennesker. Alle edderkopper er giftige, men de Joro edderkopp er bare farlig for byttedyr som sirisser og andre små insekter. Et bitt fra denne arten er sjelden og vil føles som et bistikk. På dette tidspunktet er det ingen forskning som indikerer dette Joro edderkoppinvasjon vil ha noen negativ innvirkning på eventuelle økosystemer.

Mens edderkopper er mer et nyttig skadedyr fordi de lever av insekter i hjemmet, kan det fortsatt være ubehagelig å komme over en. For å hindre edderkopper og evt Joro edderkoppangrep, eksperter ved National Pest Management Association anbefaler å holde ved eller andre havneområder unna hjemmet. Fjerning av nett kan gjøre områder i nærheten av hjemmet mindre gjestfrie for Joro-edderkopper.

Hvis du er bekymret for en Joro edderkoppangrepnå ut til en lokal skadedyrbekjemper for å få hjelp.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

2 + 6 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...